Mixul de marketing la firma Amway

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4855
Mărime: 1.19MB (arhivat)
Publicat de: Rita M.
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA Facultatea de Stiinte Economice Galati Specializare:Contabilitate si Informatica de gestiune Invatamant de zi- anul 1

Cuprins

  1. 1 - INTRODUCERE 3
  2. 2 PREZENTAREA FIRMEI AMAWY 4
  3. 3-Mixul de marketing pus in practica de firma Amway 6
  4. Produsul 6
  5. PRETUL 9
  6. Plasarea pe piata /distributia 11
  7. PROMOVAREA 13
  8. 4-Concluzii 14
  9. 5-Bibliografie: 14

Extras din proiect

1 - INTRODUCERE

Amway e o companie construita pe modelul MLM,adica Multi-Level-Marketing,vanzari directe. Unii cunosc modelul de business sub numele de Network Marketing. Vânzarea Directă înseamnă comercializarea produselor şi serviciilor în mod direct către consumatori, într-o manieră personală, la domiciliul lor sau al altor persoane sau în alte locuri decât locaţiile permanente de vânzare cu amănuntul. Vânzările directe se derulează în mod obişnuit prin explicaţia sau demonstraţia vânzătorilor, care oferă clienţilor toate detaliile despre produsul respectiv.Spre deosebire de locaţiile de vânzare clasice, vânzarea directă presupune comercializarea produselor şi serviciilor direct către consumatori. De regulă vânzarea directă implică şi explicarea produselor precum şi recomandări personalizate.Vânzarea directă oferă clienţilor posibilitatea de a vedea, testa şi aprecia produsul în timpul liber, acasă sau cu prietenii. produsele sunt apoi livrate direct la adresa indicată de client.

Amway oferă totodată şi oportunitatea de a dezvolta o afacere proprie, de a acumula noi cunoştinţe, mai ales referitor la produse şi la tehnicile de management în afaceri. Profiturile intreprinzătorilor sunt direct proporţionale cu volumul bunurilor comercializate către clienţii finali şi constau din adaosul comercial şi bonusuri pe baza volumului de vânzări. Intreprinzătorii independenţi nu realizează profituri din atragerea de noi parteneri în afacere.

Beneficiind de un program de lucru flexibil, Intreprinzătorii pot alege să lucreze cu jumătate de normă pe lângă slujba cu norma întreagă, sau să transforme afacerea Amway într-o veritabilă carieră.Cele mai cunoscute firme MLM din Romania cu model de business asemanatoare sunt:Calivita,Zepter,Oriflame,Avon,Herbalife,si etc. Domeniile cele mai bine exploatate de astfel de companii sunt cosmeticele si produsele naturiste.

Corporaţia Amway, cu sediul central în Ada, Michigan, a fost înfiinţată în 1959 de către Rich DeVos şi Jay Van Andel, iar astăzi este una dintre cele mai mari şi mai pline de success companii de vânzare directe din lume.

Amway sa extins în străinătate în Australia în 1971, în Europa în 1973, la parti din Asia în 1974, în Japonia în 1979, în America Latină în 1985, în China în 1995, în Africa în 1997, în India și Scandinavia în 1998, în Rusia în 2005, și în Vietnam în 2008.

In anul 2000, Amway a pus bazele unui holding, Alticor Inc., care să reunească diversele sale domenii de afaceri. Alticor Inc. este condus de un Consiliu Director alcătuit din membri ai familiilor celor doi co-fondatori, împreună cu alţi directori.

Grupul Alticor include companiile:

• Corporaţia Amway din 1959 una dintre cele mai importante companii de vânzare directă din lume

• Quixtar Inc. - afacerea electronică din America de Nord

• Access Business Group LLC. - companie de servicii specializată în dezvoltarea, fabricarea şi distribuţia produselor.

Alticor continuă să fie proprietatea privată a familiilor DeVos şi Van Andel. În prezent Alticor înseamnă:

• vânzări nete de 6,4 miliarde de dolari înregistrate la sfârşitul anului fiscal care s-a încheiat pe 31 august 2005

• peste 3 milioane de întreprinzători înregistraţi pe plan internaţional

• filiale în peste 80 de ţări şi teritorii

• peste 13.000 de angajaţi

• mai mult de 160 de centre de distribuţie

• birouri în 57 de ţări

• peste 500 de cercetători implicaţi în dezvoltarea noilor produse

• peste 600 de patente înregistrate şi încă 400 în curs de înregistrare

Amway încurajează oamenii să isi atinga obiectivele. Fie că succesul înseamnă câştigarea unui venit suplimentar pentru oameni şi familie, un sentiment de împlinire, o viaţă mai bună pentru oameni şi cei dragi sau ceva cu totul diferit, aceste obiective depind în întregime de oameni.A ajutat deja peste 3 milioane de oameni să pornească pe propria cale către succes. Cu toţii sunt atraşi de potenţialul nelimitat al afacerii, de sprijinul unei corporaţii cu peste jumătate de secol de experienţă gata să-i susţină, o comunitate mondială pregătită să ofere sprijin şi un plan de recompense de primă calitate.

