SC Big Lapic SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 3428
Mărime: 417.49KB (arhivat)
Publicat de: Nae Bucur
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Motivatii
  2. Capitolul 1: Denumire firma si amplasare 5
  3. 1.1 Denumire firma 5
  4. 1.2 Amplasare 5
  5. Capitolul 2. Denumire produse si estimarea cantitatilor 5
  6. 2.1 Denumire produse 5
  7. 2.2 Estimarea cantitatilor 6
  8. Capitolul 3. Fluxul tehnologic si necesarul de utilaje 6
  9. 3.1Prezentarea fluxului tehnologic 6
  10. 3.2 Determinarea necesarul de utilaje 8
  11. Capitolul 4 Necesarul de materii prime si materiale si personal 13
  12. 4.1 Centralizarea normelor de consum de materii prime 13
  13. 4.2 Determinarea necesarului de personal 21
  14. Capitolul 5 Calculatia costurilor 25
  15. Capitolul 6. Indicatori economici 30

Extras din proiect

Motivatie

Cu toate ca multe alimente sunt bogate în calciu, produsele lactate sunt în topul listei. O dieta cu un consum ridicat de lactate reduce riscul de aparitie a numeroase boli, inclusiv osteoporoza. Pe lânga calciu, produsele lactate îti asigura necesarul de proteine, complexul de vitamine B, seleniu, zinc, fosfor, potasiu si magneziu. În general, laptele este o sursa buna de vitamina D, care favorizeaza absorbtia calciului în organism.

Una dinre principalele produse lactate este brânza de vaci. Brânza de vaci este o sursa importanta de proteine usor asimilabile, calciu, fosfor, vitamine din complexul B. Brânza de vaci grasa e mai bine sa fie folosita în stare naturala, cea degresata - pentru budinci etc. Brânza de vaci exercita efect lipotrop si se utilizeaza pe larg în maladiile ficatului, si ale sistemului cardiovascular, în obezitate, diabet zaharat, stare dupa combustii si fracturi ale oaselor precum si în multe alte boli. Brânza de vaci cu aciditate mica poate fi obtinuta nemijlocit la blocul alimentar. Partile bune: proteine - brânza este o sursa excelenta de proteine "de prima clasa". Acestea contin multi aminoacizi si sunt utile în producerea de tesuturi sanatoase. Se pare ca doar 70 de grame de brânza contin la fel de multe proteine ca 100 de grame de carne sau cât 2 oua. Proteinele din brânza sunt esentiale pentru acei vegetarieni care accepta lactatele, dar si pentru vegetarienii mai stricti - care au acum la dispozitie o gama larga de brânzeturi cu adevarat vegetale; vitamine - brânza este un depozit de vitamine, continând din belsug vitamine esentiale ca A, B2, B12 si D. Minerale - pe lânga multitudinea de vitamine continute, brânza este si o sursa complexa de calciu. În brânza este retinuta majoritatea calciului din laptele utilizat la fabricare, dar exista si surse de zinc si fosfor. Calciul este esential pentru copii si pentru femeile aflate la menopauza, care din lipsa de calciu pot suferi de osteoporoza (subtierea oaselor); lactoza - multi adulti sufera de intoleranta la lactoza si nu pot bea lapte. Brânza însa (în special cea veche) contine foarte putina lactoza si este astfel o sursa importanta de substante nutritive pentru aceste persoane.

Fortifica-ti organismul incluzând lactatele în alimentatia ta zilnica. Se cunoastem ca lactatele sunt bune fiindca ne asigura o mare parte din calciul necesar organismului nostru. Din pacate, foarte putine dintre noi cunosc si celelalte avantaje ale unei alimentatii bogate în lapte si produse derivate. Numeroase studii au demonstrat ca în lactate exista o combinatie unica de substante care ajuta la prevenirea a numeroase afectiuni - motiv suficient pentru a le introduce în meniul nostru zilnic.

