Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5927
Mărime: 2.54MB (arhivat)
Publicat de: Noris Voinea
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.1. Scurt istoric, forma de organizare, explicaţiile numelui, a siglei, a sloganului

Prima librărie sub brand-ul Cărtureşti s-a deschis în anul 2000 în Bucureşti pe strada Edgar Quinet din zonă Universitate, avându-i că acţionari principali pe Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu. Într-o epoca marcata de declinul industriei de carte, nimeni nu le dadea vreo șansă si, cu atat mai putin, sprijin financiar. S-au aruncat în necunoscut, cu cei cinci mii de euro ai fiecăruia.

Primele investiţii - o masută, trei scaune, câteva titluri străine, carte românească luată pe datorie și ceaiuri. Mizasera pe concept: un spatiu decupat din agitatia strazii in care oamenii sa-si asculte sau sa viziteze gandurile autorilor preferati.

A prins. Vestea s-a dus si lumea a cerut mai mult. In 2003, cei doi prieteni, Nicoleta si Serban, puneau a doua veriga in lantul Carturesti: se deschidea libraria de pe strada Arthur Verona, care urma sa devina perla coroanei. Cladirea a aparţinut familiei Sturdza si a fost reamenajată și decorată de arhitectul Şerban Sturdza.

Păstrand stilul și atmosfera, au urmat libraria din Centrul Comercial Anador, cele doua din Timisoara si cea din Iasi, în cadrul Complexului Iullius Mall. În august 2008 este inaugurată librăria din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, iar începând cu luna noiembrie Cărtureşti ajunge şi în Constanţa şi Suceva. La nici 30 de ani, Nicoleta si Serban au facut o descoperire: se poate face si business etic in Romania, cu conditia sa lucrezi cu sufletul omului si nu cu banii lui

Librăria Cărtureşti din Iaşi a luat naştere în anul 2006 sub forma unei francize, fiind organiziată ca o societate cu răspundere limitată si având ca obiect de acitivate : Comerţ cu amănuntul al cărţilor, in magazine specializate, conform CAEN. CĂRTUREŞTI IASI S.R.L. are un capital subscris varsat de 200 ron si 2 asociati.

O mică poveste ce ar putea duce la explicarea numelui ar fi :

"A fost odată un sat cu poveşti, Cărtureşti pe numele lui. Şi toate poveştile din sat se întîlneau, săptămină de săptămină, la ceainăria din sat. Şi toţi copiii erau bineveniţi, şedeau pe colorate perne şi, cu ceşti de ceai parfumat, aburind, ascultau poveştile poveştilor. Şi rîdeau şi se împrieteneau şi plecau acasă cu încă o lecţie de viaţă bine învăţată, căci poveştile sunt înţelepte şi înţeleg bine lumea asta. Şi-am încălecat pe-o să şi v-am spus povestea-aşa.”

Revenind la datele tehnice, alegerea brandului a fost şi ea o chestiune dificilă, cu zeci şi sute de nume, liste lungi şi, mai apoi, altele mai scurte. Prima oară au avut numele de Cărtareşti”, dar domnul Cărtărescu ne-a cautat el insusi pentru a ne ruga sa facem o modificare numelui intrucat primea foarte multe telefoane de "felicitare" pentru libraria proaspat deschisa. Apoi Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu au gândit că, brandul Cărturești ” să fie mai mult decât o librărie”, au vrut să fie un “sat cu cărţi”.

Fiind o librărie, un sat al cărţilor, denumirea şi logo-ul trebuie să reprezinte librăria atunci când nu este o persoană să o prezinte sau să o descrie. Logo-ul poate fi folosit ca o carte de vizită. Astfel cei doi acţionari de la Cărtureşti au dezvoltat un logo nou, promiţător, care prin fontul elegant şi totodată creativ, culorile, o cărticica desenată şi cuvintele cu tâlc folosite ca slogan “carte, ceai, muzică, dichis” descriu într-un mod deosebit librăria şi vin să completeze perfect totul unitar Cărtureşti”

Culorile folosite sunt albul pentru fundal , negrul pentru font, iar verdele pentru elementul grafic. Conform teoriei culorilor, albul semnifica puritate, curăţenie,inocenţă, simplitate. Folosit ca fundal putem spune că aşternem o bază curată, inocenţă şi totodată simplă în lumea cărţilor de după anii `90. Pentru font s-a ales non-culoarea negru deoarece ne sugerează un aer sofisticat, ceremonios care se îmbină perfect cu ideiile misterioase ale cărţilor. Ca element grafic s-a ales o cărticica de culoarea verde, deoarece concept-ul “Cărtureşti” a fost creat că un element de noutate de după anii ‘90 venind cu un aer proaspăt în privinţă culturii şi cu un gând de dezvoltare (creştere) pe piaţă cărţilor

1.2. Amplasarea magazinului si caracterizarea zonei de atractivitate

Libraria Cărtureşti se află in zona Tudor Vladimirescu mai precis în incinta spaţiului comercial Iullius Mall la ultimul etaj. Spaţiul destul de mare pentru cititori (600 mp) este amplasat intre magazinul de îmbrăcăminte House Of Art in partea dreaptă si magazinele de fast-food in partea stangă.

Clienţii au facilitate la această librarie datorită scărilor rulante care lasă persoana pe partea dreaptă uşurănd accesul, totodată amplasarea langă restaurantele din zonă ofera posibilitatea ca după masă oamenii sa se relaxeze citind o carte.

Preview document

Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 1
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 2
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 3
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 4
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 5
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 6
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 7
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 8
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 9
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 10
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 11
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 12
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 13
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 14
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 15
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 16
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 17
Studiu Privind Aplicarea Principiilor și Tehnicilor de Merchandising - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Studiu Privind Aplicarea Principiilor si Tehnicilor de Merchandising.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect magazin specializat - Librăria Cărturești

I. Prezentarea generală a magazinului : Istoric Prima librărie sub brand-ul Cărtureşti s-a deschis în anul 2000 în Bucureşti pe stradă Edgar...

E-marketing - Librăria Junimea

CAPITOLUL 1 Descrierea Firmei 1.1. Istoric “Clădirea băncii” a adăpostit cea mai interesantă librărie a Iaşului secolului al XIX lea: librăria...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?