Plan de Marketing Lay's Sensations

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc, ppt
Pagini : 59 în total
Cuvinte : 5909
Mărime: 5.66MB (arhivat)
Publicat de: Barbu-Edgar Morar
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Remus Naghi
Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor

Cuprins

  1. Cuprins
  2. CAPITOLUL I ASPECTE INTRODUCTIVE pag. 1
  3. CAPITOLUL II SUMAR MANAGERIAL pag. 4
  4. 2.1.MOTIVATIA REALIZARII PROIECTULUI pag. 4
  5. 2.2.PREZENTAREA ORGANIZATIEI pag. 4
  6. PORTOFOLIU DE PRODUSE pag. 6
  7. 2.3.PREZENTAREA PROBLEMEI pag. 8
  8. 2.4.SCOPUL PROIECTULUI pag. 9
  9. 2.5.OBIETIVELE GENERALE ALE PROIECTULUI pag. 9
  10. 2.6.SCURTA PREZENTARE A ACTIVITATILOR PROIECTULUI pag. 9
  11. 2.7.COSTUL TOTAL AL PROIECTULUI pag. 9
  12. 2.8MODUL DE ACOPERIRE A NECESARULUI DE FINANTARE pag. 9
  13. CAPITOLUL III ANALIZA MEDIULUI pag. 10
  14. 3.1 ANALIZA S.W.O.T pag. 10
  15. 3.2. DETALIEREA ANALIZEI S.W.O.T. pag. 10
  16. 3.3.ANALIZA S.W.O.T LA PRINCIPALUL CONCURENT pag. 12
  17. 3.4.CARACTERISTICILE SI TENDINTELE MEDIULUI ORGANIZATIEI pag. 13
  18. 3.5. CARACTERISTICILE GENERALE ALE PIETEI pag. 15
  19. 3.6. CARACTERISTICILE PRODUSULUI pag. 17
  20. CAPITOLUL IV SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI pag. 19
  21. 4.1.SCOPUL PROIECTULUI pag. 19
  22. 4.2.OBIECTIVELE DE MARKETING pag. 19
  23. 4.2.1.OBIECTIVE GENERALE pag. 19
  24. 4.2.2.OBIECTIVE SPECIFICE pag. 19
  25. CAPITOLUL V PLANUL DE ACTIVITATI pag. 21
  26. 5.1. IDENTIFICAREA ACTIVITATILOR NECESARE pag. 21
  27. 5.1.1. POLITICA DE PRODUS pag. 21
  28. 5.1.2. POLITICA DE PRET pag. 22
  29. 5.1.3. POLITICA DE DISTRIBUTIE pag. 23
  30. 5.1.4. POLITICA DE MIJLOC DE COMUNICARE pag. 26
  31. CAPITOLUL VI BUGETUL PROIECTULUI pag. 27
  32. CAPITOLUL VII CONTROL SI EVALUARE pag. 30
  33. 7.1. MODALITATI DE INREGISTRARE SI MASURARE A
  34. REZULTATELOR pag. 30
  35. 7.2.CALENDAR DE VERIFICARE A REALIZARILOR pag. 30
  36. 7.3. RESPONSABILITATI DE MONITORIZARE SI INTERVENTIE
  37. CORECTIVA pag. 31
  38. ANEXE pag. 32
  39. ARHIVA PROMOTII pag. 34

Extras din proiect

CAPITOLUL I

ASPECTE INTRODUCTIVE

Gustarile sarate sunt preferatele tuturor cand vine vorba despre ceva rapid care sa taie foamea. Foarte dinamica din punctul de vedere al tipurilor de produse oferite, piata snacksurilor include, ca sortimente, chipsuri, popcorn, covrigei sarati, pufuleti, biscuiti sarati. Majoritatea snacksurilor au devenit foarte populare in randul multor tipuri de consumatori, pentru ca se pliaza pe ritmul de viata alert al acestora.

