Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3855
Mărime: 37.28KB (arhivat)
Publicat de: Antim Petre
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE - MASTER MANAGEMENTUL MARKETINGULUI

Extras din proiect

1. Mediul de marketing în care organizaţia îşi desfăşoară activitatea

Piaţa de televiziune prin satelit

E o realitate faptul ca televiziunea digitală prin satelit (DHT) va înlocui, treptat, televizinea analogică. Numarul mare de canale TV, calitatea superioară a imaginii şi a sunetului (Dolby 5.1, Dolby Surround), multiple subtitling, multiple audio-dub­bing, b-mail sunt cateva dintre avantajele care diferenţiază siste­mul digital de cel analogic. În general, serviciile digitale au succes pentru că e vorba de calitatea imaginii, iar în cazul televizoarelor cu ecrane plate se rezolvă şi problema formatului wide (16:9), inaccesibil pe alte formate de transmisie (antenă, CATV).

Avansul puternic al pieţei de satelit a venit pe fondul unei scăderi pe piaţa de cablu TV (CATV). Tendinţa de creştere a numărului de abonaţi TV prin satelit în detrimentul cablului este evidentă. Deşi acest serviciu se adresează în principal locuitorilor din mediul rural, unde costurile extinderii televiziunii prin cablu ar fi prea mari, serviciul a avut un succes notabil şi în mediul urban, atrăgând un număr consistent din abonaţii furnizorilor de televiziune prin cablu, dezamăgiţi de calitatea acestora. În ultimii ani, ritmul de creştere a numărului total de utilizatori de servicii de televiziune prin satelit a fost de 300% în 2006 şi 177% în 2007 la 27% în 2008. Numărul abonaţilor la serviciile furnizate prin reţele de tip DTH este de aşteptat să continue evoluţia ascendentă, pentru că, spre deosebire de transmisia de programe TV prin reţele de cablu, cea prin intermediul unei antene satelit are avantajul accesului mai facil şi mai ieftin la zonele greu accesibile, cum sunt cele rurale sau izolate.

Armele cu care se luptă cei cinci concurenţi de pe piaţa DTH (Direct-To-Home) sunt tarifele cât mai scăzute şi conţinutul. Pe o piaţă cu cinci jucători, singura în creştere chiar şi în 2009, RCS & RDS şi Romtelecom concurează aproape singuri, în timp ce competitorii mai mici ar avea şanse de creştere doar dacă îşi unesc forţele.

RCS & RDS

RCS & RDS este un important operator de servicii de telecomunicaţii din România. Compania a fost înfiinţată în 1994. Este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune prin cablu de pe piaţa est-europeană. De serviciile firmei beneficiază peste 1.200.000 de utilizatori din România, Slovacia şi Ungaria. RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete, cu 4 servicii - televiziune prin cablu şi prin satelit, internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă - şi companie lider pe segmentele de televiziune şi de internet.

Analiza mediului intern

În decembrie 2004 se lansează primul serviciu în sistem DTH din România – televiziunea digitală prin satelit Digi TV. Cu o ofertă atrăgătoare, preţuri extrem de competitive şi mai ales prin accesul necondiţionat la serviciile de televiziune pe teritoriul României, Digi TV a reuşit ca în numai 2 ani de la lansare să fie şi cel mai de succes serviciu DTH din România. Şi tocmai de aceea, în anul 2006, Digi TV a depăşit graniţele României fiind lansat în alte 5 ţări europene: Ungaria, Slovacia, Cehia, Serbia şi Croaţia. Uşurinţa achiziţionării serviciului – printr-un singur apel la un numar unic naţional 031.400.4000 şi preţurile avantajoase au făcut din Digi TV un serviciu de succes în toate aceste ţări.

Istoric

Decembrie 2004. RCS & RDS lanseaza Digi TV - primul serviciu Direct To Home de pe piaţa românească.

Februarie 2006. Este momentul lansării serviciului Digi TV în Ungaria.

Aprilie 2006 Call Center Digi TV se lansează şi în România.

Iunie - August 2006. Digi TV pătrunde pe piaţa din Slovacia.

August 2006. O luna importanta pentru lansarea Digi TV si in Cehia.

Noiembrie 2006. Digi TV trece mai departe şi se lansează şi în Croaţia. La scurt timp, Digi TV se lansează şi în Serbia.

Gama de produse: Popular, Bază, Extra I, Extra II, Extra II Popular, Extra Complet, Radio, Extraopţiuni: HBO, Cinemax, Maxpak, Cinestar.

Indicatori de performanţă

RCS&RDS a înregistrat în 2008 venituri totale de 386,7 mil. euro, în creştere cu 11,6% faţă de 2007, când cifra de afaceri era de 346,5 mil. euro. În 2008, compania a consemnat o pierdere netă de 22,9 mil. euro după ce, în 2007, a avut un profit de 18,5 milioane de euro. Principalii acţionari ai RCS&RDS sunt Cable Communications Systems (Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03%, Csaba Ianos Ludescher - 1,1%, alături de alte 15 persoane fizice, cu participaţii de sub 1%, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), de la începutul lunii august.

Analiza mediului extern

Ca în România şi în alte ţări din regiune, publicul care foloseşte serviciile Digi TV este format din persoanele aflate în zone în care nu a pătruns televiziunea prin cablu şi cei care vor o calitate mai bună a imaginii şi a sunetului când se uită la televizor.

Concurenţi: Dolce (Romtelecom), Focus Sat (UPC Astral), Boom tv (DTH Television Grup) şi Max tv (Akta - DCS Communications).

La 31 decembrie 2008, RCS & RDS era lider necontestat pe satelit, cu 1,1 milioane de clienţi Digi TV, faţă de 1 milion la finalul lui 2007. Dolce raportase 643.000 de utilizatori, însemnând o creştere de 65% comparat cu anul anterior. Locul al treilea este cel mai disputat. Boom TV spune că a depăşit 200.000 de utilizatori, dar nu a furnizat date mai recente. La fel, Max TV raportase 200.000 de clienţi de Internet şi TV, fără a preciza câţi folosesc doar serviciul de televiziune prin satelit. UPC Satelit avea 130.000 de clienţi la finalul lunii iunie 2008, dar tot 130.000 în martie 2009, conform celor mai recente informaţii furnizate de operator.

Preview document

Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 1
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 2
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 3
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 4
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 5
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 6
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 7
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 8
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 9
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 10
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 11
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 12
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 13
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 14
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 15
Program de Loializare a Clienților pentru Compania Digi Tv - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Program de Loializare a Clientilor pentru Compania Digi Tv.doc

Alții au mai descărcat și

Mix-ul de Marketing și Rolul Acestuia în Atingerea Obiectivelor Majore ale Unei Organizații

INTRODUCERE Marketingul poate fi privit ca un proces managerial de identificare, anticipare şi satisfacere a cerinţelor consumatorilor, într-un...

Program de loializare a clienților Petrom

1. Contexul implementării unui program de loializare a clienţilor în compania “Petrom” 1.1. Analiza mediului (intern şi extern) companiei Petrom...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?