- previn si combat stresul, datorita continutului de calciu, minerale si vitamine;

- reduc tensiunea arteriala, precum si riscul de producere a accidentelor vasculare si de aparitie a bolilor cardiovasculare;

- reduc riscul de aparitie a cancerului de colon;

- scad pericolul de aparitie a ulcerului, îmbunatatesc digestia si previn constipatia (prin bacteriile "bune" pe care le contin unele lactate);

- amelioreaza simptomele sindromului premenstrual;

- ajuta la prevenirea si combaterea obezitatii, calciul din lactate având un rol esential în reglarea metabolismului,

- previn aparitia pietrelor la rinichi;

- ajuta la ameliorarea insomniei;

- fixarea calciului.

Este cunoscut faptul ca, pentru fixarea calciului în oase, vitamina D este indispensabila. Cea mai mare parte din vitamina D, care circula în sânge, provine din ceea ce sintetizeaza pielea dupa expunerea la soare. Dar aceasta vitamina poate fi asimilata de organism si din surse alimentare, precum laptele si lactatele (care contin în plus vitamina A), ouale si carnea de peste.

Iata de ce, pentru a ne asigura necesarul de calciu, este suficient sa consumam lactate, iar daca ne bazam alimentatia pe calciul existent în produsele de origine vegetala, trebuie sa consumam în aceeasi zi, pe lânga legume si fructe, peste sau oua.

Deci utilitatea mare a acestor produse este stiuta de toti asa ca produsele cu care ma lansez pe piata Iasului vin sa aduca copilor (si nu numai) un gust placut si o bogata varietate de viatmine, calciu, fosfor s.a.

Pe viitor s-au facut unele studii care arata ca preturile produselor lactate proaspete ar putea creste în primele luni ale anului viitor, dupa aderarea României la Uniunea Europeana, (a declarat agentiei Mediafax, vicepresedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Ioan Balan). „Pe segmentul de lapte praf si unt, preturile vor stagna, în timp ce în sectorul produselor lactate proaspete se vor înregistra scumpiri în primele luni din 2007, când piata va fi invadata de produse din afara", a afirmat Balan. S-a adaugat ca si segmentul de brânzeturi va fi marcat de un avans important al importurilor, dupa aderarea la UE. "Vor veni brânzeturi mai ieftine, nu neaparat de calitate mai buna", a spus vicepresedintele APRIL.

Preview document

SC Big Lapic SRL - Pagina 1
SC Big Lapic SRL - Pagina 2
SC Big Lapic SRL - Pagina 3
SC Big Lapic SRL - Pagina 4
SC Big Lapic SRL - Pagina 5
SC Big Lapic SRL - Pagina 6
SC Big Lapic SRL - Pagina 7
SC Big Lapic SRL - Pagina 8
SC Big Lapic SRL - Pagina 9
SC Big Lapic SRL - Pagina 10
SC Big Lapic SRL - Pagina 11
SC Big Lapic SRL - Pagina 12
SC Big Lapic SRL - Pagina 13
SC Big Lapic SRL - Pagina 14
SC Big Lapic SRL - Pagina 15
SC Big Lapic SRL - Pagina 16
SC Big Lapic SRL - Pagina 17
SC Big Lapic SRL - Pagina 18
SC Big Lapic SRL - Pagina 19
SC Big Lapic SRL - Pagina 20
SC Big Lapic SRL - Pagina 21
SC Big Lapic SRL - Pagina 22
SC Big Lapic SRL - Pagina 23
SC Big Lapic SRL - Pagina 24
SC Big Lapic SRL - Pagina 25
SC Big Lapic SRL - Pagina 26
SC Big Lapic SRL - Pagina 27
SC Big Lapic SRL - Pagina 28
SC Big Lapic SRL - Pagina 29
SC Big Lapic SRL - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • SC Big Lapic SRL.doc

Ai nevoie de altceva?