Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5330
Mărime: 346.51KB (arhivat)
Publicat de: Lucia Oprea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: C.Ciubota

Cuprins

  1. Capitolul 1:Expunere Introductiva
  2. Capitolul 2:Analiza mediului de marketing Capitolul
  3. 3:Analiza Pest Capitolul
  4. 4:AnalizaSwot Capitolul
  5. 5:Evaluari si ipoteze Capitolul
  6. 6:Obiective de marketing Capitolul
  7. 7:Strategii de marketing Capitolul
  8. 8:Bugetul de marketing Capitolul
  9. 9:Program de marketing pentru lansare Capitolul
  10. 10:Revizia si controlul planului de marketing
  11. Bibliografia

Extras din proiect

Capitolul 1:Expunere Introductiva Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul este tranversat de fluviul Sena, în nordul Franței, în mijlocul regiunii Île-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris). Orașul în limitele sale administrative (cele 20 de arondismente) este în mare parte neschimbat din anul 1860, având o populație de 2.211.297 locuitori (ianuarie 2008), dar zona metropolitană Paris are o populație de 12.089.098 locuitori (ianuarie 2008) și este unul dintre cele mai populate zone metropolitane din Europa. Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX.

Parisul este astăzi unul dintre cele mai mari centre economice și culturale din lume, iar influența sa în politică, educație, divertisment, mass-media, modă, știință și arte contribuie la statutul sau ca unul dintre cele mai importante orașe din lume. Acesta găzduiește sediul mai multor organizații internaționale, cum ar fi: UNESCO, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Camera Internațională de Comerț sau informalul Clubul Paris. Parisul este considerat ca fiind unul dintre cele mai verzi[6] și mai locuibile orașe din Europa. De asemenea este unul dintre cele mai scumpe.

Paris și regiunea Paris, cu 552.1 miliarde € în 2009, produc mai mult de un sfert din produsul intern brut al Franței.Conform estimărilor pentru 2008, aglomerația din Paris este cea mai mare din Europa sau a doua cea mai mare economia orașului și a șasea ca mărime din lume. Regiunea Paris are cea mai mare concentrație de studenți de învățământ superior din Uniunea Europeană, este primul în Europa în ceea ce privește capacitatea de cercetare și dezvoltare și alte cheltuieli și este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune orașe din lume pentru inovație. Cu aproximativ 17 milioane de turiști străini anual, Paris, este cel mai vizitat oraș din lume. Parisul și regiunea sa conțin 3.800 de monumente istorice și patru Locuri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Parisul este deservit de două aeroporturi: Orly, la sud de Paris, și Charles de Gaulle, la nord de Paris, situat în localitatea Roissy-en-France, unite de linia B a rețelei RER.

Parisul este dotat cu o rețea densă de metrou, numit Métro. De asemenea, orașul este străbătut de RER (Rețeaua Expresă Regională), ce face legătura între diferitele departamente din jur, și in zonele periferice de tramvai. În plus există o rețea de căi ferate: din cele 6 gări pariziene pleacă zilnic trenuri pentru navetiști, trenuri naționale și TGV-uri (Train à Grande Vitesse) (numit Thalys sau Eurostar pentru Belgia, Olanda, Germania, respectiv Marea Britanie).

Orașul este și nodul principal al rețelei de autostrăzi și este înconjurat de o șosea largă circulară numită Boulevard Peripherique. Intrările și ieșirile de pe Peripherique sunt numite "Portes" (porți), fiindcă acestea corespund cu porțile orașului. Majoritatea acestor porti au parcări unde neriveranii sunt sfătuiți să-și lase mașinile. Traficul parizian este renumit pentru încetineală și pentru pericolul pentru integritatea caroseriei. Primăria a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în comun (autobuze, taxi-uri), creând culoare speciale pentru acestea. Monumente si clădiriTurnul Eiffel - simbolul Parisului.

-Arc de Triomphe - monument din centrul Place de l'Étoile, comemorând victoriile Franței și onorând pe cei care au murit în luptă.

-Les Invalides - Muzeu și loc de veci pentru mulți soldați francezi și pentru Napoleon.

-Conciergerie - închisoare foarte veche unde mulți membri ai regimului monarhic au stat înainte de moartea lor la revoluția franceză.

-Palais Garnier - sediul Operei din Paris.

-Catedrala Notre-Dame pe Ile de la Cité

-Clădirea Samaritaine - galerii comerciale de la începutul secolului XX.

-Sorbonne - universitate faimoasă, fondată în Evul Mediu.

-Statuia Libertății - o versiune mai mică a statuii din portul din New York pe care Franța a dăruit-o Statelor Unite în 1886.

-Pantheonul din Paris - biserică și mormânt al celor mai mari personalități ale Franței.

-Sainte-Chapelle - capelă din secolul XIII.

-Église de la Madeleine - biserică

-Place des Vosges - piață din districtul Marais creată în timpul domniei lui Henric al IV-lea

-MuzeeLuvrul - un muzeu enorm care găzduiește foarte multe opere de artă, inclusiv pictura Mona Lisa și statuia Venus din Milo.

-Muzeul Orsay - un muzeu de artă găzduit într-o gară din secolul XIX convertită, și care conține în special opere impresioniste.

-Centrul Georges Pompidou, cunoscut și ca Beaubourg - o clădire neobișnuită care găzduiește muzeul de arte moderne și un centru cultural cu o mare bibliotecă publică. Lângă această clădire se află și atelierul Constantin Brâncuși.

-Musée Rodin - o mare colecție de opere ale celui mai celebru sculptor francez.

-Musée du Montparnasse în vechea reședință a artistului Marie Vassilieff de la Avenue de Maine nr. 21, detaliază istoria comunității artistice din Montparnasse.

-Musée Cluny, cunoscut și ca Musée National du Moyen-Age, găzduiește o mare colecție de artă și obiecte din Evul Mediu, inclusiv ciclul de tapiserii Doamna cu licornul.

Cartiere, străzi și alte zone -Montmartre - zonă istorică pe o colină, unde se află și Basilique du Sacré-Cœur și care este faimoasă și pentru cafenelele și atelierele multor artiști importanți.

-Champs-Élysées - faimoasă stradă din lume, un bulevard de obicei plin de turiști.

-Rue de Rivoli - magazine elegante pentru turiști; mergand catre Place de la Bastille se poate vedea si Opera din Paris.

Preview document

Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 1
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 2
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 3
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 4
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 5
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 6
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 7
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 8
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 9
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 10
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 11
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 12
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 13
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 14
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 15
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 16
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 17
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 18
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 19
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 20
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 21
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 22
Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing SC Poseidon SA

CAPITOLUL I Sumar managerial Firma S.C. Poseidon S.A. şi-a început activitatea în vara anului 2000, odată cu inaugurarea primului nostru hotel,...

Planul de marketing ca instrument de direcționare a activității de marketing

INTRODUCERE Importanța. Marketingul este arhitectul societăţii de consum, adică a unui sistem în care indivizii sunt obiectul unei „exploatări...

Elaborarea Planului de Marketing al Unei Afaceri Prăjituri Aniversare

1. MEMORIU JUSTIFICATIV Lucrarea de faţă a apărut ca o necesitate de adaptare la situaţia globală actuală caracterizată printr-o progresivă...

Planul de Marketing al unui Hotel

I. Planul de marketing Planul de marketing reprezintă instrumentul cu ajutorul căruia sunt direcţionate activitatea de marketing şi resursele...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?