Plan de marketing pentru cârlig de pescuit

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5986
Mărime: 119.85KB (arhivat)
Publicat de: Victoria Toma
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumea Andrei
Plan de marketing complet pentru carlig de pescuit cu inovatie propusa. Proiectul a fost prezentat la facultatea FEAA Iasi in anul 2010

Cuprins

  1. INTRODUCERE 4
  2. 1. Configurarea Produsului 5
  3. 1.1 Atributele produsului 5
  4. 1.2 Sistem de sustinere 7
  5. 1.3 Diferenţierea mărcii 9
  6. 2.Configurarea Preţului 10
  7. 2.1 Strategia de preţ 10
  8. 2.2 Nivelul preţului 12
  9. 3. Configurarea promovării 14
  10. 3.1. Reclama 15
  11. 3.2. Promovarea vânzarilor 17
  12. 3.3 Relaţii publice 18
  13. 3.4 Vânzarea personală 18
  14. 4 . Configurarea distribuţiei 19
  15. 4.1 Extinderea teritorială a distribuţiei (zonă geografică) 19
  16. 4.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 19

Extras din proiect

INTRODUCERE

Firma SC FISHGEAR SRL Iaşi, este producătoare de ace de pescuit şi distribuitoare de echipament de pescuit. Am ales inovaţia : cârlige de pescuit dotate cu un dispozitiv ce emite vibraţii care atrag peştii. Pentru a ne confirma de potenţialul produsului am analizat macromediul de marketing (mediul economic, demografic,tehnologic,cultural şi social, politic şi juridic) şi micromediul de marketing ( furnizori,clienţi,concurenţă). De asemenea ne-am pus pertinenta întrebare:Cine vor fi cumpărătorii? Pentru a răspunde am structurat piaţa în consumatori şi nonconsumatori evidenţiind principalele criterii de segmentare. În final am investigat care sunt principalii concurenţi (direcţi şi indirecţi) ai produsului nostru, încheind cu o tendinţă previzionară pentru următorii 2-3 ani.

Raportul de cercetare a fost elaborat la rândul său cu scopul identificării elementelor necesare elaborării mixului de marketing.Am urmărit în primul rând să identificăm elementele pieţei care ar putea influenţa în mod hotărâtor lansarea noului produs.Astfel,prin metoda de cercetare aleasă am obţinut informaţii cu privire la nemulţumirile şi satisfacţiile clienţilor vis-a-vis de acele de pescuit pe care le oferim,care sunt modelele utilizate mai des,ce ar trebui adăugat sau schimbat la acestea,dar mai ales am căutat să aflăm dacă realizarea unui ac de pescuit care emite vibraţii ar fi atractiv pentru clienţi.Acestea sunt elemente ajutătoare pentru stabilirea primei componente ale mixului-produsul.În ceea ce priveşte preţul,s-a urmărit aflarea unui preţ de referinţă pe care clienţii ar fi dispuşi să-l ofere,am identificat şi nivelurile veniturilor acestora,element de care trebuie ţinut cont în configurarea preţului.Pentru a şti modul în care să ne promovăm produsele în continuare dar mai ales pentru a face cunoscută inovaţia,am căutat prin raportul de cercetare să aflăm care sunt sursele de informare ale clienţilor şi canalele media din care s-au documentat cu privire la acele de pescuit ale firmei noastre.În privinţa distribuţiei s-a identificat procentul utilizatorilor de ace de pescuit care se află în mediul rural sau urban pentru a ne orienta dacă ar fi necesară extinderea ariei distribuţiei.

1. Configurarea Produsului

1.1 Atributele produsului

Mărimea cârligului-se alege în funţie de peştii care se urmăresc a se prinde dar mai ales de momeala folosită.Pentru noul produs lansat pe piaţă,acesta este format dintr-un dispozitiv la care se ataşează un cârlig de dimensiuni şi forme identice cu acele de pescuit normale.Pentru început cârligele cu dispozitiv de emis vibraţii sunt disponibile doar pentru anumite tipuri de cârlige,dintre cele care se pot folosi la mai multe specii de peşti dar în general pentru cele care au fost solicitate mai des de clienţi.Cârligele de pescuit sunt disponibile în diferite lungimi şi grosimi.

Materialul cârligului-materialele folosite se împart în diferite aliaje şi cele cu un conţinut de carbon de 110.Se urmăreşte ca materialul să prezinte o anumită elasticitate sau rigiditate.

Forma cârligului-există următoarele tipuri de cârlige: Ringed (cu ochet), Barbeless (fără spin), Flatted (cu cap plat),Twisted(vârf rascucit),Forged(forjate),D-Point(vârf în D), Fit Head (cu canelură),Sliced(cu spin pe tijă),In Point(vârf răsucit spre Interior).

Culoarea cârligului-de obicei această caracteristică este importantă atunci când ne adresăm unor peşti „mai suspiciosi”,în acest caz este preferabil să se folosească un cârlig ce are o culoare asemănătoare cu cea a momelii.De exemplu pentru peştii care pot fi prinşi cu succes folosind drept momeală mămăliga,se va alege galbenul sau dacă se vor folosi drept momeală râmele,culoarea cârligului trebuie să fie maro.Pentru celelalte culori disponibile,se găsesc în comerţ,şi în magazinul nostru,tot felul de preparate specilal pentru a prinde peşti.Aceste culori pentru cârlige vor fi la fel şi pentru dispozitivul de emis vibraţii ataşat.

Culorile sub care se prezintă acele de pescuit sunt:

• Argintiu

• Maro

• Gold

• Albastru

• Rosu

• Negru

Noul tip de cârlig de pescuit are ca funcţie principală cea de a contribui la procesul de capturare a peştilor,fiind unul dintre instrumentele cele mai importante folosite la pescuit.Această funcţie este susţinută de inovaţie,care contribuie la uşurarea atragerii peştilor alături de momeală.Am putea considera că o funcţie secundară este conservarea eficientă a timpului deoarece capturarea unui peşte va avea o durată mult mai mică faţă de situaţia în care s-ar folosi un ac de pescuit normal.Prin aceaste inovaţie vrem să întâmpinăm nonconsumatorii relativi care nu merg la pescuit din lipsă timpului disponibil.

Preview document

Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 1
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 2
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 3
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 4
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 5
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 6
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 7
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 8
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 9
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 10
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 11
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 12
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 13
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 14
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 15
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 16
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 17
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 18
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 19
Plan de marketing pentru cârlig de pescuit - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru Carlig de Pescuit.doc

Alții au mai descărcat și

Lansarea produsului Borsec Fruits pe piața din Grecia

Prezentarea intreprinderii Romaqua Group ROMAQUA GROUP Romaqua Group este o societate cu capital integral autohton si privat. Aceasta a realizat...

Mixul de Marketing - Produsul Extrem InVoice

Plan de marketing pentru produsul Extem InVoice Proiectul realizat pentru produsul "Extrem InVoice" se desfăşoară pe 3 părţi. Prima parte a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?