In ceea ce priveste istoria internationala a chipsurilor, in vara anului 1853, americanul Indian George Crum a fost angajat ca sef bucatar la unul dintre restaurantele din statiunea Saratoga Springs, din New York.La acest restaurant, un client a considerat cartofii frantuzesti preparati de catre bucatarul Crum ca fiind prea grosi si a refuzat comanda adusa. Crum i-a taiat mai subtiri, dar si de data aceasta clientul a fost nemultumit.

Crum, exasperat, a facut cartofi atat de subtiri si crocanti incat era imposibil sa-i mananci cu furculita, insa clientul a fost incantat de cartofii subtiri ca o foaie de hartie si de culoare maro; si ceilalti clienti au comandat cartofi astfel preparati.Acest mod de preparare a cartofilor a intrat in meniul restaurantului sub numele de Saratoga Chips, o specialitate a casei. In curand chipsurile au fost impachetate si scoase la vanzare, mai tarziu Crum si-a deschis propriul restaurant care avea ca specialitate chips-urile.

In 1920, Herman Lay un comis voiajor din sud si-a construit o afacere si un nume sinonim cu chipsurile subtiri si sarate. Lay’s chips a devenit prima marca de succes in materie de chipsuri. Aceasta marca a reusit sa se impuna si pana in prezent aceasta ocupand locul I la vanzari in America.

In Romania totul a inceput in 1993, cand firma Star Foods Grecia, condusa de Emmanuel Mitzalis, a gasit o noua piata de consum. La inceput, compania a avut ca obiect de activitate doar distributia snacks-urilor importate din Bulgaria. Consumatorii le-au primit cu entuziasm. Erau primele produse de acest gen existente in Romania.

1995 este anul in care s-au deschis portile fabricii din Romania, construita langa Bucuresti, in Popesti-Leordeni. Snacks-urile au fost primele produse care au iesit de pe cele 2 linii de extrudere, iar o luna mai tarziu, in februarie, a inceput productia de croissante.

Anul urmator(1996) Star Foods oferea consumatorilor produse delicioase, usor de consumat oriunde, oricand si in orice situatie. Promotia Euro 96 a fost prima actiune de marketing a Star Foods Romania. Rezultatele acestei promotii reprezinta un reper istoric pentru vanzarile Star Foods.

Dupa doi ani de la inaugurarea fabricii, in 1997, Star Foods incepe productia de chips-uri, obtinute din cartofi atent selectionati, pregatiti si ambalati cu grija pentru a oferi consumatorilor produse de calitate, pentru toate gusturile.Star Foods a inceput sa isi sustina marcile prin strategii de marketing si vanzari eficiente, care au surprins placut prin inovatie, atractivitate si interes fata de nevoile si dorintele consumatorilor.

Piata romaneasca a inceput sa se dezvolte foarte repede, iar anul 2000 a insemnat lansarea Mr. Snacki, un produs lider dedicat copiilor.

Ce este mai relaxant decat sa te uiti la un film, acasa sau la cinema si sa mananci floricele de porumb? Si ce de sa nu fie Star Popcorn? Tot in acest an Star Foods a inceput productia floricelelor de porumb.

In anul 2001, Star Foods a cumparat o noua linie de pelete, un echipament nou, modern, unul dintre cele mai bune de pe piata mondiala. Produsele expandate au avut succes imediat. Tot atunci s-a lansat gama Krax, cu primul produs care este si astazi cel mai bine vandut.

Cresterea cererii de pe piata si, implicit, cresterea vanzarilor, au condus in cele din urma la achizitionarea, in 2002, a unei linii de chips, fabricata in Statele Unite ale Americii de cel mai renumit producator de astfel de echipamente tehnice din lume.

PepsiCo a cumparat, in noiembrie 2004, Star Foods Romania, prin intermediul firmei Snack Ventures Europe, un joint-venture PepsiCo si General Mills. La sfarsitul lui 2004, PepsiCo a devenit actionar unic al firmei, cumparand participatia General Mills la Snack Ventures Europe.Star Foods EM Romania a devenit membra a PEPSICO INTERNATIONAL, cea mai mare companie beverage&food de pe piata mondiala.

