Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3820
Mărime: 34.90KB (arhivat)
Publicat de: Caius Florescu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector.Dr.-Untaru Elena-Nicoleta
FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. I . Starea actuală a unității comerciale DEDEMAN
  2. 1. Date despre firma care deţine unitatea comercială
  3. 2. Scurt istoric al unităţii comerciale
  4. 3. Localizarea unităţii, descrierea zonei în care se află unitatea comercială, accesibilitate, parcare, piaţa ţintă, concurenţa
  5. 4. Profilarea unităţii comerciale
  6. 5. Dimensionarea
  7. 6. Oferta
  8. 7. Forme de vânzare; fluxuri de circulaţie prin magazin
  9. 8.Organizare, amenajare interioară (ambianţa în magazin, pardoseală, iluminat), case de marcat, faţadă, vitrină
  10. 9. Resurse umane
  11. 10. Orar de funcţionare
  12. 11. Sisteme de decontare a mărfurilor
  13. 12. Politica promoţională a magazinului
  14. II. Direcții de perfecționare a unității comerciale DEDEMAN şi justificarea acestora
  15. III Concluzii

Extras din proiect

I . Starea actuală a unității comerciale DEDEMAN

1. Date despre firma care deţine unitatea comercială

Societatea comercială S.C. DEDEMAN S.R.L. s-a constituit în baza unui capital social privat. Sediu central se află la Bacău. Dedeman este afacerea de succes a doi antreprenori români. Începând cu 1992, pe parcursul celor 22 ani de activitate, au dezvoltat o companie care a înregistrat un succes constant, datorat unei strategii de business desfăşurată în jurul clientului, cerinţele acestuia şi satisfacerea acestora fiind prioritare.

Sub sloganul „Dedicat planurilor tale“ şi cu o puternică ancorare în valorile sale,

compania Dedeman se caracterizează prin simţ practic, onestitate, hărnicie, perseverenţă şi cu o personalitate caldă, prietenoasă şi loială.

2. Scurt istoric al unităţii comerciale

Dedeman activează pe piaţă din anul 1992 dezvoltându-şi lanţul de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare, de tip Do-It-Yourself, destinat celor ce doresc să îşi construiască şi să-şi amenajeze căminul.

La 8 ani de la deschiderea primului magazin de tip DIY cu suprafaţă de peste 5000 m2, Dedeman a devenit lider național în retailul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, operând în prezent o reţea de 23 de magazine.

Compania s-a extins într-un ritm constant şi rapid. În 1994, Dedeman avea 11 angajaţi.

În 2002, pentru reţeaua de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare lucrau 245 oameni. Astăzi, la Dedeman, peste 4300 de angajaţi stau la dispoziţia clienţilor, dedicaţi planurilor lor. Strategia de extindere a Dedeman la nivel național vizează dezvoltarea unei rețele de 30 magazine până în 2015.

Retailerul Dedeman se situează pe poziţia a doua pe piaţa de bricolaj din România, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, dupa Praktiker.

3. Localizarea unităţii, accesibilitate, parcare, descrierea zonei în care se află unitatea comercială, piaţa ţintă, concurenţa

Magazinul din Braşov, de pe Bd. Griviţei nr. 1T, este cel mai mare ca suprafaţă de

vânzare din întreaga reţea Dedeman. Deschiderea magazinului Dedeman Braşov a implicat o investiţie de aproximativ 16 milioane euro.

Unitatea din Braşov este amplasată pe un teren de 45.000 mp, având cea mai mare

suprafaţă de vânzare, 17.700 mp. Datorită dimensiunii mari a magazinului amplasarea acestuia nu se putea face altundeva decât într-o zonă periferică a oraşului, însă o zonă destul de accesibilă atât cu maşina personală cât şi cu mijloacele de transport în comun.

Magazinul dispune de o parcare proprie cu 200 de locuri.

Situat pe DN 13, magazinul Dedeman din Braşov se află situat într-o zonă care nu peste foarte mult timp se va transforma într-o zonă cu vad comercial ridicat, datorită situării în apropierea a Complexul de agreement PARADISUL ACVATIC cu piscine moderne, acoperite sau în aer liber, tobogane cu apă, un SPA de cel mai înalt nivel, dar și terenuri de

tenis și fotbal acoperit, un hotel și o terasă, a magazinului Baumax – unul dintre principalii concurenţi pe piaţă, a unei benzinării Rompetrol, a unui reprezentant Citroën şi alte societăţi.

