Plan de afaceri SC Sir Building SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 13 fișiere: doc
Pagini : 67 în total
Cuvinte : 30474
Mărime: 333.42KB (arhivat)
Publicat de: Iustin Duță
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. INTRODUCERE . p. i
  2. CAPITOLUL I
  3. S.C. „SIR BUILDING S.R.L.” – PREZENTARE GENERALĂ . p. 1
  4. 1.1. Scurt istoric . p. 1
  5. 1.2. Obiectul de activitate . p. 1
  6. 1.3. Sistemul organizatoric – funcţional . p. 1
  7. 1.4. Evoluţia activităţii economico – financiare în perioada 2008 – 2009 . p. 5
  8. CAPITOLUL II
  9. ANALIZA CONDIŢIILOR MEDIUL INTERN AL S.C. “SIR BUILDING” ŞI A INFLUENŢEI ACESTORA ASUPRA PLANULUI DE AFACERI . p. 11
  10. 2.1. Analiza diagnostic a poziţia concurenţiale a întreprinderii pe baza stării economico – financiare . p. 11
  11. 2.2. Descrierea portofoliului de produse şi servicii cu care întreprinderea răspunde provocărilor mediului concurenţial . p. 13
  12. 2.3. Analiza diagnostic a mixului de marketing cu care S.C. „Sir Building” S.R.L. abordează piaţa specifică . p. 15
  13. 2.4. Diagnosticarea sistemului managerial prin prisma climatului şi a culturii organizaţionale, a politicii în domeniul comunicării şi resurselor umane . p. 22
  14. CAPITOLUL III
  15. ANALIZA CONTRIBUŢIEI MEDIULUI EXTERN LA FUNDAMENTAREA ŞI ELABORAREA PLANULUI DE AFACERI AL S.C. “SIR BUILDING” S.R.L. p. 34
  16. 3.1. Analiza structurii şi evaluarea potenţialităţii factorilor macromediului . p. 35
  17. 3.2. Analiza influenţei exercitate de factorii macromediului asupra planului de afaceri al S.C. “Sir Building” S.R.L. . p. 38
  18. 3.3. Sinteza diagnosticului în medii concurenţiale asupra S.C. “Sir Building” S.R.L. . p. 50
  19. CAPITOLUL IV
  20. PROPUNERI DE RECONSIDERARE A OBIECTIVELOR PLANULUI DE AFACERI AL S.C. „SIR BUILDING” S.R.L., PRIN ADAPTAREA LA CONFIGURAŢIA FUNCŢIONALĂ A STRUCTURII ŞI STĂRII FACTORILOR MEDIULUI DE AFACERI. p. 53
  21. CONCLUZII . p. 55
  22. BIBLIOGRAFIE . p. 58
  23. ANEXE . p. 59

Extras din proiect

INTRODUCERE

În condiţiile dinamismului contemporan ce cuprinde o parte tot mai însemnată a statelor lumii, prezenţa cu succes a unei întreprinderi pe piaţă devine din ce în ce mai dificilă. Pentru a supraveţui, a se dezvolta şi a face faţă concurenţei, întreprinderile puternice care se manifestă în aproape toate domeniile, trebuie să cunoască cât mai bine piaţa, condiţiile mediului de afaceri în care îşi desfăşoară activitatea.

Funcţionând într-un mediu de afaceri dinamic şi imprevizibil care a suportat în ultimul timp profunde schimbări, întreprinderea modernă trebuie să aibă capacitatea de a supravieţui, de a sesiza toate transformările, oportunităţile sau constrângerile oferite de acest mediu şi de a se adapta la exigenţele unui mediu care nu este întotdeauna prietenos.

Elaborarea strategiei de adaptare la condiţiile mediului de afaceri al unei întreprinderi este un proces de o extremă complexitate, ţinând cont de multitudinea de factori interni şi externi ce trebuie avuţi în vedere, de interdependenţele şi legăturile dintre aceştia, precum şi de impactul fie că este favorabil, fie ca este nefavorabil, pe care pot să-l exercite asupra întreprinderii.

