Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 4257
Mărime: 136.09KB (arhivat)
Publicat de: George Boboc
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1.MOTIVATIE

Firma pe care urmeaza s-o infiintez se numeste SALCAR si are drept activitate de baza producerea si comercializarea de salamuri.

Rata anuala de crestere a vanzarilor de salamuri, in valoare, este de aproximativ o treime, conform datelor furnizate de Nielsen. Dintre toate produsele destinate hranirii, salamurile ocupa primul loc dupa valoarea vanzarilor. Acestea sunt cu mult inaintea iaurturilor, carnatilor, cascavalului etc. Trebuie mentionat ca, in valoarea vanzarilor de salamuri nu e inclus mortadela.

În anul 2006, faţă de 2005, piaţa bunurilor de larg consum (FMCG) din România a crescut cu 6,1% din punctul de vedere al cantităţilor de produse vândute în retail şi cu 17,4%, ca valoare a acestora.

Industria alimentara romaneasca, in special cea a mezelurilor este una din bransele care se dezvolta intr-o maniera foarte dinamica.

Alimentele au constituit „motorul“ dezvoltării pieţei de FMCG, fiind, în 2006, cel mai dinamic segment. Creşterea absolută, ca volum şi valoare a vânzărilor, a fost determinată, cu precădere, de grupa produselor lactate – lapte, sana, kefir, cremă de brânză -, dar şi de alte categorii, precum carnea procesată – mai ales salam şi specialităţi - şi ciocolata.

„Carnea procesată reprezintă cea mai importantă categorie de produse alimentare, cu o pondere valorică de 35,7% în cadrul acestui segment, in timp ce salamurile sunt cel mai bine vandute pe piata preparatelor din carne avand o cota de 25%

Vanzarile de salam s-au estimat conform sursei Nielsen in 2007 la 175mln euro(686,1 mil lei), inregistrandu-se astfel o crestere de 31,1% a valorii vanzarilor fata de anul 2006.Astfel consumul mediu de salam pe cap de locuitor este de 25 kgan, evolutia acestuia fiind in crestere in urmatorii ani cu aproximativ 20%.

Studiile realizate mai arata ca in Romania consumul de carne de porc creste anual cu 10%, aceasta find nevoita sa importe circa 50% din consumul national de carne de porc.

2.PRODUSUL

Preparat cu o structura eterogena, salamul SALCAR este un produs obtinut din carne, slanina si diferite condimente.

Firma, avand ca obiect de activitate in primul rand producerea salamurilor isi va incepe activitatea avand la baza 3 categorii de salamuri si anume: salam semiafumat de porc, salam din carne de vita, si salam semiafumat din carne de vita.

Am ales salamul semiafumat de porc deoarece doresc sa am vanzari cat mai mari chiar de la inceputul activitatii firmei, intrucat statisticile au estimat o crestere a consumului de carne de porc cu aproximativ 10%.

Am observat ca din ce in ce mai multa lume tinde sa cumpere produse alimentare care sa fie gustoase, dar in acelasi timp sa fie sanatoase ceea ce m-a determinat sa produc si salamul din carne de vita, aliment bogat in proteine, fier, potasiu, fosfor, cupru, vitamine din comlexul B cu beneficii asupra tuturor categoriilor de varsta. Acesta se va produce pe baza aceluiasi flux tehnologic unica diferenta fata de salamul semiafumat din carne de porc fiind ca acesta va contine carne de vita si nu se va afuma.

In ceea ce priveste afumatul salamurilor, am incercat sa combin “utilul cu placutul”.Intrucat romanii sunt mari consumatori de afumaturi, insa acestea nu sunt sunt foarte sanatoase am hatarat ca salamul semiafumat va fi un produs reusit atat din punctual de vedere al preferintelor consumatorilor cat si al sanatatii acestora.

In ceea ce priveste concurenta, aceasta este destul de numeroasa, iar principalii concurenti sunt: CRISTIM, CAMPOFRIO, ALDIS, RECUNOSTINTA FILIPESTII DE PADURE, UNICARM SATU-MARE, ELIT CUGIR, CAROLI, FOX, KOKET VASLUI si CARMOLIMP BRASOV. Acestia au jumatate din piata salamului, atat valoric cat si volumic.

Pentru a face fata concurentei, unul dintre majorele obiective ale firmei mele va fi sa utilizeze in productie o cantitate cat mai mica de aditivi alimentari si alte substante care domina piata alimentara in momentul actual si fata de care consumatorii au o atitudine negativa, incercand pe cat posibil sa evite produsele care depasesc o limita minima de aditivi apreciata de fiecare in parte.Daca produsele multor intreprinderi producatoare de mezeluri folosesc o multitudine de grasimi combinate cu E-uri, SALCAR va “ocoli” substantele daunatoare sanatatii.

Firma activeaza doar pe piata locala, comercializand produsele fabricate angrosistilor din judetul Iasi.

Isi are sediul in str. Nicolina, nr 11, bloc A5, ap. 2.Tot aici se va desfasura si productia, intrucat spatiul are o suprafata de 250 mp, acces auto, acces CFR, acces TIR, facilitand astfel transportul marfurilor destinate vanzarii dar si a salariatilor care pot veni cu transport propriu sau cu transportul public.Spatiul este deasemenea dotat cu lumina naturala,gaz, telefon, curte si grupuri sanitare.Costul inchirierii acestui teritoriu reprezinta 2000 euro( 8 euromp).Pentru necesitati firma a mai inchiriat un autoturi.sm(300 euroluna) .

Preview document

Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 1
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 2
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 3
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 4
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 5
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 6
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 7
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 8
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 9
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 10
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 11
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 12
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 13
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 14
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 15
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 16
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 17
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 18
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 19
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 20
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 21
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 22
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 23
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 24
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 25
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 26
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 27
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 28
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 29
Producerea și Comercializarea de Salamuri - Salcar - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Producerea si Comercializarea de Salamuri - Salcar.doc

Ai nevoie de altceva?