Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3863
Mărime: 663.98KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

În realizarea mixului de marketing pornim de la studiul pieţei şi de la rezultatele cercetării de marketing identificate anterior.

În studiul pieţei am stabilit oportunităţile oferite de mediul tehnologic, mediul socio-cultural, interesul persoanelor pentru arta fotografică, şi ameninţările care vin din partea mediul economic şi numărul redus de fotografi profesionişti. Am stabilit consumatorii şi nonconsumatorii şi am realizat segmentarea pieţei după următoarele criterii: sexul-feminin şi masculin, vârsta – persoane cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani şi persoane cu vârsta cuprinsă între 30-60 de ani, venitul, segmentat în 3 părţi: sub 1000 RON, între 1000-1500 şi peste 1500 RON, educaţia : persoane cu studii medii şi persoane cu studii superioare, temperament : oameni cu personalitate puternică şi visători. Avantajele căutate de consumatori la acest produs sunt performanţa si costul redus-avantaj economic.

Am stabilit ca piaţă ţintă clienţii din Iaşi, cu venituri mici, până în 1000 Ron, având în vedere situaţia economică din regiune, amatori de artă fotografică, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, în special bărbaţi, cu studii superioare fără a avea neapărat un caracter puternic. Am identificat principalii concurenţi de pe piaţă (Manfrotto, Gitzo, GorillaPod Joby, Fancier), iar ca tendinţe ale pieţei pe următorii 3 ani am preconizat o scădere a vânzărilor, o scădere a puterii de cumpărare a populaţiei şi menţinerea echilibrului mediului concurenţial.

Din cercetarea de marketing, făcută pe baza chestionarului si preferinţele consumatorilor a rezultat că vom lansa un trepied stabil, portabil, folosit în special în locaţii fixe, cu un preţ cuprins între 101 şi 500 Ron pe care îl vom distribui în magazine de specialitate şi îl vom promova pe site-uri de internet.

Mixul de marketing

1.Configurarea produsului

1.1 Atribute

Produsul nostru, trepied pentru aparat foto, este conceput cu un design atractiv, modern, de culoarea carbonului, datorită materialului din care este fabricat şi anume fibra de carbon, având în vedere preferinţele consumatorilor pentru stabilitate şi portabilitate. Datorită proprietăţilor fizice şi mecanice ale carbonului, greutatea proprie a trepiedului este de doar 1,2 kg, în schimb, greutatea ce o poate suporta acest material extrem de dur este de maxim 5 kg, oferind astfel un raport masă propriegreutate maximă suportată foarte bun. Precizăm că fibra de carbon este cu 30% mai uşoară decat aluminiul şi oferă o stabilitate mai mare datorită rigidităţii mari şi o rezistenţă mai mare decât cea a aluminiului datorită acestui material compozit care este de asemenea folosit şi în alte domenii precum în Formula 1 unde s-a dovedit a fi un material cu adevărat inovator în ceea ce priveşte siguranţa piloţilor, în domeniul aeronauticii pentru rigidizarea anumitor părţi ale fuselajului aeronavelor şi a aripilor şi în alte domenii în care greutatea redusă, rigiditatea şi gradul mare de rezistenţă sunt esenţiale.

Pentru a asigura stabilitate maximă trepiedului, acesta este dotat cu un cârlig în partea inferioară, ceea ce permite ataşarea unei contragreutăţi (de exemplu: rucsacul, săculeţi cu nisip sau orice altceva), lucru ce va îmbunătăţi considerabil performanţele trepiedului, deoarece nu vrem să vibreze trepiedul la fiecare pală de vânt sau clienţii să lucreze mereu aplecaţi la aparat, fiind cunoscut faptul că, odată cu creşterea înălţimii trepiedului prin ridicarea coloanei se reduce considerabil din stabilitatea acestuia.

Înălţimea este foarte importantă, de aceea am ales înălţimea minimă de 50 cm iar înălţimea maximă cu coloana ridicată de 150 cm. Având dimensiuni reduse când este pliat, trepiedul se dovedeşte a fi foarte practic în ceea ce priveşte transportul, acesta fiind de asemenea dotat cu un mâner ergonomic pentru transport făcând din acest trepied unealta ideală pentru excursii şi fotografiere în aer liber. În ceea ce priveşte lucrul la punct fix, trepiedul se va dovedi a fi un instrument pentru profesionişti adevăraţi putând fi reglat cu uşurinţă la înălţimi variabile oferind unghiul optim oricărui gen de filmare.

Deoarece combinaţia trepied + cap interschimbabil este mai grea decât un trepied cu cap fix, noi am ales un trepied cu cap fix, cu vedere panoramică (3D), accesibil îndeosebi locaţiilor fixe. Este prevăzut, de asemenea cu un joystick head digital: foarte uşor de manipulat, se prinde cu mâna şi se foloseşte joystick-ul pentru a orienta camera după cum se doreşte.

Picioarele sunt compuse din trei segmente, vârfurile acoperite cu cauciuc pentru o mai bună aderenţă, fixare cu clame şi dispozitiv de blocare automată a acestora, iar datorită celor 4 moduri de presetare a înălţimii, utilizatorul va putea selecta înălţimea dorită economisind astfel timpul acordat reglării înălţimii trepiedului

Preview document

Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 1
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 2
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 3
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 4
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 5
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 6
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 7
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 8
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 9
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 10
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 11
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 12
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 13
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 14
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 15
Mixul de marketing - trepied pentru aparat foto - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Trepied pentru Aparat Foto.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect marketing - trepied aparat foto

INTRODUCERE Acest proiect de marketing evidentiaza perspectivele de consolidare, de dezvoltare si de extindere a segmentului de piata detinut de...

Ai nevoie de altceva?