Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2900
Mărime: 48.71KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Noua idee de afaceri consta in infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata, SC Prepelita SRL, autorizata in conditiile legilor existente în vigoare la aceasta data, care, pentru clientii sai, comercializeaza carne si oua de prepelite.

DESCRIEREA FIRMEI:

S.C.Prepelita SRL este o societate comerciala care are ca domeniu de activitate comercializarea de carne si oua de prepelite.

Principalul nostru obiectiv este să oferim consumatorilor noştri produse de calitate superioară pe care să le poată găsi oricând în magazine într-o prezentare adecvată exigenţelor impuse de standardele internaţionale. Conceptul modern de asigurare a calităţii se bazează pe principiul organizării unui sistem bine ordonat.

PIAŢA POTENŢIALA :

Produsele noastre se adreseaza consumului populatiei.Printr-un program de marketing eficient vizam atingerea unui segment cat mai important de piata , atat intern cat si extern.Prin creearea unor locuri de munca , proiectul prezinta interes pentru populatia activa neocupata din zona.

CERCETAREA DE PIATA :

In urma unui studiu realizat in cursul anului trecut s-au constatat cateva aspecte remarcabile: datele statistice indica faptul ca, intr-o luna, peste 35% din persoanele adulte din mediul urban consuma cel putin 5 oua de prepelite. Dintre acestea ponderea cea mai mare este a persoanelor de peste 40 de ani. Venitul si educatia nu influenteaza aproape deloc cantitatea de oua consumate.Peste 60% din persoanele adulte din mediul urban au declarat ca l-au consumat in ultima luna.:

AVANTAJUL COMPETITIV :

Motivele pentru care clientii vor apela la serviciile oferite de aceasta firma sunt: increderea in calitatea serviciilor,folosirea unor produse in urma carora vor fi mai sanatosi si mai plini de viata, furnizarea informatiilor asupra produselor noastre.

ASPECTE FINANCIARE : Capitalul initial al afacerii este de 6000 de euro, iar spatiul de lucru si masina pentru transport exista, fiind considerate aport la capital. De asemenea pentru initierea acestei afaceri s-au facut investitii in reamenajarea spatiului , in baterii si rafturi, investitie care a costat 1200 euro. Studiile specialistilor au aratat productivitate ridicata , microferma urmand sa produca 1000 prepelite si 20.000 de oua anual , cu 3 muncitori.

ECHIPA MANAGERIALA este formată din cei 2 asociati care au şi calitatea de directori şi care în afară de conducerea şi administrarea propriu-zisă a microfermei, se vor ocupa de departamentul de vânzări şi marketing având ca sarcini preluarea, procesarea şi finalizarea comenzilor de produse destinate clientilor, promovarea acestora având pregatire şi experienţă în domeniu.

2.PREZENTAREA FIRMEI

S.C.Prepelita SRL este o societate comerciala care are ca domeniu de activitate comercializarea de carne si oua de prepelite.

Principalul nostru obiectiv este să oferim consumatorilor noştri produse de calitate superioară pe care să le poată găsi oricând în magazine într-o prezentare adecvată exigenţelor impuse de standardele internaţionale. Conceptul modern de asigurare a calităţii se bazează pe principiul organizării unui sistem bine ordonat.

Obiectivele generale si specifice :

Obiective generale ale proiectului : realizarea unui modul de microferma cu tehnologie moderna si aplicarea tehnologiei de crestere in sistem intensiv inchis , alinierea la normele comunitatii UE

Obiective specifice : sporirea productiei de prepelite , diversificarea productiei de prepelite , atingerea cerintelor standard de calitate si siguranta pentru produsele din acest domeniu.Prin realizarea microfermei se vor obtine avantaje economice : reducerea importului de tehnologie si echipamente , dezvoltarea pietei si a bunurilor de consum si reducerea importului de prepelite.

Analiza SWOT

Puncte tari:

- oferta de foarte bună calitate

- personal foarte bine calificat

Puncte slabe:

- firma nu este cunoscuta

Oportunităţi:

- capacitatea de penetrare pe o piaţă în continuă creştere şi dezvoltare, pe care mai este destul loc de pătrundere;

- se constată un interes crescând pentru produsele cat mai naturale

Ameninţări:

- intrarea unor noi competitori pe piaţă, mai ales străini cu idei inovatoare şi cu experienţă în domeniu;

3.PREZENTAREA PRODUSELOR

S.C Prepelita SRL doreste sa comercializez pe piata din Romania carne si oua de prepelite la un pret accesibil si de o foarte buna calitate. Specialistii din domeniu si nutritionistii considera ca oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o multitudine de afectiuni. Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment foarte bogat in vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente.

In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea.Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino - mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.

Preview document

Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - Înființarea SC Prepelita SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Infiintarea SC Prepelita SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul investițiilor - microfermă prepelițe

A. Prezentarea firmei S.C. Codorniz S.R.L. este o firmă nou infiinţată în Judeţul Brasov, localitatea Săcele. Afacerea pe care o vom demara...

Proiect Marketing

Rezumat introductiv Tratamentele bazate pe produse naturale au ajuns astazi poate chiar mai importante decat cele clasice iar efectele lor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?