Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5725
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Talmaciu

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Capitolul 1: Prezentare generală.
  3. -Istoricul magazinului,forma de organizare 3
  4. -Explicarea numelui,siglei,sloganului 4
  5. -Amplasarea magazinului 5
  6. -Identificare şi caracterizarea clienţilor ţintă 6
  7. -Identificarea,caracterizarea concurenţei şi diferenţierea faţă de concurenţă.. 7
  8. - Analiza critică a politicii comerciale 8
  9. Capitolul 2: Mediul de organizare şi analizare a vânzării.
  10. - Prezentarea modului de vânzare 9
  11. - Analiza modului de amenajare 9
  12. - Analiza fluxului clienților în sală de vânzare 13
  13. - Analiza calitativă a dispunerii liniilor de produse și a mărfurilor în magazin 14
  14. - Analiza modului de amplasare a mărfurilor pe gondole 15
  15. - Analiza publicității la locul de vânzare 15
  16. Capitolul 3:Sondaj de opinie.
  17. -Analiza rezultatelor 17
  18. -Chestionar INTERSPORT 20
  19. Capitolul 4:Concluzii şi propuneri pentru înbunătăţirea magazinului.
  20. -Puncte slabe,sugestii şi concluzii 22

Extras din proiect

Capitolul 1: Prezentare generală.

- Istoricul magazinului -

În 1968, 10 organizaţii naţionale de succes, printre care: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Suedia și Elveţia, ulterior brand-ul extinzându-se în alte 24 de ţări: Andorra, Bosnia, Bulgaria, Canada, Croaţia, Cipru, Cehia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia, Serbia și Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, au congregat, având în minte un singur scop unitar: să creeze o reţea internaţională, ce urma să administreze operaţiuni pe piaţa articolelor sportive şi care să ofere clienţilor din toată lumea o sumă de beneficii, concretizate în încredere în brand şi în magazinele grupului şi cele mai satisfăcătoare produse. Grupul astfel format în Paris, a dat naştere companiei INTERSPORT şi astfel a pus bazele a ceea ce un pic mai târziu a devenit cea mai mare reţea de magazine de articole sportive din lume.

IIC - INTERSPORT International Corporation este compania responsabilă de achiziţiile şi de managementul grupului INTERSPORT. Cu peste 5300 de magazine în 40 de ţări şi o cifră de afaceri de 9,3 miliarde EURO în 2009, INTERSPORT deţine poziţia de lider pe piaţa de retail de articole şi echipamente sportive. “După 38 de ani, ne-am depăşit cu mult aşteptările iniţiale. Acoperind globul din Canada până în Turcia sau Finlanda, INTERSPORT există în 40 de ţări, cu peste 5300 de magazine. Comunitatea şi clienţii stau în centrul gândirii grupului. Vom continua să îndeplinim nevoile multi-sport ale celor peste 150.000 de clienţi ce se bucură zilnic de serviciile şi consilierea profesională acordată în magazinele grupului. INTERSPORT se mândreşte cu produsele şi mărcile oferite. Cooperând cu mărci precum Adidas, ASICS, ATOMIC sau NIKE, în campanii extinse, centrate pe cele mai noi produse şi pe cei mai mari atleţi, ne putem adresa către milioane de oameni.” (www.intersport.ro)

INTERSPORT ROMÂNIA este o companie subsidiară Grupului Fourlis şi este administrată local de către SC.GENCOTRADE.SRL. Primul magazin a fost deschis în Piaţa Unirii, în Bucureşti, pe 11 Mai 2004. În momentul de faţă, sunt 18 magazine - cinci în Bucureşti (în București Mall Vitan, în Centrul comercial Băneasa Shopping City, în Centrul comercial Vitantis din Vitan, în Grand Arena Mall Berceni, în AFI Palace Cotroceni) două magazine în Constanța (Centrul comercial TOM și MARITIMO Shopping Center) şi câte unul în: Braşov, Cluj, Arad, Iaşi, Piteşti, Suceava, Buzău, Timişoara,Ploieşti,Bacău,Oradea.

