Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2707
Mărime: 1.29MB (arhivat)
Publicat de: Naomi Iacob
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din proiect

Introducere

SC BIKE4U SRL este o firmă românească ce își desfășoară activitatea în județul IAȘI și are ca activitate comercializarea de articole sportive. Firma dorește să lanseze pe piață un nou produs și anume bicicleta pentru copii SmartBK, pliabilă și cu emițător GPS.

Făcând parte din departamentul de marketing al acestei firme am realizat o cercetare asupra mediului de marketing. Metoda cercetării a fost anchete stradale,folosind ca instrument chestionarul. În urmă cercetării realizate de echipa noastră pentru lansarea noului produs am identificat elmentele de importantă majoră pentru forma finită a produsului în opinia potențialilor cumpărători.

În urma acestei cercetări s-a dedus că bicicleta să fie adresată copiilor cu vârstă cuprinsă între 10 şi 14 ani, iar piaţa tintă sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 ani , care au un venit mai mare de 2000 ron pe lună. Avantajele căutate de cumpărători la acest produs ar fi: calitatea produsului, rezistentă în timp, garanţia produsului, materiale de calitate, design deosebit şi modern, diversitatea culorilor, posibilitatea de personalizare, greutatea redusă, prestigiul firmei.

Ca o concluzie, plecând de la preferinţele consumatorilor aşa cum reies din cercetarea efectuată, produsul nostru va întruni elementele cele mai căutate. Acest lucru ne va permite să ne situăm relativ rapid în topul preferinţelor consumatorilor. Astfel aceştia ne vor identifica curând ca fiind furnizorii unui produs care răspunde cerinţelor lor. Prin urmare, bicicleta Smart BK va deţine caracteristicile care au fost în topul preferinţelor consumatorilor şi anume: siguranţa, materiale de calitate ridicată, pliabilitate. De asemenea va exista şi posibilitatea de personalizare iar preţul va fi cuprins între 1001-1500 RON.

Bicicleta SMART BK este un produs revoluţionar care nu se mai găseşte în portofoliu de produse al concurenților, ceea ce ne oferă ocazia să ne creştem profiturile şi să atragem câţi mai mulţi cumpărători. În cele ce urmează noi vom prezenta configurarea produsului, configurarea preţului, configurarea promovării şi configurarea distribuţiei.

1. Configurarea produsului

1.1 Atribute

“SmartBk’’, produsul ce va fi în curând lansat pe piaţa produselor sportive, va satisface dorinţele copiilor cu o varstă cuprinsă între 10 – 14 ani, care iși doresc o bicicletă rezistentă si frumoasă dar tot odată și nevoia parinților de a știi unde și când se plimbă copii lor.

1.1.1 Caracteristici fizice

- Designe:

Bicicleta are forma foarte indrazneață și în același timp sportivă. Roțile bicicletei au un diametru de 22’’.

- Culori :

Dispunem de o gamă numeroasă de culori și în acelați timp clientul iși poate personaliza produsul.

- Mărimi :

Lungimea bicicletei este de 1.3m, înalțimea de 90 cm și are o greutate de doar 4.8 kg ceea ce-i oferă o mobilitate foarte mare. Dispune binențeles și de pliabilitate și astfel se poate depozita cu ușurință într-un loc mic. Mai este dotată cu sistem de localizare GPS. Astfel parinți pot vedea foarte ușor și în orice moment în ce loc se afla bicicleta doar accesând site-ul firmei la grupa localizare și înregistrând codul bicicletei va localiza exact unde este aplasată.

Firma ,,Bike4u’’ va lansa în vara acestui an un nou model de bicicletă pentru copii, numită “Smart BK”. Bicicleta se va adresa tuturor copiilor cu o vârstă cuprinsă între 10-14 ani.

Preview document

Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 1
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 2
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 3
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 4
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 5
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 6
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 7
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 8
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 9
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 10
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 11
Preț și promovare al bicicletei Bike 4 You - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Pret si Promovare al Bicicletei Bike 4 You.docx

Alții au mai descărcat și

Politică de preț - studiu de caz la SC Agricola Internațional SA

Introducere Industria alimentară este o ramură importantă a economiei naţionale şi reprezintă 14% din producţia industrială totală a ţării. Ca şi...

Politica de Preț în Mixul de Marketing în Baza SC CAVICONEL-COM SRL

I N T R O D U C E R E Actualitatea temei. Preţul este formă de măsurare economică, de evaluare concretă a schimbului, cunoscută odată cu apariţia...

Cercetare de piață pentru compania RCS-RDS

1. ISORICUL FIRMEI RCS & RDS este un important operator de servicii de telecomunicatii din Romania. Compania a fost infiintata in 1994. Doi ani...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?