Mixul de Marketing al Cicolatei Kandia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 28 în total
Mărime: 2.97MB (arhivat)
Publicat de: Dorel Danilă
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionescu Roxana

Cuprins

  1. 1. Produs
  2. 1.1. Structura
  3. 1.2. Dimensiuni
  4. 1.3. Eticheta
  5. 1.4. Ambalaj
  6. 1.5. Imaginea firmei
  7. 1.6. Conditii de livrare
  8. 1.7. Garantie
  9. 2. Promovare
  10. 2.1. Mijloace de promovare directa
  11. 2.2. Mijloace de promovare nepersonala
  12. 3. Plasament
  13. 4. Pret
  14. 5. Personal
  15. 6. Prezenta
  16. 7. Procesul
  17. Piata tinta
  18. Analiza SWOT
  19. Bibiografie

Extras din proiect

Istoric

Istoria fabricii de ciocolata din vestul tarii incepe in anul 1890, cand exista doar ca mic atelier manufacturier de dulciuri, apartinand lui Bidl.

In urma unui incendiu, este preluata de fratii Latter, care o inregistreaza sub numele de „Fabrica de bomboane Latter Mor”.

Incepand cu anul 1917, fabrica este denumita Kandia. Candia este numele pe care Creta l-a luat in timpul ocupatiei venetiene din secolul XIII.

Presedintele concernului Szana (recent proprietar al fabricii de dulciuri) este asociat cu aceasta decizie; el este cel care, in calatoriile frecvente, aprecia enorm dulciurile localnicilor de pe insula Creta si considera talentul lor un dar divin.

In capitala, o alta fabrica de dulciuri devine din ce in ce mai puternica. Astfel, in anul 1991 fosta Fabrica de Produse Zaharoase Bucuresti isi schimba numele in Excelent, devenind unul dintre cei mai putrenici producatori de dulciuri din Romania.

Astazi vorbim deja despre un „gigant de ciocolata” si asta pentru ca cei mai cunoscuti producatori de dulciuri din Romania, Kandia si Excelent, au hotarat sa se uneasca.

Obiectul principal de activitate al companiei este fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase.

Adevarata dezvoltare a inceput, insa, in anul 1920, cand fabrica a inceput sa livreze produsele ei nu numai in Banat si Transilvania, ci si in vechiul Regat, Bucovina si Basarabia.

Neavand concurenta marilor fabrici din Apus, Kandia a putut sa produca bomboane din ce in ce mai fine, in asa mod incat dupa un timp relativ scurt a ajuns sa fie furnizoarea celor mai fine bomboane englezesti, bomboane umplute, a caramelelor etc. din intreaga tara.

Deoarece Kandia prelucra produse din domeniul agriculturii, era chiar in interesul regiunii noastre ca aceasta firma sa se dezvolte cat mai mult, pentru ca in acest fel era in masura sa dea de lucru la cat mai multi muncitori.

1. PRODUS

Politica de produs este considerata baza activitatilor din domeniul marketingului, care isi stabileste obiectivele, in functie de resursele interne ale firmei ce sunt compuse din: bunuri economice, bunuri nominale, resurse umane, calitatea informatiilor.

1.1. Structura

Principalele grupe de produse fabricate de catre companie sunt urmatoarele:

- Tabletele de ciocolata constituite in doua branduri principale: Kandia si Laura

- Batoane de ciocolata:

Kandia, Laura, Rom, Papi,

Fagaras;

- Praline: Kandia, Laura, Capriciile tale,

Anda, Stil, Fagaras;

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing al Cicolatei Kandia.ppt

Alții au mai descărcat și

Danone România - Marketing

Danone Romania Prezentare generala a companiei Danone România, lider pe piaţa lactatelor proaspete din România În 1997, compania a importat şi...

SC Kandia-Excelent SA despre femei și ciocolată

I.Introducere De câte ori până acum nu ţi-ai spus: am NEVOIE de o ciocolată? Fie că ai voinţa să te opreşti la o bucăţică inofensivă, fie că te...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

E-commerce - case study

Founded: Bucharest, Romania in dec.2001. Founders: Radu Apostolescu, Bogdan Vlad and Dan Teodosescu. eMAG adventure: In 1998 Radu Apostolescu,...

Ai nevoie de altceva?