INTERSPORT este primul magazin de o asemenea mărime şi concept care s-a deschis în România. O dată cu extinderea la nivel internaţional, alături de standardele de calitate, devin prioritare standardele sociale şi de angajare. În vederea asigurării şi respectării acestora, compania s-a alăturat organizaţiei ILO ( International Labour Organization), o agenţie tripartidă a Naţiunilor Unite, care reuneşte guverne, angajaţi şi angajatori ale statelor membre, şi a căror scop comun este de a promova condiţii decente de muncă, la nivel global.

-Nume,siglă,slogan-

Sigla magazinului este alcatuită din denumirea firmei, sloganul firmei “SPORT TO THE PEOPLE” şi o pictograma.

Pictograma ne evidentiaza o minge şi o rampa ascendentă care sugerează mişcarea. Culorile folosite pentru această pictogramă sunt roşu, albastru şi un gri fumuriu pe fundal. Roşul este o culoare foarte puternică, sugerează energia şi viteza, scoate în evidentă pictograma şi captează foarte repede atenţia. Albastru ,pe de altă parte, este o culoare liniştitoare, emană siguranţă,optimism,forţă şi putere. Culoarea folosită pentru fundal este un gri şi este ca un catalizator între cele două culori primare,roşu şi albastru, armonizandu-le și scoţând în evidenţă puternicul impact vizual al fiecarei culori, rezultatul final sugerând armonie și simplitate.

Sloganul magazinului INTERSPORT: "Sport to the People”, exprimă simplu şi într-un mod emoţional ceea ce reprezintă esenţa INTERSPORT :

” Filozofia noastră este simplă: pe măsură ce îţi place să faci ceva, o vei face din ce în ce mai mult. Te ajutăm să-ţi alegi echipamentul de sport, care îţi va asigura cea mai mare satisfacţie. Aşa reuşeşte INTERSPORT să aducă sportul mai aproape de oameni.”

„ INTERSPORT a realizat de-a lungul anilor numeroase studii care au ilustrat ca atitudinea clientilor asupra produselor este schimbatoare, o atitudine la care trebuie sa ne adaptam.”

-Amplasarea magazinului-

Magazinul INTERSPORT este amplasat în Hypermaketul Carrefour,care atrage în fiecare zi un număr foarte mare de clienţi. Situat vizibil față de intrarea principală în Carrefour, INTERSPORT ocupă un spațiu avantajos, atât ca poziționare cât și ca suprafață. Numarul mare de clienţi este dat şi de faptul că ,Complexul Felicia se afla la distanţă foarte mică de Campusul Studențesc Tudor Vladimirescu (2 stații de tramvai), respectiv între complex și Iulius Mall, cel mai vizitat Mall din Municipiul Iași. Astfel, majoritatea stundeţilor,şi nu numai, preferă să achiziţioneze produse din Hypermaketul Carrefour.

Preview document

Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 1
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 2
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 3
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 4
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 5
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 6
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 7
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 8
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 9
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 10
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 11
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 12
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 13
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 14
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 15
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 16
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 17
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 18
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 19
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 20
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 21
Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Studiu privind Activitatea de Merchandising in Magazinul Intersport.docx

Alții au mai descărcat și

Identificarea clienților și cerințelor acestora

INTRODUCERE Prezenta lucrare reda sintetic continutul cercetarilor de marketing, sub aspectul conceptelor, utilitatii, istoricului, functiilor,...

Probleme Marketing

Preţul şi rentabilitatea In anul 2002, piaţa efectivã a produsului « X » a fost de 360 mld. lei, preţul mediu unitar fiind de 1,5 mil lei. Pentru...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Cercetări de Marketing

CAP.1 CERCETAREA DE MARKETING : CONTINUT, ROL, TIPURI. 1.1 APARITIA SI EVOLUTIA CERCETARILOR DE MARKETING Marketingul, si corelat cu acesta,...

Sondaj

- PREZENTAREA UNITATII SI A OBIECTULUI DE ACTIVITATE Spitalul Municipal Turnu-Magurele este o unitate economica de stat, care se finanteaza prin...

Ai nevoie de altceva?