2 PREZENTAREA FIRMEI

Amway este una dintre cele mai de succes companii de network marketing din lume și a fost, probabil, în jurul valorii de mai mult decât cele mai multe alte companii similare din domeniu MLM. Înapoi în 1959, doi prieteni, Richard DeVos și Jay Van Andel a început un fel de joint venture pentru a distribui anumite bunuri de folosință îndelungată printr-un marketing de rețea.

Amway România Marketing S.R.L. este o companie de vânzări directe, una dintre cele 80 de filiale Amway existente în întreaga lume. Inaugurarea oficială a Amway România Marketing S.R.L. a avut loc pe data de 10 Noiembrie 1997. Intrată pe piaţa românească în noiembrie 1997, compania a înregistrat până în prezent un volum cumulat al vânzărilor de 300 milioane dolari.

De peste 50 de ani Amway încurajează la nivel global iniţiativa, spiritul antreprenorial, competitivitatea, oferind partenerilor săi un model de afaceri de succes, cu acces la formare continuă în domeniul marketing-ului şi vânzărilor. Amway România pune la dispoziţia celor peste 40.000 de întreprinzători şi clienţi, un portofoliu de produse inovative pentru frumuseţe, nutriţie şi îngrijirea locuinţei, toate având la bază investiţii importante în cercetări ştiinţifice.

Amway România are sediul central în capitala ţării, Bucureşti, Str. Barbu Văcărescu, Nr. 241A, Et. 2, Sector 2, cod 020276.

In 2012, compania a realizat investiții în valoare de 370.000 USD, care au vizat un Centru de Afaceri, dotările din noul sediu al companiei, lansarea paginii de Facebook, precum şi o nouă platformă online www.amway.ro care permite o interacţiune performantă a Întreprinzătorilor Privaţi şi clienţilor cu compania şi produsele sale. Centrul de Afaceri din Bucureşti este un concept modern dedicat Întreprinzătorilor Privaţi, parteneri ai companiei şi se aliniază standardelor Centrelor de Afaceri deschise de Amway și în alte orașe din Europa, precum Viena, Londra, Istanbul şi Munchen.Pe lângă activităţile sale comerciale, Amway continuă să aloce în fiecare an resurse financiare şi materiale pentru susţinerea comunităţii din care face parte. Campania „ONE by ONE™ for children” lansată în anul 2003 la nivel mondial a reuşit să facă o schimbare pozitivă în viaţa a 9,5 milioane de copii din întreaga lume, făcând posibilă strângerea şi donarea a 166 milioane USD şi dedicarea a 1.5 milioane de ore de voluntariat.

Bibliografie

1. Ken Langdon – „Cele mai reuşite 100 de idei pt afaceri din toate timpurile”

2. Internet: www.amway.ro

www.amway-europe.com

3. Catalog preţuri

Preview document

Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 1
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 2
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 3
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 4
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 5
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 6
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 7
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 8
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 9
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 10
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 11
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 12
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 13
Mixul de marketing la firma Amway - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing la Firma Amway.doc

Alții au mai descărcat și

Program de marketing pentru Firma SC Dedeman SRL

INTRODUCERE Datorită evoluției societăți românești din ultimii ani, piața produselor de bricolaj cunoaște o continuă dezvoltare. Compania care...

Marketing internațional Samsung

1. Descrierea generală a companiei Samsung este o companie sud-coreeană, fiind una dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice din...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Mix de Marketing Amway

I. 1. Conceptul de marketing-mix Concept esenţial al teoriei moderne a marketingului, mixul de marketing reprezintă "ansamblul de instrumente...

Studiu de marketing - gama de produse de iginenă dentară Glister

1. INTRODUCERE Tema acestui proiect o constituie activitatea de marketing desfăşurată de Amway Corporation privind promovarea produselor din gama...

Ai nevoie de altceva?