Sacoșe de Cumpărături Ecologice

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 3924
Mărime: 648.62KB (arhivat)
Publicat de: Veniamin Filimon
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Produsul ales pentru acest proiect este „sacoşa de cumpărături ecologică”. Principalul motiv pentru care am ales această variantă este acela de a afla mai multe despre produsele eco-friendly şi de a împărtăşi şi celorlanţi câteva informaţii despre acestea. În acest fel contribui intr-o mică măsură la campaniile lansate împotriva pungilor de plastic. Un alt motiv, este faptul că a devenit un subiect destul de mediatizat.

Pungile de plastic sunt oferite gratuit de hypermarket-uri, dar şi de supermarket-urile de cartier. Nu au o viaţă prea lungă fiind aruncate de cetăţeni pe stradă, în parcuri, în pădure, în râuri.

În vara aceasta am avut ocazia să merg pe Transfăgărăşan. Un traseu superb pe care îl recomand tuturor. Ne-am oprit la barajul Vidraru în drum spre Bâlea Lac şi spre dezamăgirea mea, pe langă intinderea de apă care îţi fura ochii şi te făcea să visezi, lângă zidurile barajului erau aduse de apă o grămadă de pungi şi bidoane de plastic.

Plastic în cifre

- În 2006 au fost folosite 1,3 miliarde de ambalaje din plastic în România, iar în prezent numărul acestora este în creştere cu 30%.

- În România, numărul pungilor din plastic se ridică la cinci miliarde.

- Un român foloseşte în medie 250 de pungi de plastic într-un an

- Un român foloseşte aproape zilnic o pungă pentru maxim de 20 de minute.

- O pungă din plastic se fabrică într-o secundă.

- O pungă din plastic se degradează în 450 de ani.

Capitolul 1

Previziunea vânzărilor

1.1 Descrierea pieţei.

Piaţa ţintă a companiei Eco Bags SRL este reprezentată de clienţii companii (hipermarketurile şi supermarketurile, magazinele de cartier din judeţul Iaşi).

1.2 Profilul consumatorului

Ne adresam persoanelor cu un grad de cultură ridicat care vrea să facă mai mult pentru sănătatea sa, vrea un nou stil de viaţă, civilizat, igienic, sănătos, dinamic, conştient de responsabilitatea pe care o avem faţă de mediul înconjurător şi de lumea în care trăim.

În România, "tipul" de cumpărător de produse bio abia acum începe să se cristalizeze, să se nască. Comparativ, în Germania, ţară considerată motorul ecologic al Europei, s-au format deja trei categorii distincte de consumatori: bio-interesaţi, bio-lifestyle şi bio-convinşi.

"Grupul clienţilor bio-interesaţi reprezintă cam 50% din populaţia Germaniei, cu tendinţe de creştere spre 80% în 2008. Aceşti consumatori îşi acoperă cam 5% din necesarul de hrană cu produse ecologice şi sunt receptivi la informaţiile care apar pe piaţa ecologică. Decizia de cumpărare este totuşi influenţată de preţ, de accesibilitatea la produs – distanţa faţă de magazin, de exemplu –, dar şi de conştiinţa unei alimentaţii sănătoase", a declarat Lazarovici.

Cumpărătorii din categoria bio-lifestyle reprezintă cam 8% din populaţia Germaniei. "Este o grupă de consumatori care creşte rapid şi care deţine resurse financiare solide. Necesarul de hrană al acestora este acoperit în proporţie de 25% din produse ecologice", a explicat reprezentantul Biosens. Afinitatea acestor consumatori pentru sectorul bio se bazează pe interesul pentru sănătate, plăcere, dar şi pe altruism – vor să încurajeze dezvoltarea pieţelor bio, să-i sprijine pe fermieri.

Bio-convinşii sunt "fundamentaliştii" modului de viaţă eco. Circa 75% din alimentele consumate de aceştia sunt organice. Ei îşi fac cumpărăturile numai din magazine de specialitate, unde se pot informa detaliat şi pot fi consiliaţi de un personal specializat în domeniu, susţine Lazarovici.

Preview document

Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 1
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 2
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 3
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 4
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 5
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 6
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 7
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 8
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 9
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 10
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 11
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 12
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 13
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 14
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 15
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 16
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 17
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 18
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 19
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 20
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 21
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 22
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 23
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 24
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 25
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 26
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 27
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 28
Sacoșe de Cumpărături Ecologice - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Sacose de Cumparaturi Ecologice.doc

Te-ar putea interesa și

Magazinul eMAG

1. Prezentarea magazinului Comertul electronic din Romania inregistreaza un ritm de dezvoltare deosebit de dinamic. La nivelul anului 2005 este de...

Marketing Ecologic - Yves Rocher

Compania de cosmetice Yves Rocher a fost fondată de către omul de afaceri cu același nume, în anul 1959, bazându-și afacerea, pe de o parte, pe...

S.C. Yvesrocher.S.R.L

1.1.Domeniul de activitate Domeniul de activitate al societăţii Yves Rocher este :Comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie...

Pukka Food - magazin de produse alimentare ecologice și tradiționale

Introducere Probabil că foarte mulţi au auzit în ultimul timp vorbindu-se despre produsele bio , dar câţi dintre noi ştim ce înseamnă asta ?...

Ai nevoie de altceva?