Elaborarea oricărei strategii presupune o documentare amănunţită asupra activităţilor de ansamblu ale întreprinderii şi în mod special ale celor referitoare la domeniile: financiar, comercial, producţie, resurse umane, cercetare-dezvoltare şi managerial, precum şi o documentare amănunţită asupra condiţiilor oferite de mediul extern de afaceri al unei întreprinderi (al micro-mediul şi al macro-mediul de afaceri), mediul constituit dintr-un ansamblu de factori economici, tehnici şi tehnologici, manageriali, demografici, social-culturali, politici, guvernamentali, ecologici etc.. Numai o cunoaştere profundă a aspectelor şi tendinţelor ce caracterizează fiecare din aceste domenii luate separat şi apoi o evaluare a activităţii de ansamblu a întreprinderii pot conduce la elaborarea unui plan de afaceri viabil, care să poată fi operaţionalizat cu succes. Din aceste considerente, formulare unui plan de afaceri realist, coerent şi explicit dobândeşte o importanţă deosebită pentru întreprindere, pentru prefigurarea viitorului şi reducerea incertitudinii.

Tocmai pentru a putea prefigura viitorul şi a reduce incertitudinile, în prezenta lucrare s-a încercat o cercetare minuţioasă a condiţiilor pe care i le oferă mediul de afaceri în care îşi desfăşoară activitatea, după urmăroarea structură:

- În Capitolul I (S.C. „Sir Building” S.R.L. – prezentare generală) s-a expus un scurt istoric al întreprinderii, obiectul de activitate, elementele reprezentative de configurare a sistemului organizatoric funcţional, precum şi aspecte considerate relevante pentru ilustrarea evoluţiei activităţii economico-financiară din perioada 2008-2009.

- Capitolul II şi-a propus „Analiza condiţiilor mediul intern al S.C. “Sir Building” şi a influenţei acestora asupra planului de afaceri”, fiind descris portofoliul de servicii şi produsele oferite, contextului de stabilire a preţului acestora, precum şi activitatea de markening, sistemul de distribuţie şi promovare a produselor. De asemenea, se realizează aprofundate diagnosticări ale sistemului resurselor umane al societăţii şi al forţelor de vânzare, sistemului managerial, structurii organizatorice, climatului şi culturii organizaţionale, sistemul de apreciere şi recompensare, mixului comunicaţional şi stării economice care dictează poziţia financiară a întreprinderii. Analiza stării economice şi a poziţiei financiare confirmă faptul că factorii mediului intern influenţează în mod favorabil societatea, clasând-o în primele 50 de societăţii comerciale din judeţul Argeş ca putere financiară.

- În Capitolul III – Analiza contribuţiei mediului extern la fundamentarea şi elaborarea planului de afaceri al S.C. “Sir Building” – este diagnosticat în secţiuni distincte macromediul şi micromediul de afaceri al societăţii „Sir Building” S.R.L. În urma analizei influenţei factorilor micromediului şi macromediului de afaceri ai societăţii s-au sintetizat şi principalele pericole şi oportunităţi ce ameninţă societatea şi care vor avea un rol important în fundamentarea obiectivelor planului său de afaceri.

- În Capitolul IV se formulează unele Propuneri privind fructificarea în cadrul planului de afaceri a oportunităţii pieţei de reorientare a cererii spre produse şi servicii de calitate, în contextul stării economice actuale – relativ favorabile – a întreprinderii.

- În finalul lucrării sunt prezentate o serie de Concluzii, desprinse pe baza analizei de specialitate realizate în cadrul S.C. “Sir Building” S.R.L.

CAPITOLUL I

S.C. “SIR BUILDING” S.R.L. – PREZENTARE GENERALĂ

1.1. Scurt istoric

Societatea comercială „Sir Building” S.R.L. este societate cu răspundere limitată, persoană juridică română, care îşi desfăşoară activitatea pe o perioadă nedeterminată în conformitate cu statutul societăţii şi legislaţiei în vigoare. Sediul societăţii este situat în localitatea Bascov, strada Rotăreşti, judeţ Argeş. Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată cu începere de la data înfiinţării acesteia, respectiv 23 iunie 2003. Înscrierea acesteia s-a făcut în Registrul Camerei de Comert şi Industrie Argeş cu certificatul de înmatriculare nr. J03 / 75 / 2003.

