Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 800
Mărime: 15.34KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Soos

Extras din proiect

Cine suntem

ICEP inseamna International Cultural Exchange Programme, ce a fost infiintat in 1986 ca organizatie non-profit care sa promoveze intelegerea si cunoastere de catre tineri a altor culturi si sa le permita dezvoltarea calitatilor necesare participarii la societatea globala. De atunci staff-ul ICEP bine pregatit a ajutat mii de studenti sa beneficieze de o gama variata de programe de schimb se experienta.

Din 2003 in Romania ofera studentilor multe oportunitati de calatorie si de dezvoltare a unei cariere. Prin birourile ICEP din SUA, UK, Spania, Italia precum si prin parteneriate cu alte organizatii din diferite tari, ei deschid practic o poarta catre Europa si lume.

Descrierea organizaţiei

Firma SC ICEP INTERNATIONAL SRL işi are sediul principal in Bucuresti, str. Cernauti, nr. 13, iar filiala din Iasi in str Topirceanu, nr 1.

Cifra de afaceri pe anul 2007 este de 88.914 RON

Domeniul de activitate al firmei este turismul specializat in călătoriile studenţilor şi tinerilor. Serviciile noastre sunt special destinate tinerilor care doresc să călătorească pentru studii, pentru vacanţă sau sa lucreze Este vorba despre programe de lucru şi de studiu în străinătate, emiterea cardurilor internaţionale, tarife speciale la biletele de avion, precum şi la biletele de tren şi de autocar pentru transport internaţional, cazare şi alte pachete turistice în întreaga lume, asigurări medicale de călătorie în străinătate.

Misiune

ICEP INTERNATIONAL doreste să impulsioneze tinerii să participe la programe educative si de munca in strainatate pentru trairea de noi experiente.

Viziune

Prin programele de schimb cultural ,ICEP World urmăreşte să contribuie la deschiderea tinerilor către alte culturi si societăti si să le ofere, pe lînga oportunităţile de călătorie, acces la experienţa profesională relevantă în căutarea unei cariere.

ICEP si-a facut prezenta pe piata din Romania in 2003, ca agentie de recrutare de personal. ACREDITATA de MINISTERUL MUNCII prin Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti (DOVADA 292), ICEP intermediaza contracte individuale de munca si contracte de training pentru diferite pozitii sezoniere sau permanente in strainatate.

Momentan ofera programe de munca, formare profesionala, bilete de avion, servicii de cazare pentru studenti si tineri in majoritatea tarilor Uniunii Europene, SUA, Canada si Australia.

Valori

ICEP inseamna SIGURANTA, PROFESIONALISM, LIBERTATE, MOBILITATE, DISTRACTIE, o POARTA catre alte culturi si experiente deosebite.

Identificarea problemelor cu care se confruntă ICEP World

In ultimii ani datorită numarului mare de studenţi interesaţi sa muncească în străinatate pe perioada vacanţei de vară a crescut şi numărul firmelor care ofera consultanţa şi sprijin. Acest lucru a dus la apariţia unei concurenţe acerbe între firmele existente şi cele care au apărut ulterior. Drept consecinţa numărul studenţilor care apelează la serviciile noastre s-a redus considerabil.

In urma scăderii numărului de persoane interesate de serviciile noastre a scăzut şi motivaţia si interesul personalului de a se implica mai mult în prezentarea ofertelor noastre în amănunt şi a avantajelor pe care le pot obţine clienţii în cazul încheierii unui contract cu noi.

De asemenea o mare parte din personal a fost atras de firmele concurente care ofera un nivel salarial mai ridicat.

Cauzele şi oportunităţile care au condus la probleme

În ultima perioada numărul persoanelor interesate să experimenteze viata in strainătate a crescut considerabil din dorinta de a-şi ridica nivelul de trai, de a căpăta experienţă şi de a învaţa limbi noi, dar şi de a cunoaşte culturi noi cu care pot interacţiona şi invaţa despre diferenţele şi asemănările între modalitaţile de gîndire şi tradiţiile altor ţări, lucru care a dus la apariţia concurenţei.

Statul acordă fonduri pentru înfiinţarea unor organizaţii care încurajeaza schimburi interculturale între tineri pentru a crea şi consolida noi legături cu străinatatea ceea ce duce la apariţia unor numeroase organizaţii cu domeniu de activitate identic cu al nostru.

Obiectivele urmărite pentru soluţionarea problemei (SMART)

Obiective pe termen scurt

1 Marirea numarului de clienţi cu 30% pînă în luna mai deoarece atunci se incheie perioada înscrierilor pentru sezonul de vara.

2 Organizarea mai multor tîrguri de job-uri unde angajatorii să işi prezinte ofertele locurilor de muncă, condiţiile, nivelul salariului.Astfel clienţii au posibilitea de a-şi alege în cunoştiintă de cauză un loc de muncă conform preferinţelor şi abilităţilor personale şi profesionale,de a-şi cunoaşte viitorii angajatori şi condiţiile de lucru în strainatate.

Obiective pe termen mediu

1 Mărirea cifrei de afaceri cu 20% pentru anul viitor, prin îmbunataţirea servicilor oferite, având ca scop atragerea de noi potenţiali clienţi, precum şi creşterea încasărilor.

2 Largirea ariei de parteneriat cu mai mulţi angajatori străini din cât mai multe locaţii, mai atractive,cu un deosebit potenţial turistic pentru a putea divesifica zonele şi tipurile de job-uri care pot veni în întâmpinarea aşteptărilor clienţilor ICEP.

3 Marirea numarului de angajati pentru accelerarea procesarii datelor si a accederii studentilor in prograul ICEP.

Obiective pe termen lung

Preview document

Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 1
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 2
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 3
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 4
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 5
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 6
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 7
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 8
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 9
Proiect marketing - analiza unei societăți comerciale - ICEP World România - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Analiza unei Societati Comerciale - ICEP World Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza unei Firme - S.C. Bellona S.R.L.

1. Prezentarea generală a societăţii S.C. Bellona S.R.L. este o firmă producătoare de mobilă de dormitor care comercializează în bune condiţii...

Tehnici promoționale

Activitatea promotionala este o componenta a mix-ului de marketing avand drept obiect transmiterea mediul extern al intreprinderii, catre piata si...

Caracterizarea Mediului de Marketing

CAP. 1 - DENUMIREA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE AL FIRMEI Societatea pe care am ales sa o analizez se numeste SC Eurpharm Holding SA. Este o...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?