Anul 2005 a fost un an plin de realizari si succese sub noua conducere PepsiCo. Au fost lansate noi produse, abordate noi strategii de marketing, s-au facut mari investitii in utilaje si birouri, in dezvoltarea personalului, toate acestea rezultand in consolidarea pozitiei de lider pe piata romaneasca.

La inceputul anului 2006, Star Foods – PepsiCo a lansat primul brand global, Cheetos, cel mai cunoscut brand de snacks-uri pentru copii.

Mascota brand-ului Cheetos este Chester, cel mai “cool” ghepard din lume.

In octombrie 2006, Star Foods a achizitionat cea mai moderna linie de productie din Europa. Investitia are ca rezultat direct cresterea cu 25% a capacitatii de productie a fabricii, imbunatatirea semnificativa a calitatii produselor si adaptarea perfecta la normele europene de mediu. Dincolo de cresterea eficientei si a productivitatii fabricii, consumatorii produselor Star Foods se vor bucura de un gust mai bun si de o calitate mai buna a chipsurilor lor preferate.

La inceputul anului 2007, Star Foods Romania, devenit intre timp cel mai mare jucator pe piata snacks-urilor sarate, si-a rebranduit portofoliul de chips-uri aducand pe piata brandul international al PepsiCo, Lay's si renuntand la marca Star Chips. Cu toate acestea, brandurile dezvoltate local de Star Foods, inainte de preluarea companiei de catre PepsiCo, isi mentin importanta in vanzarile pe celelalte segmente de pe piata snacks-urilor sarate, potrivit directorului general Star Foods Romania si Bulgaria, Sotiris Yannopoulos.

In timp ce piata locala de chipsuri si snacks-uri sarate a ajuns anul trecut la 18.000 de tone, in crestere fata de 15.000-16.000 de tone in urma cu trei ani, vanzarile totale in anul 2008 pe piata Rromania au depasit 20.000 de tone,in ciuda faptului ca se preconiza o temperare a cresterii pe piata de profil, potrivit datelor furnizate de directorul Star Foods.

Preview document

Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 1
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 2
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 3
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 4
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 5
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 6
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 7
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 8
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 9
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 10
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 11
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 12
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 13
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 14
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 15
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 16
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 17
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 18
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 19
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 20
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 21
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 22
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 23
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 24
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 25
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 26
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 27
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 28
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 29
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 30
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 31
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 32
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 33
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 34
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 35
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 36
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 37
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 38
Plan de Marketing Lay's Sensations - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Cuprins.doc
  • Plan de Marketing Lay's Sensations.doc
  • Plan de Marketing Lay's Sensations.ppt

Alții au mai descărcat și

Proiect Cercetare de Marketing - Lay's

Capitolul I Problema de decizie A. Contextul decizional În ianuarie 2007 a intrat pe piaţa chipsurilor din România cel mai mare jucător de pe...

Campanie publicitară - parfumurile Essence

INTRODUCERE Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a firmei “ESSENCE” si a produselor sale si realizarea unei campanii de promovare in...

Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence

INTRODUCERE Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a unui nou produs a firmei “L’Oreal” si realizarea unei campanii de promovare in randul...

Marketing lays

Scurt Istoric In spatele chipsurilor gustoase şi crocante Lay’s este o intreagă poveste. Lay’s este numele de brand pentru un număr de cip de...

Comportamentul consumatorului - Chio Chips

Capitolul 1 Prezentarea produsului 1. Date despre produs Scurt istoric: Istoria chips-urilor porneşte încă din secolul al XIX-lea. În acea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

SC Star Foods EM SRL

1 Scurt istoric al “S.C. Star Foods E.M. S.R.L” Star Foods este o companie din industria alimentară din România, ce deţine o fabrică de chipsuri...

Ai nevoie de altceva?