Promovare crema anticelulitică Suplizone

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1295
Mărime: 47.01KB (arhivat)
Publicat de: Cazimir Iacob
Puncte necesare: 3
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Clauia Bobalca
Proiectul contine informatii despre un nou produs lansat pe piata si anume crema anticelulitica dar care contine un element nou care il diferentiaza de restul produselor de gen.

Extras din proiect

-Analiza SWOT

Oportunităţi

-apariţia unor noi piete

-apariţia unor noi tehnologii

-creşterea unei anumite pieţe cu 30%

-creşterea popularităţii

-noi săli de fitness exclusiviste ce practică tarif mai mic

-apariţia unor tehnologii şi a unor echipamente mai performante.

Ameninţări

-tendinţa substituirii produselor

-diminuarea resurselor de materii prime

-deschiderea pieţei naţionale pentru produsele străine

-creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare.

Puncte tari

-firma producatoare îşi elaborează şi coordonează activitatea de marketing ţinând seama de informaţiile transmise de compartimentele de management,cercetare-dezvoltare,financiar-contabil,aprovizionare, producţie, personal etc.

Puncte slabe

-prezenţa unui număr ridicat de concurenţi sau a unor concurenţi de dimensiuni relativ egale

-ritmul lent de dezvoltare al sectorului care determină firmele concurente să se angajeze într-o luptă aprigă pentru cote de piaţă

-costurile fixe înalte obligă firmele să-şi utilizeze complet capacităţile de care dispun ceea ce duce deseori la diminuarea sensibilă a preţurilor, mai ales în condiţiile unui exces de capacitate

-diversificarea concurenţilor şi mizele strategice înalte generează comportamente diferite în sector

-barierele înalte de ieşire din sector obligă unele firme să rămână şi să continue lupta aici, chiar dacă câştigul lor este redus sau înregistrează pierderi.

-Audienta si obiectivul publicitar

Crema anticelulitica SUPLIZONE se adreseaza femeilor intre 18 – 40 ani ,cu un venit mediu spre ridicat, care au celulita sau doresc sa o previna,open-minded, active,care acorda o atentie deosebita aspectului exterior dar nu au timp sa mearga la un salon specializat.Acestea apartin cu precadere mediului urban,in special marilor orase care tind spre natural spre ecologic si gasesc in noul produs o solutie comoda, eficienta si de calitate in lupta contra celulitei.

Se doreste exercitarea unei influente la nivel afectiv. Fiind un produs nou lansat pe piata si asumandu-si această categorie de femei pe care o vizeaza,se incearca informarea a peste 80% din potentialele cliente,dintre care peste 40% sa intentioneze sa cumpere noua crema anticelulitica SUPLIZONE.

-Axul publicitar

Se utilizeaza un apel predominant emotional caci potetialele cliente nu fac aceasta achizitie pentru produsul in sine, ci mai curand cumpara o nevoie si anume aceea de a deveni mai frumoase. Se face apel si la atractia sexuala, mizand pe ideea ca femeile vor avea convingerea ca folosind crema anticeluitica SUPLIZONE vor avea mai mult succes la persoanele de sex opus.

-Spotul publicitar

Spotul publicitar este alcatuit din 4 cadre principale.

Primul cadru are in centrul atentiei o tanara afectata de celulita care in drumul sau spre casa zareste un afis al unei firme de turism, in care se prezinta oferta unei excursii de vis la mare.Excursia reprezinta o oportunitate de a se relaxa, dar isi da seama ca exista un impediment care nu o va lasa sa se simte bine in pielea sa la mare:celulita de pe abdomen.

In al doilea cadru continuandu-si drumul, aceasta vede in vitrina unei farmacii print-ul de la SUPLIZONE. Avand in vedere ca este un produs nou se hotaraste sa-l cumpere si sa-l incerce.

Al treilea cadru o prezinta pe tanara folosind crema confrom instructiunilor de pe ambalaj.

Cel de-al patrulea cadru o arata pe tanara de asta data transformata asta datorita folosirii cremei anticelulitice SUPLIZONE. Tanara reuseste sa-si recapete supletea scapand astfel de complex si imbunatatindu-si starea psihica prin recastigarea increderii de sine. Drept urmare pleaca la mare , se simte bine si este admirata de toata lumea, in special de reprezentantii sexului opus.

-Print

Printul pastreaza ideea spotului publicitar si sugereaza transformarea corpului ca efect al utilizarii cremei anticelulitice. Imaginile prezentate in print surprind crema Suplizone iesind din tub sub forma unei maini care “decojeste” aspectul de portocala de pe zona abdomenului lasandu-l neted si fara urma de celulita.

Promovarea vanzarilor

-Obiectiv promotional

Firma producatoare incearca prin promovare sa creasca vanzarile cu 12% in primele 3 luni in urma unei investitii in publicitate de 65.000 euro, sa atraga piata tinta si sa rezulte in final chiar o fidelizare a acesteia.

-Strategia si tehnica promotionala

Pentru a aduce la cunostinta noul produs ,SUPLIZONE realizeaza un program de sampling . Aceasta activitate sustine in mod obisnuit campaniile de lansare si se desfasoara in acele locuri unde contactul se face nemijlocit cu consumatorul - indeosebi formele de comert/retail - magazine, supermarketuri,farmacii.

Samplingul se face prin intermediul unor echipe de promoteri , in general tineri care sunt instruiti sa promoveze respectivul produs in spiritul campaniei din care face parte si sa antreneze consumatorii in joc. Rolul samplingului este sa aduca produsul in prim-plan, mai ales atributele fizice [forma, culoare, miros etc.].

Preview document

Promovare crema anticelulitică Suplizone - Pagina 1
Promovare crema anticelulitică Suplizone - Pagina 2
Promovare crema anticelulitică Suplizone - Pagina 3
Promovare crema anticelulitică Suplizone - Pagina 4
Promovare crema anticelulitică Suplizone - Pagina 5
Promovare crema anticelulitică Suplizone - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Promovare Crema Anticelulitica SupliZone.doc

Alții au mai descărcat și

Crema Anticelulitică

Cap. 1 Elemente cheie ale produsului 1.1 Atribute fizice şi chimice ale produsului a) atribute fizice: Culoarea: culoarea cremei anti-celulită...

Philips - plan marketing

I.Introducere Koninklijke Philips N.V. (Royal Philips, cunoscut sub numele de Philips) este o companie olandeză de tehnologie diversificată, cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Lansarea unui produs nou pe o piață străină

Marketingul- tinta presupune parcurgerea a trei etape principale: prima consta in segmentarea pietei, respective in identificarea si definirea...

Ai nevoie de altceva?