Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6895
Mărime: 42.78KB (arhivat)
Publicat de: Ladislau Covaci
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Capitolul I:Notiuni teoretice despre marketing

In privinta aparitiei marketingului au existat si exista o serie de controverse.

Majoritatea specialistilor considera ca marketingul este un produs al secolului XX.Alti autori situeaza aparitia marketingului cu multa vreme intainte, astfel M. Baker sustine ca marketingul este o activitate ce a fost practicata de la primele tranzactii comerciale mergand pana la ideea ca istoria marketingului poate fi tot atat de lunga ca si istoria omului pe pamant.

Conceptul de marketing reprezinta un mod de gandore si de actiune in sfera pietei, marketing realizeaza o actiune sistematica a fluxului de activitati ce leaga productia de consum, constituind – mai mult decat un arsenal de metode si tehnici specifice – domeniul unei tinere stiinte in campul teoriei conducerii stiintifice a fenomenelor si proceselor economico – sociale.

Termenul de marketing este de origine anglo – saxona, reprezentand principiul prezent al verbului “to market” care are semnificatia de a cumpara si a vinde, de a desfasura tranzactii pe piata.Originile sale sunt localizate la inceputul secolului XX, in Statele Unite ale Americii.

In literatura de specialitate exista numeroase definitii diferentiate in raport cu sfera de cuprindere si de unghiul din care a fost perceput pe parcursul evolutiei sale.

Marketingul se ocupa cu identificarea si satisfacerea nevoilor umane si a celor sociale.Asociatia Americana de Marketing ofera urmatoarea definitie formala: “marketingul este o functie organizationala si un set de procese pentru crearea, comunicarea si furnizarea valorii destinate clientilor si pentru gestionarea relatiilor cu clientii in moduri care sa aduca beneficii atat organizatiei, cat si gruparilor cointeresate in functionarea ei”.

Mai pe scurt, Asociatia Americana de Marketing, spunea ca marketingul vizeaza realizarea activitatilor economice care dirijeaza fluzuri de bunuri si servicii de la producator la consumator sau utilizator.Din aceasta definitie rezulta ca marketingul se refera la un complex de activitati economice, care urmareste sa orienteze fluxul de bunuri si servicii de la producator la purtatorul cererii si se refera la destinatarii bunurilor de consum final, dar si la cei ai bunurilor de consum internediar.

Philip Kotler, considerat de catre multi specialisti parintele marketingului modern considera ca marketingul reprezinta activitatea umana indreptata in directia nevoilor si dorintelor prin intermediul procesului schimblului.El precizeaza ca marketingul are tot atatea definitii cate carti s-au scris, dar si faptul ca marketingul reprezinta “cainele de paza a clientului”.

M. Baker considera ca marketingul reprezinta atata o orientare manageriala si o functie economica, afirmand ca marketingul se defineste pornind de la consum avand o viziune de perspectiva pe termen lung, fiind necesara utilizarea deplina a tuturor resurselor intreprinderii si implicand preocupari pentru invoatie.

Indiferent de modul de abordare, marketingul trebuie privit ca un proces sau ca o actiune practica.

Conceptul de marketing semnifica un mod de gandire, o atitudine sau o filozofie.In prezent, prin termenul unic de marketing se intelege deopotriva un mod de gandire si un mod de actiune fiind un produs al activitatii practice si al realitatilor economice.

Capitolul II:Prezentare “Renault Nisssan”

Firma Renault ne intampina cu sloganul “Bine ai venit”.

Renault Nissan Romania, societate de drept roman, filiala a Grupului Renault S.A.S, a fost infiintata la data de 1 iulie 2001.

Reteaua de parteneri autorizati a celor doua marci acopera intreg teritoriul Romaniei, fiind compusa dintr-un numar de 45 de parteneri autorizati Renault prezenti in cele mai importante orase ale tarii (Bucuresti, Brasov, Cluj, Deva, Arad, Timisoara, Focsani, Pitesti, Constanta, Sibiu, Iasi, Bacau, Ploiesti, Braila, Craiova, Suceava, Miercurea Ciuc, Piatra Neamt, Buzau) si 23 de parteneri autorizati Nissan.

Începand cu luna ianuarie 2003, Renault Nissan Romania a preluat importul si distributia vehiculelor Nissan in Romania, in cadrul consolidarii sinergiilor comerciale in interiorul Aliantei Renault-Nissan.

De la 1 august 2004, compania poarta numele RENAULT NISSAN ROMANIA.

Scurt istoric

1898 - 1914

Aventura industriala a companiei Renault incepe in 1898. Fondatorul sau, Louis Renault, avea doua pasiuni: inovatia tehnologica si uzinele. Datorita unei prime comenzi de 250 de taxiuri, primite in 1905, uzinele Renault incep productia de serie. In 1913, incepe o noua etapa: pentru sporirea productivitatii si asigurarea diversificarii productiei. Pentru aceasta, Louis Renault adopta metoda taylorista de management industrial in uzinele sale. Pentru Franta, este o premiera.

1914 - 1919

Renault participa la efortul pentru razboi. Compania produce camioane, brancarde, ambulante, obuze si chiar si faimoasele tancuri FT17 care aduc o contributie decisiva la victoria finala... In 1919, Louis Renault detine prima companie industriala privata din Franta.

1919 - 1939

Louis Renault isi diversifica productia si fabrica o gama larga de vehicule: camioane, autobuze, tractoare si chiar motoare de avion... In continuare, industriasul isi modernizeaza utilajele de productie. In 1929, devine functionala prima linie de asamblare a uzinei din Billancourt. Uzina este terminata in 1937. Pentru a rezista crizei economice aparute dupa crahul din 1929, Renault isi mareste productivitatea si reduce costurile. Climatul social se degradeaza, situatie care continua pana la mobilizarea generala.

1939 - 1945

In 1939, Louis Renault considera conflictul cu Germania ca fiind o eroare si nu participa prea mult la efortul de razboi. Pe durata ocupatiei, se supune exigentelor nemtilor, fara a realiza adevarata fata a nazismului. Dupa eliberare, este incarcerat pentru „comert cu inamicul". Compania Renault este rechizitionata, confiscata si, apoi, nationalizata in 1945 de catre guvernul provizoriu condus de generalul de Gaulle, devenind Regia Nationala a Uzinelor Renault (RNUR).

Preview document

Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 1
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 2
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 3
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 4
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 5
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 6
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 7
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 8
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 9
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 10
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 11
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 12
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 13
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 14
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 15
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 16
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 17
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 18
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 19
Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan România - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Studierea Mediului de Marketing al Firmei Renaul Nissan Romania.doc

Ai nevoie de altceva?