Codul Unic de Înregistrare este: atribut fiscal R; nr. 15164435. Capitalul social al societăţii este fixat la suma de 200 RON împărţit în 20 de părţi sociale, în valoare de 10 RON fiecare.

1.2. Obiectul de activitate

Conform Actului Constitutiv, S.C. „Sir Building” S.R.L. îşi desfăşoară coordonatele de funcţionare respectând Cadrul Legislativ general şi specific în vigoare.

Obiectul de activitate al societăţii este:

- execuţia de construcţii civile şi industriale;

- execuţia de alimentări cu apa, aducţiuni, canalizări;

- execuţia de confecţii de lemn şi metal, fasonat şi montat elemente din oţel beton pentru construcţii;

- închirieri utilaje;

- prestări de servicii în construcţii;

- amenajări interioare şi exterioare.

Scopul S.C. „Sir Building” S.R.L. este obţinerea de profit prin desfăşurarea activităţii conform obiectului de activitate, cu respectarea prevederilor statutului, al contractului de societate şi normelor legale în vigoare.

Structura lucrărilor de construcţii – montaj în cadrul societăţii se prezintă astfel: 10% construcţii pentru locuinţe; 50 % construcţii sociale; 25% lucrări tehnico–edilitare; 15% alte lucrări, fapt ce i-a impus un caracter specific de construcţii sociale.

Acesta a devenit specificul activităţii societăţii deoarece ea dispune de personal calificat specializat în astfel de lucrări (zidari, zugravi, dulgheri etc), iar dotarea tehnică cuprinde maşini şi utilaje specifice acestor lucrări.

Totodată, acest segment de pe piaţa construcţiilor pe care societatea s-a specializat prezintă avantaj pin faptul că valorile contractuale sunt semnificative chiar dacă încasările se realizează în eşalonări trimestriale (planificarea bugetară anuală eşalonată trimestrial în cazul beneficiarilor bugetari).

Preview document

Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 1
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 2
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 3
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 4
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 5
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 6
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 7
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 8
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 9
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 10
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 11
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 12
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 13
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 14
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 15
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 16
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 17
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 18
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 19
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 20
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 21
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 22
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 23
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 24
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 25
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 26
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 27
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 28
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 29
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 30
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 31
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 32
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 33
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 34
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 35
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 36
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 37
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 38
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 39
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 40
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 41
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 42
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 43
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 44
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 45
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 46
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 47
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 48
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 49
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 50
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 51
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 52
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 53
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 54
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 55
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 56
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 57
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 58
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 59
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 60
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 61
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 62
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 63
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 64
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 65
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 66
Plan de afaceri SC Sir Building SRL - Pagina 67

Conținut arhivă zip

  • ANEXA 1.doc
  • ANEXA 2.doc
  • ANEXA NR. 3.doc
  • biblioGRAFIE.doc
  • CAP 1.doc
  • CAP 2.doc
  • CAP 3.doc
  • CAP 4.doc
  • CONCL.doc
  • coperta.doc
  • CUPRINS.doc
  • fila anexe.doc
  • INTRODUCERE.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - rochii de mireasă

1. Rezumat 1.1. Misiunea firmei Nunta – cel mai fericit moment din viaţă, dar care aduce cu sine şi mult stres. Toate miresele, fie cã sunt la...

Politici și Strategii de Produs la SC Carrefour SRL

Capitolul 1: Politica de produs Politica de produs reprezintă principala componentă a mixului de marketing a întreprinderii. Fără a avea produse...

Plan de afaceri - SC Tarra Plast SRL - mobilier și decorațiune

Plan de Afaceri - SC Tarra Plast SRL - Mobilier si Decoratiunia 1. Profilul organizatiei Nume: Tarra Plast Forma de constituire: Societate...

Plan de Afaceri

I. Oferta pentru participarea la concurs Prezentata de S.R.L. " SU\-caC ", c/fy^zW^A.cu sediul în municipiul Ungheni. ^ Principalul gen de...

Analiza SWOT Carrefour

Carrefour Carrefour este cel mai mare retailer european şi al doilea din lume, după Wal-Mart. Cu 456.000 de angajaţi în 30 de ţări, Carrefour are...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?