Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2481
Mărime: 18.48KB (arhivat)
Publicat de: Costin Dragomir
Puncte necesare: 6
Utilizarea demonstratiilor ca tehnica promotionala St. de caz: Dove

Cuprins

  1. Cap.I Utilizarea demonstraţiilor
  2. 1.1. Demonstrarea si simularea
  3. 1.2. Studiile de caz
  4. 1.3. Concluzii
  5. Cap.II Studiu de caz:
  6. 2.1. Imaginea Dove
  7. 2.2. Produse Dove
  8. 2.3. The evolution of beauty – Campania Dove pentru adevarata frumusete
  9. 2.4. Dove si frumusetea naturala
  10. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

Cap.I Utilizarea demonstraţiilor

Prin demonstraţie se înţelege prezentarea sistematică şi organizată a unor obiecte, procese, etc. sau producerea unor experienţe, fenomene în vederea creării unor condiţii optime de transmitere şi recepţionare a informaţiilor, acţionând asupra tuturor simţurilor în vederea persuasiunii.

Demonstraţia permite încercarea şi experimentarea unui produs care nu poate fi eşantionat. Dubois şi Jolibert încadrează demonstraţia într-o categorie numită încercări şi eşantioane.

Eşantionul sau mostra este o mărime redusă dintr-un produs, difuzat gratuit pentru a face cunoscută o noutate. La încercări şi eşantioane intră: eşantioanele, cadourile gratuite, încercările gratuite şi demonstraţia.

Încercarea gratuită presupune oferirea unei încercări gratuite a unui nou produs, fără obligativitatea cumpărării lui.

1.1. Demonstrarea si simularea

Demonstrarea si simularea sunt metode experientiale de educatie. Ca si seminariile, ele ofera participantilor roluri mult mai active decat lectura sau audierea informatiei. Insa demonstratia si simularea depasesc limitele verbale ale discutiei. Astfel, in loc sa asculte si sa discute, participantii privesc si sunt implicati in exemple si situatii reale.

Gilley (in Galbraith, 2004) declara ca aceste 2 metode furizeaza un tip unic de “proprietate intelectuala”. Experimentand un eveniment, este mult mai convingator si mai memorabil decat doar daca ai auzi de el.

Demonstratiile permit participantilor sa inteleaga rapid informatii complexe in comparatie cu cursurile si seminariile. Demonstratiile implica mai multe simturi simultan si asigura varietate participantilor. De la prim ajutor la service auto, instructiunile tip “Cum sa” (How to) includ tipic demonstratii.

Aceasta metoda are de asemenea limitari. Numarul participantilor trebuie sa fie redus. De asemenea, trainerul trebuie sa fie un adept al demonstrarii comportamentului pentru a asigura conduita potrivita. Demonstrarea este mai putin utila in prezentarea exemplelor abstracte sau a conceptiilor complexe. Nu in ultimul rand, demonstratia necesita de obicei o mare cantitate de timp pentru a fi pregatita si livrata. Aceasta metoda trebuie folosita selectiv pentru a atinge obiective specifice.

Simularea are aproximativ aceleasi beneficii si limitari ca si demonstratia. Desi ca si demonstratia, simularea este o metoda experientiala de educatie, ea merge cu un pas mai departe. Transforma participantii de la observatori pasivi la jucatori activi.

In anumite cazuri, participantii nu pot atinge performante fara simulari. De exemplu, training-ul de prim ajutor cere exercitiu cu un manechin de plastic, pentru a simula victima reala. Simularea pe calculator devine metoda experientiala favorita de educare.

Trebuie avut insa in vedere ca simularea poate fi foarte costisitoare, iar anumiti adulti au fobii de

Preview document

Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 1
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 2
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 3
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 4
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 5
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 6
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 7
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 8
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 9
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 10
Tehnici promoționale - utilizarea demonstrațiilor - Dove - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Utilizarea Demonstratiilor - Dove.doc

Alții au mai descărcat și

IKEA - marketing internațional

1. Scurtă prezentare a companiei Pentru a putea vorbi de afacerea IKEA trebuie mai întâi să studiem modul în care acesta a luat naştere. Totul a...

Brand și Strategia Portofoliului de Brand - Studiu de Caz Dove

ARGUMENT Deşi sunt folosite adesea ca şi sinonime, brandingul şi publicitatea nu desemneazã acelaşi produs. Publicitatea oricãrui produs este doar...

Politică promoțională - Staropramen

POLITICA PROMOŢIONALĂ 1.1 LOCUL POLITICII PROMOŢIONALE ÎN ACTIVITATEA DE MARKETING MIXUL DE MARKETING : -Produs -Preţ -Distribuţie -Promovare...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?