Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6934
Mărime: 411.18KB (arhivat)
Publicat de: Aida Cazacu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Orzan

Extras din proiect

Proiect la cercetari de marketing

Monografie de piata  Piata de incaltaminte in Marea Britanie

1.Despre incaltaminte

Desene din pesteri din Spania vechi de mai bine de 15000 de ani arata oamenii cu piei de animale sau blana acoperindu-le picioarele.Pantofii,intr-o forma sau alta,exista de foarte mult timp.Evolutia acestora,de la sandale la pantofii atletici care sunt adevarate minuni ale ingineriei,continua si astazi.

Istoria evolutiei umane arata ca importanta acoperirii picioarelor a fost recunoscuta din cele mai vechi timpuri.Marturii de la egipteni,chinezi si alte civilizatii contin referiri la pantofi.Acestia sunt mentionati repetat si in Biblie.

In prima sa forma,pantoful era o simpla bucata de iarba sau trestie prinsa de picior.Printre scrierile primilor egipteni apar niste sandale confectionate din frunze de papirus impletite artistic;dovezile arata ca in istoria acestei tari fabricarea sandalelor devenise o adevarata arta.

De-a lungul dezvoltarii acestui produs,mai putina atentie s-a acordat confortului sau potrivirii, ci mai degraba stilului si extravagantei.Pana la sfarsitul anilor 1850,spre exemplu,nu exista diferenta intre pantoful pentru piciorul stang si cel pentru piciorul drept;de aceea incaltatul intr-o pereche noua de pantofi era dificil.Tot pana in aceasta perioada,toti pantofii erau fabricati aproximativ cu aceleasi unelte ce erau utilizate in Egipt in secolul 14 inaintea erei noastre  producatorii nu au adaugat decat cateva unelte elementare (precum ciocanul sau fasii de plastic) de-a lungul a 33 de secole.S-au facut eforturi pentru inventarea unei masini pentru fabricarea pantofilor.Prima astfel de masinartie de succes a fost produsa in SUA si a fost data in folosinta in 1845.Aceasta a fost urmata in 1846 de masina de cusut a lui Elias Howe,a carei succes a declansat o reactie in lant in ceea ce priveste cercetarea si dezvoltarea procesului,care continua si astazi.

In ceea ce priveste forma pantofilor,aceasta nu a evolouat la fel de mult,insa nu din cauza lipsei de imaginatie (culorile si materialele folosite astazi demonstreaza acest lucru).

Uitandu-ne la pantofi din diferite parti ale lumii,de-a lungul istoriei,se pot vedea multe similaritati (chiar daca in trecut multe din zone nu comunicau unele cu altele).

Astazi,industria incaltamintei ofera o gama variata de produse,de piele,cauciuc si alte materiale sintetice,precum si stiluri ce difera de la casual,formal,elegant sau sport.

2.Industria de incaltaminte la nivel mondial

Piata mondiala de incaltaminte este estimata la aproximativ 12.469 milioane de perechi pe an. Cei mai mari consumatori de incaltaminte de baza ( de piele ) sunt SUA si Europa,care detin o proportie de 46,7% din total.

2.1.Consumul global

Industria incaltamintei este o piata in expansiune  populatia Globului creste,standardele cresc si ele,la fel si cererea pentru incaltaminte.Iata cum arata cererea globala,conform SATRA (Shoe and Allied Trades Research Association).

China produce si exporta pantofi mai mult decat orice alta tara.Este de asemenea si cel mai mare consumator,avand in vedere numarul locuitorilor.Pe de alta parte,consumul pe cap de locuitor este mic in comparatie cu al tarilor in dezvoltare.Iata care sunt cei mai mari consumatori de incaltaminte:

2.2. Lantul ofertei

Acest lant incepe cu industria agricola,continua cu cea chimica si apoi intra in productie.

Conform SATRA,India,China si Indonesia detin 75,2% din productia mondiala de incaltaminte,reprezentand 9,4 miliarde de perechi pe an.In termeni monetari,exporturile de incaltaminte ale celor trei arata astfel:

Industria globala de incaltaminte a suferit schimbari majore mai ales in anii 1990,rezultand transferul productiei globale de la tarile traditionale la China,Brazilia,Indonezia si Europa Centrala si de Est.Este de remarcat ca Taiwan si Hong Kong nu mai sunt cei mai mari producatori,ci subcontracteaza productia in Thailanda si Vietnam  aceasta subliniaza senzitivitatea industriei de incaltaminte la costul fortei de munca.

2.3. Europa

In ceea ce priveste consumul de incaltaminte in Europa,cifrele arata astfel,primele sase tari reprezentand 87% din totalul consumului celor 15 state (care erau in Uniunea Europeana in 2002):

Preview document

Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 1
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 2
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 3
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 4
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 5
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 6
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 7
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 8
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 9
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 10
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 11
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 12
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 13
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 14
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 15
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 16
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 17
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 18
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 19
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 20
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 21
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 22
Monografie de piață - piața de încălțăminte în Marea Britanie - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Monografie de Piata - Piata de Incaltaminte in Marea Britanie.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Cantitativă a Activității de Producție

Introducere Civilizaţia contemporană nu poate să fie imaginată fără datele numerice, deoarece exprimarea cantitativă a devenit o necesitate...

Piața articolelor sportive în România - încălțăminte sport

Incaltamintea, fie ea sport, eleganta, sau casual, a aparut datorita necesitatii oamenilor de a-si proteja talpile de factorii care duc la...

E-Marketing -Incaltaminte

De ce pantofii? De la sandalele primitive până la ghetele de astronauţi, pantoful a lăsat “urme” în civilizaţia omenirii. Când vine vorba de...

Investigarea nevoilor clienților - metode analiză, planificare și implementare a activității de marketing

ARGUMENT Am ales tema INVESTIGAREA NEVOILOR CLIENTILOR-METODE,ANALIZA,PLANIFICARE SI IMPLEMENTARE A ACTIVITATII DE MARKETING deoarece productia de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?