Gama produselor comercializate în rețeaua de retail Dedeman este extrem de

generoasă acoperind cererea pentru materiale de construcții până la cele pentru amenajări interioare. Clientela magazinului este reprezentată, atât de persoane fizice pentru satisfacerea nevoilor individuale, cât și persoane juridice.

Piaţa ţintă a magazinului DEDEMAN este reprezentată de: instalatori, zugravi, mici

meseriași, firme de construcții și instalații, mici magazine pentru reamenajări dar şi alte persoane care doresc să realizeze proiectele de construcţii şi amenajări.

Principalii competitori ai Dedeman pe piaţa braşoveană de retail Do-It-Yourself sunt:

bauMax – o companie de familie înfiinţată în urmă cu peste 30 de ani în Austria, care îşi desfăşoară activitatea la nivel internaţional;

Praktiker – grupul german Praktiker Bau-und Heimwerkermärkte Holding AG deţine în prezent o reţea internaţională de peste 420 de magazine, în 10 ţări: Germania, Luxemburg, Ungaria, Grecia, Turcia, Bulgaria, Polonia, România, Ucraina şi Albania. Furnizorul de soluţii complete pentru proiectele de amenajare pentru casă şi grădină;

Hornbach – o afacere de familie independentă, listată la bursă - deja la a 5-a generaţie.

Astăzi compania este una dintre primele cinci lanţuri de magazine de materiale de

construcţii şi grădinărit din Europa;

Arabesque – un partener important pentru constructorii din România asigurandu-le o gamă completă de materiale de construcții și finisaje, livrate în cel mai scurt timp posibil, în orice punct din România , însoțite de consultanță tehnică de specialitate.

4. Profilarea unităţii comerciale

Dedeman este un magazin de tip retail care acoperă în totalitate piaţa românească a

distribuţiei de materiale de construcţii şi care funcţionează în sectorul do-it-yourself. Do-ityourself (DIY) este un termen utilizat pentru a descrie construirea, modificarea, repararea sau a face ceva fără ajutorul unor experţi sau specialişti.

Dedeman nu înseamnă doar produse, aranjate și numerotate pe rafturile magazinelor. În fiecare din centrele comerciale Dedeman, clienții beneficiază de o paletă extinsă de servicii printre care amintim: consultanță specializată, idei de amenajare și decorare a interiorului și exteriorului casei, servicii de transport al mărfurilor la domiciliu, service și închirieri scule, sisteme de rate în vederea facilitării achiziţionării produselor, sisteme de mixare a vopselelor oferind clientului posibilitatea de a obţine nuanţa dorită, servisare pentru centralele termice cumparate de la Dedeman, etc.

Un aspect important care difrenţiază firma DEDEMAN de competitorii săi este serviciului DESIGN ARMONIST® by Dedeman, un program special creat de către Dedeman pentru a ajuta clienţii săi să îşi vadă planurile realizate. Într-un soft de proiectare 3D un specialist Dedeman construieşte baia şi/sau bucătăria la dimensiuni 1:1 care se pot decora cu gresia și faianța dorită de client.

Preview document

Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 1
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 2
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 3
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 4
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 5
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 6
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 7
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 8
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 9
Tehnologia Comercială la Nivelul Magazinului Dedeman - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia Comerciala la Nivelul Magazinului Dedeman.doc

Alții au mai descărcat și

Program de marketing pentru Firma SC Dedeman SRL

INTRODUCERE Datorită evoluției societăți românești din ultimii ani, piața produselor de bricolaj cunoaște o continuă dezvoltare. Compania care...

Marketing Interorganizational Dedeman

1.Cerinte Considerand ca sunteti decident la nivelul departamentului de marketing al unei companii din cadrul pietei de afaceri (companie reala),...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Cercetare analitică - Dedeman

PARTEA I 1.Descrierea firmei Constituita in baza unui capital social privat, societatea comerciala SC.DEDEMAN.SRL, isi desfasoara activitatea in...

Tehnici de comerț exterior - SC Dedeman SA

Capitolul 1:Prezentarea firmei La începutul existenţei sale , firma şi-a desfăşurat activitatea în cadrul unor magazine mici , însă de-a lungul...

Ai nevoie de altceva?