Un Crăciun de vis la Viena

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3879
Mărime: 1.16MB (arhivat)
Publicat de: Atena Drăghici
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ruxandra, Ciulu
Prezentat in cadrul facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

Acum iti poti transpune visele in realitate.

Pentru a ajunge in acest loc de vis, in care distractia si buna dispozitie sunt la ele acasa poti sa alegi pachetul turistic realizat de catre agentia noastra: “Un Craciun fericit la Viena!”.

Incepand din 18 noiembrie se simte din nou parfumul de Craciun prin intreaga Viena. Mirosul de fructe confiate, vata de zahar si alte delicatese, care inconjoara tarabele mici din lemn, are o putere magica de atractie.

Cei mici isi incalzesc mainile cu pungile pline de castane fierbinti iar cei mari se minuneaza la un pahar de vin fiert despre faptul ca aceste iarmaroace de Craciun au aceeasi atractie ca si atunci cand ei erau copii. Pe durata Adventului Viena se imbraca in cele mai romantice haine in forma multor piete de Craciun pline de atmosfera. Magia Adventului in Viena cu lumea de minuni concentrata in Piata Primariei se numara de peste doua decenii printre cele mai importante evenimente de aici.

Cel mai important eveniment din Anul nou este Concertul de Anul nou al Filarmonicii din Viena. Concertul superlativ, care este urmarit cu entuziasm in fiecare an de un miliard de oameni din intreaga lume, a rasunat pentru prima data in 1941.

La fel si in Iarmarocul din vechea Viena in linistitul Cartier vechi langa Freyung se pot gasi lumanari de Craciun pictate manual, jucarii din lemn si impletituri din nuiele.

1. Descriere generala

Viena (germana Wien) este capitala Austriei avand o populatie de 1.631.082 (2005). Ea este situata in estul tarii, in landul (regiunea autonoma) Viena, si este travesata de Dunare. Este una dintre cele mai populare capitale europene, vizitata anual de milioane de turisti din intreaga lume.

Pe parursul istoriei a fost capitala Sfantului Imperiu Roman, si mai tarziu a Imperiului Austro-Ungar. Aici s-a desfasurat Congresul de la Viena, 1815.

Viena a atras in anul 2005 8.429.398 de turisti, care au petrecut in medie in aceasta metropola culturala si muzeala 2,4 zile. Pana in anul 2010, se asteapta ca numarul acestora sa creasca pana la 10 milioane daca luam in considerare numarul de nopti de cazare incepand cu 1990 (vezi graficul) si evenimentele majore care urmeaza – „Anul Mozart 2006“ si „Campionatul European de Fotbal 2008“.

Vecini: Italia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Germania, Elvetia si Cehia.

Capitolul II

Profilul destinatiei

Orasul turistic Viena isi atrage oaspetii prin oferta artistica si culturala extrem de bogata si prin numeroase monumente de arta si istorie, fiind perceput de catre turisti ca un oras ospitalier, plin de farmec, simpatic si cultivat.

La prima vedere, Viena pare un oras care profita din punct de vedere turistic de pe urma vechimii sale si a nostalgiei dupa timpurile imperiale. Daca insa dam la o parte aceasta cortina gotica sau baroca, ni se prezinta un oras mandru, modern si evoluat, cu o scena culturala si artistica tanara si inovatoare si zeci de baruri, cafenele si restaurante, care atrag turistii printr-o oferta culinara extrem de bogata si prin renumele de oras care isi cultiva strugurii pentru propriile vinuri.

In timpul Saptamanilor Vieneze din anul 1953 au avut loc, in acelasi timp, patru congrese internationale, in incercarea de a impune Viena ca un centru modern de congrese. In plus, in iunie 1953 au fost ridicate granitele din interiorul Austriei, ceea ce a condus la atingerea unui numar de 127.043 de nopti de cazare, numar care a reprezentat o baza solida in dezvoltarea ulterioara a turismului.

Preview document

Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 1
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 2
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 3
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 4
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 5
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 6
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 7
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 8
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 9
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 10
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 11
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 12
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 13
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 14
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 15
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 16
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 17
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 18
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 19
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 20
Un Crăciun de vis la Viena - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Un Craciun de Vis la Viena.doc

Alții au mai descărcat și

SC Altex SRL

Capitolul I Prezentarea Generala a S.C. Altex Impex S.R.L. I.1. Scurt Istoric La data de 14 februarie 1992 ia nastere firma S.C. Altex Impex...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Cum să înființezi o societate comercială

Infiintarea unei societati comerciale implica indeplinirea mai multor formalitati pentru stabilirea tuturor aspectelor legale ale firmei....

Te-ar putea interesa și

Andrei Șaguna și Telegraful Roman

Mitropolitul Andrei Şaguna, se naşte în anul 1808, la Miscolţ, în nordul Ungariei, Atanasie Şaguna, în familia de origine macedo-română a lui Naum...

Marshal Turism

Marshal Turism reprezinta o marca deja cunoscuta pe piata turismului din Romania. Agentia atrage totdeauna clienti noi, pentru ca serviciile...

Ai nevoie de altceva?