Prezentarea Firmei Samsung

Proiect
8/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 42 în total
Cuvinte : 17436
Mărime: 1.61MB (arhivat)
Publicat de: Marcu Dincă
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. 1.Prezentarea firmei 2
  2. 1.1. Istoric 2
  3. Samsung în România 5
  4. 1.2.Produse și servicii 6
  5. ◊Telefoane 8
  6. ◊Televizoare 13
  7. ◊Camere foto 15
  8. ◊Cipuri 17
  9. 2. Piaţa firmei 21
  10. 2.1. Concurenţi 23
  11. 2.2. Clienţi 25
  12. 3. Micromediul şi macromediul 27
  13. 3.1. Micromediul 27
  14. Furnizori 27
  15. Distribuitori 28
  16. 3.2. Macromediul 29
  17. 4. Analiza SWOT 31
  18. 5. Matricea BCG 32
  19. 6. Strategiile mixului de marketing 34
  20. 6.1. Strategii de produs 34
  21. 6.2. Strategii de preţ 35
  22. 6.3. Strategii de distribuţie 36
  23. 6.4. Strategii de promovare 37
  24. 7. Concluzii şi propuneri 39
  25. Concluzii privind imaginea actuală a mărcii Samsung în România 39
  26. POSIBILITĂŢI DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A IMAGINII MĂRCII SAMSUNG PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ 40
  27. Bibliografie 41

Extras din proiect

1.1. Istoric

Samsung Electronics Company este principalul subsidiar al gigantului Korean Samsung Grup și este unul dintre cei mai mari producători de electronice din Asia și mondiali.Produsele construite de Samsung Electronics include echipamente audio-video, echipament de telecomunicații și computere. Cel mai important produs al său este reprezentat de circuitele integrate.Managementul strict și investiții masive în cercetare în anii 1980 și inceputurile anilor 1990 au transformat compania într-unul dintre liderii mondiali pe piața electronicelor.

Samsung Electronics a fost creat în 1969 ca o divizie a mamutului Korean așa zisul “chaebol” Samsung Group. Divizia a fost înființată pentru a introduce Samsung în industria cu creștere puternică a televizoarelor și a electronicelor de consum.Primul produs al companiei a fost un televizor cu diagonala mica,simplu,alb-negru ,cu care a început vânzarea la începutul anilor 1970. De la acest produs, Samsung Electronics a dezvoltat gradual linii de produse diverse care au fost întâi vandute pe piața internă și ulterior și la export. Specialitatea companiei pentru început au fost televizoarele color. În anii 1980, Samsung manufactura și exporta în întreaga lume o gamă diversificată de electronice de consum.

Deși creșterea Samsung Electronics a fost explozivă în anii 1970 și anii 1980, acest lucru nu a luat prin surprindere pe cei familiarizați cu grupul Samsung,acesta cunoscând în toate domeniile de activitate aceeași dezvoltare.

Grupul Samsung a fost înființat în 1938 de Byung-Chull Lee, un om de afaceri devenit legendă în Coreea. Lee a înființat o companie de comerț cu o investiție de 2000 USD si cu 40 angajați.Bineînțeles 2000 USD însemnau altceva în anii 30.A numit această companie „Samsung” care înseamnă “trei stele” în limba coreeana. Compania a înregistrat o creștere moderată până la invazia comunistă din 1950 care l-a forțat pe Lee să abandoneze operațiunile din Seul. Soldații și politicienii de ambele părți ale conflictului au jefuit compania de activele sale lăsându-le aproape zero.Cu economiile aduse de unul dintre managerii companiei, Lee a reluat activitatea companiei în 1951 și într-un an activele companiei au crescut de 20 ori.

Lee a înființat o rafinărie de zahăr în 1953, o mișcare care a fost criticată la timpul respectiv deoarece zahărul putea fi foarte ușor obținut de la ajutorul american de după război. Totuși pentru Lee această acțiune a fost foarte importantă deoarece a fost prima facilitate industrială deschisă în Coreea de Sud după război. De la zahăr,lâna și alte articole ale industriei ușoare, Lee a trecut la industrie grea,siderurgică și contrucții de mașini și nave.Compania a prosperat sub filozofia lui Lee care a insistat ca Samsung să devină lider în orice ramură industrială în care se implica.

De la producția de bunuri alimentare și de larg consum, Samsung și-a diversificat activitatea economică în diferite domenii , incluzând asigurări, stații radio și de televiziune, companii de securitate și chiar un magazin universal. Lee a avut de facut față la câteva eșecuri în această perioadă. De exemplu,la sfârșitul anilor 1960, la scurt timp după ce Samsung Electronics a fost creată, Lee a fost acuzat de vânzări ilegale de bunuri și evaziune în valoare de 50 000 USD.Acuzațiile s-au dovedit a fi fabricate de un oficial guvernamental căruia Lee a refuzat sa îi dea mită.

Unul dintre fii lui Lee a fost arestat și Lee a fost obligat să cedeze guvernului o fabrică de îngrășăminte artificiale pentru a obține eliberarea sa. În ciuda acestor probleme și a altora, Compania Samsung a continuat să se dezvolte.Întradevăr, la sfârșitul anilor 1960, conglomeratul Samsung genera venituri anuale de 100 mil USD.

