Tombolă cu premii Joe

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2628
Mărime: 3.41MB (arhivat)
Publicat de: Robert Duță
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Cuprins

  1. 1.Analiza preliminara a produsului/brandului 3
  2. 1.1.Analiza conjuncturii de piata a produsului respectiv 3
  3. 1.1.1.Macromediu 3
  4. 1.1.2.Micromediul 3
  5. 1.1.3.Consumatori 3
  6. 1.1.4.Nonconsumatori 3
  7. 1.2.Analiza concurentei 3
  8. 1.2.1.Concurența directă 3
  9. 1.2.2.Concurența indirectă 3
  10. 1.2.3.Concurența de soluție 3
  11. 1.3.Analiza comunicarii actuale a brandului 3
  12. 1.3.1..Startegia de poziționare 3
  13. 1.3.2.Concepte creative 3
  14. 1.4. Analiza activitatii promotionale anterioare a brandului 3
  15. 1.4.1.Tombolă cu premii 3
  16. 1.4.2.Pachet cuplu 3
  17. 2 Stabilirea obiectivelor 3
  18. 2.1. Obiective promotionale directe 3
  19. 2.2. Obiective promotionale adiacente 3
  20. 3.Definirea strategiei promoționale 3
  21. 3.1.Alegerea celei mai potrivite tehnici 3
  22. 3.2.Descrierea tehnicii 3
  23. 4.Expunerea planului operațional 3

Extras din proiect

Napolitane jOE

Scurt istoric

În ultimii ani, vânzările de napolitane din Romania au înregistrat un trend ascendent, impulsionat fiind de apariția noi produse si de creșterea puterii de cumpărare a consumatorilor. În prezent, piața este dinamică și puternic concurențială. Creșterea vânzărilor pentru această categorie își găsește explicația în faptul că avem de-a face cu produse de tip "commodity", din ce în ce mai solicitate, napolitanele putând înlocui o gustare, nevoia de "ceva dulce" și, totodată putând constitui masa de prânz de la serviciu. Oferta este bogată, fiind caracterizată de o diversitate a gramajelor si aromelor.

Dintre mărcile de dulciuri din portofoliul Nestle, cel mai mult se investește în brandul Joe, aceasta aduce și vânzările cele mai mari.

jOE s-a născut la Timişoara în anul 1994, într-un simplu garaj. La început foile de napolitană erau importate din Austria şi împachetarea produsului se realiza în mini-făbricuţa de la marginea oraşului. Ulterior, o linie de fabricaţie a fost instalată şi istoria celei mai bune napolitane din România a început. JOE a devenit în scurt timp cea mai iubită napolitană din România.

1.Analiza preliminara a produsului/brandului

1.1.Analiza conjuncturii de piata a produsului respectiv

1.1.1.Macromediu

a)Mediul social-cultural

Acesta fiind sectorul “oamenilor”, include dorințele, acțiunile, convingerile si interesele acestora. Este știut faptul, că cel mai dificil este să lucrezi cu oamenii fiecare având un comportament unic, nevoi si idei proprii, aceasta implicând o personalizare a ofertei. Influența mediului social asupra activității desfășurate se referă la urmatoarele aspecte: nivelul de educației al clienților potențiali, demografie, cultură.Consumatorii de napolitane sunt de toate vârstele, acesta fiind un produs de tip commodity. Napolitana Joe e preferată de oamenii activi din zonele urbane.

b)Mediul economic

Consumul de napolitane pe piața interna este în creștere, nefiind afectat de criza financiară, potrivit marilor jucatori din piața de profil, care își pastrează optimismul și pentru 2009 în ceea ce privește majorarea cifrei de afaceri; totodată veniturile populației reprezintă un factor important în cadrul companiei, deoarece creșterea sau scăderea veniturilor consumatorilor este direct proporțională cu creșterea sau scăderea vânzărilor produsului.

c)Mediul tehnologic

Compania Nestle România producăoate a napoltanelor jOE folosește cele mai performante tehnologii şi cunoştinţe acumulate în producţia de napolitane, de asemenea utilizarea cercetării, tehnologiei, calităţii şi igienei generale în procesarea napolitannelor, fac acest brand lider pe această piață.

d)Mediul legislativ

Nestlé este de părere că, în general, legislaţia este cea mai eficientă metodă de protecţie a comportamentului responsabil, deşi, în anumite domenii, instrucţiuni suplimentare, sub formă de principii voluntare de afaceri, sunt binevenite pentru a ne asigura că organizaţia noastră operează după cele mai înalte standarde.Compania are in vedere o testare anuala a produselor privind compozitia acestora, precum si respectarea prevederilor impuse de legislatie.

1.1.2.Micromediul

a)Clienții Cel mai important punct forte al unei afaceri este relația continuă cu clientul. S-ar comite o mare greșeala dacă cei ce vând s-ar concentra mai degrabă asupra a ceea ce vor sa vândă, decât asupra a ceea ce clienții doresc sa cumpere. De aceea Compania Nestle urmărește satisfacerea clienților pentru că după cum bine se știe „Clientul nostru-Stăpânul nostru!”

b)ConcurențiiPentru a avea succes, o firmă trebuie să multumească clienții într-un mod mai atractiv decat concurenții săi. Pentru a rămane lider pe piață Nestle lansează mereu produse noi cu sortimente noi.De asemenea directorul Companiei Nestle alirma că atunci cand este vorba despre competitori trebuie sa joace dur, însă întodeauna corect dând dovadă de fair-play.

Preview document

Tombolă cu premii Joe - Pagina 1
Tombolă cu premii Joe - Pagina 2
Tombolă cu premii Joe - Pagina 3
Tombolă cu premii Joe - Pagina 4
Tombolă cu premii Joe - Pagina 5
Tombolă cu premii Joe - Pagina 6
Tombolă cu premii Joe - Pagina 7
Tombolă cu premii Joe - Pagina 8
Tombolă cu premii Joe - Pagina 9
Tombolă cu premii Joe - Pagina 10
Tombolă cu premii Joe - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Tombola cu Premii Joe.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale - Nestle

1.Analiza pietei Grupul Nestlé este prezent pe piata din România din anul 1995, prin lansarea pe piata a marcilor Nescafe, Maggi si Nesquik. În...

Proiect la marketing - analiza pieței ciocolatei

1. Produsul 1.1. Scurt istoric Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de...

Ai nevoie de altceva?