Cuprins
- 1.Introducere
- 2.Caracteristicile întreprinderii
- 2.1Activitatea
- 2.2 Obiectivele propuse
- 3.Planul de marketing
- 4.Analiza SWOT
- 5.Alegerea canalelor de comunicare
- 6.Formularea concluziilor şi recomandărilor
Extras din proiect
INTRODUCERE
Domeniul turismului rural este prioritar pentru dezvoltarea social-economică, fapt confirmat în SCERS şi programul naţional ‘’SATUL MOLDOVENESC’’. Această ramură poate diversifica substanţial economia localităţilor rurale, inclusiv prin crearea de noi locuri de muncă. În prezent în REPUBLICA MOLDOVA a scăzut substanţial fluxul turiştilor străini pîna la nivelul de 100-150 mii persoane annual. Însa destinaţiile rurale rămîn dintre cele mai solicitate deoarece: oferta de excursii ale agenţiilor de turism aproape în totalitate este orientată spre localităţile sătesti atractive, fiind promovată in special turiştilor străini,un număr inportat de cazări este realezat in perioada estivală in mediul rural,în ultimii ani invenţiile sunt orientate spre ariile rurale.
Deşi dezvoltarea turismului rural este intens mediatizată, trebuie de remarcat că nu sunt nici pe departe valorificate eficient toate oportunităţile de care dispune REPUBLICA MOLDOVA. Oportunităţile turismului rural în general sunt: există structuri ale societăţii civile ( ANTREC MOLDOVA, ACSA, Agroinform ş.a) în teritoriu care promovează interesele gospodăriilor ţărăneşti, dispun de personal salarizat, oficii şi baza tehnică de informare, cca 80% din toate resursele turistice din republică sunt concentrate spre teritoriul localităţilor rurale, dar care nu sunt utilizatela justa lor valoare. Astfel este constituită o reţea la nivel naţional care poate facilita comunicarea între potenţialii antreprenori în turismul rural şi piaţă turistică, cadrul normativ-regulatoriu existent este suficient de permisiv: standarte clare pentru amenajarea unei pensiuni turistice, posibilitate de lansare în afacere prin patentă de antreprenor, regulamente clare de funcţionare a zonelor de protacţie a unor arii naturale protejate, în care sunt specificate modalităţile de antreprenoriat posibile, resurse umane suficiente şi capabile să gestioneze afaceri turistice prin antrenarea de către proprietarii afacerilor a managerilor.
Pentru pulsionarea acestui domeniu este necesar de valorificat la maximum resursele disponibile pentru atragerea şi deservirea unui număr tot mai mare de turişti din ţară şi de peste hotare
CARACTERISTICILE AGENŢIEI: Corina este o agenţie de turism ce activează pe piaţa turistică din anul 1992, şi este una din cele mai cunoscute agenţii din Republica Moldova. În anul 2000 a fost înfiinţat oficiul din oraşul Dusseldorf, Germania, în anul 2008 s-a deschis un nou oficiu în Skytower, Chişinau. Compania deasemenea are parteneri şi în alte state: Franţa, Germania, Australia, Polonia, Bulgaria, Romănia, SUA, Cipru, Marea Britanie, Italia, Elveţia, Finlanda, Grecia, Cruaţia, Muntenegru, Turcia ţările CSI şi altale.
Recunoaşterea mondială a căpătat-o datorită calitătii inalte de deservire a clienţilor. Agenţia este deţinătoare a premiului interneţional Arca de Aur al Europei (pentru tendinţa continuă de perfecţionare). Premiul de platina Internaţional, Premiul Naţional şi Premiul Mercuriu de Aur a fost inclus în ediţia 2003 Who’s Who Professionals În rezultatul televotingului organizat de compania NIT în iulie 2004 a cucerit titlu de ’personalitate a lunii’
Agenţia este acreditată IATA (Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene, ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Republica Moldova). În septembrie 2000 a participat la Congresu Jubiliar al Asociaţiilor de Turism din SUA în Las Vegas. Datorită înaltei calităţi a prestării serviciilor sale agenţia opteză pentu desfacerea serviciilor turistice în domeniul turismului rural.
Conform situaţiei prezentate agenţia va opta pentru promovarea şi creşterea nivelului utilizarii turismului în nordul republicii, raionul Soroca.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Proiect de Marketing pentru Lansarea unei Afaceri in Domeniul Turismului Rural.doc