La puțin timp după ce fiul lui Lee a fost arestat, acesta a decis să intre în industria mass media prin lansarea unui post de televiziune și a unui post de radio, dar și prin fabricarea de televizoare și componente. Această industrie era dominată la acea vreme de firme din Statele Unite și din Europa,dar și câteva companii japoneze începuseră să intre în această industrie.Totuși în aceste condiții, Lee era încrezător că Samsung va avea locul său pe piața internă și eventual va deveni un jucător mondial. La începutul anilor 1970, Samsung Electronics a beneficiat de investiții imense,a împrumutat,a cumparat și a furat tehnologii de la principalii producători de electronică mondiali și a apelat la relațiile sale economice și politice,favoritisme, mită și corupție pentru a obține o nișă pe piața electronicelor

Samsung Electronics și întregul chebol Samsung au fost beneficiarii politicii lui Rhee. Mai multe țări,incluzând și Japonia aveau interdicție la vânzarea de electronice de larg consum în Coreea, astfel fiind eliminată o competiție extrem de dură pentru Samsung. Mai mult,deși Samsung putea investi în companii multi-naționale, investitorii străini nu aveau voie să investească sau să cumpere părți din Samsung. Ca rezultat,Samsung a putut să dezvolte extrem de rapid marca sa de electronice și să obțină o cotă pe piața națională majoritară și chiar să exporte.

Între anii ’70 și ’80 ,Samsung a creat mai multe grupuri de companii fabricante de electronice care au fost grupate mai tarziu sub o singura entitate cunoscuta sub numele de Samsung Electronics Co. Ltd.

Intrarea Samsung în producția și comercializarea de semiconductori a fost un pas important în istoria companiei Lee a fost convins la mijlocul anilor 1970 că industria high-tech a comonentelor semiconductoare (integrate) miniaturizate avea să fie o industrie cu potențial foarte bun de creștere în viitor,și Samsung avea să fie un jucător important pe această piață. El a înființat Samsung Semiconductor and Telecommunications Co. în 1978. Pentru a face față lipsei de expertiză în acest domeniu high –tech de pe piața coreeana, guvernul Sud-Coreean a cerut producătorilor străini de semiconductori și echipamente de telecomunicații să cedeze informații și utilaje pentru producția semiconductorilor High-Tech în schimbul accesului pe piața coreeana. Acest lucru s-a dovedit a fi crucial pentru Samsung care astfel a obținut patențe și licențe originale de la Micron din Statele Unite și de la Sharp din Japonia în 1983. Utilizând informațiile și patențele nou dobândite , Samsung începe primul producția în Coreea, a memoriilor RAM 64kbit.

Preview document

Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 1
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 2
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 3
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 4
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 5
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 6
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 7
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 8
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 9
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 10
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 11
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 12
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 13
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 14
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 15
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 16
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 17
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 18
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 19
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 20
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 21
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 22
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 23
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 24
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 25
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 26
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 27
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 28
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 29
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 30
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 31
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 32
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 33
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 34
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 35
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 36
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 37
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 38
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 39
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 40
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 41
Prezentarea Firmei Samsung - Pagina 42

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Firmei Samsung.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Petrom

CAPITOLUL I : SUMAR MANAGERIAL Motivatia proiectului o reprezinta influentarea comportamentului consumatorilor in vederea cresterii...

Promovarea unui Brand prin Intermediul Rețelelor Sociale

Introducere Într-o eră a schimbărilor atât de rapide, precum era digitală, este necesar ca fiecare companie să îşi îndrepte privirea către viitor...

Plan de Marketing - Mobexpert

Dan Şucu a început afacerea Mobexpert în anul 1993, cu un magazin de mobilier de birou. Activitatea de producţie a fost demarată în 1994 cu...

Analiza SWOT - Toyota

1. INTRODUCERE In economia moderna, firmele reprezinta „forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de...

Activitatea de Marketing a Firmei Samsung

1. Introducere Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse...

Matricea BCG și Analiza SWOT

CAPITOLUL I - PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI 1. AFACEREA 1.1. Firma: S.C. DELICIU S.A. a fost infiintata in decembrie 2003 avand ca domeniu de...

Plan de marketing Kinder

INTRODUCERE Motivația alegerii temei are la bază intenția noastră de a promova marca Kinder mult mai intens în rândul unei game cât mai largi de...

Analiza Gradului de Internaționalizare pentru Compania Samsung Electronics

Cap.1 Prezentarea companiei Samsung Electronics 1.1. Scurt istoric Samsung Electronics a fost fondată în anul 1969, în Suwon, o suburbie a...

Te-ar putea interesa și

Politica de produs a firmei Samsung

INTRODUCERE Piaţa produselor electrice şi electronice este în acest moment invadată de noutăţi, de firme noi, de mărci noi, de produse noi. Este...

Promovarea unui Brand prin Intermediul Rețelelor Sociale

Introducere Într-o eră a schimbărilor atât de rapide, precum era digitală, este necesar ca fiecare companie să îşi îndrepte privirea către viitor...

Analiza comparativă a cuptoarelor cu microunde

Introducere Această lucrare își propune, prin intermediul analizei comparative, sa informeze obiectiv consumatorii, şi nu numai, privind...

Cercetarea comportamentului de cumpărare pentru televizoarele Liquid Crystal Display și cu plasmă - studiu de caz - Media Galaxy Bricostore

CAPITOLUL 1 Rolul şi locul consumatorului în optica de marketing a firmei 1.1. Consumatorul şi comportamentul consumatorului în optica de...

Analiza comparativă a activităților de vânzare clasică și vânzare prin internet ale companiei ESD-ROM

1. Prezentarea firmei Electonic Support Division Date de identificare a intreprinderii Denumire: ELECTRONICS SUPORT DIVISION S.R.L Forma...

Proiect cercetări de marketing - Samsung Group

PREZENTAREA FIRMEI Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înfiinţată în 1938, având ca obiect principal de activitate producţia de...

Activitatea de Marketing a Firmei Samsung

1. Introducere Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse...

Analiza Firmei Samsung

Succesul unei companii este măsurat nu doar prin afacerile realizate, ci şi în funcţie de cât de bine îşi serveşte comunitatea, protejează...

Ai nevoie de altceva?