Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4793
Mărime: 2.66MB (arhivat)
Publicat de: Sofia Rus
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Leila Voinea
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI COMERȚ

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul 1: Prezentarea rochiilor de seară
  3. 1.1. Scurt istoric
  4. 1.2. Tipologia produsului
  5. 1.3. Caracteristici de calitate ale rochiilor de seară
  6. 1.4. Beneficii și riscuri în utilizarea rochii de seară
  7. Capitolul 2: Criterii de evaluare a valorii estetice a produselor
  8. Capitolul 3: Descrierea elementelor estetice ale unor mărci din produsul ales
  9. 3.1. Scurtă prezentare a mărcilor alese
  10. 3.2. Descrierea caracteristicilor de calitate în cazul fiecărei mărci alese
  11. Capitolul 4: Evaluarea caracteristicilor estetice ale mărcilor pe baza unei scheme de punctaj
  12. 4.1. Realizarea unei scheme de punctaj pentru rochii de seară
  13. 4.2. Evaluarea fiecărei mărci alese pe baza schemei de punctaj create
  14. 4.3. Stabilirea clasamentului produselor alese din punct de vedere al valorii estetice
  15. Capitolul 5: Soluții de îmbunătățire pentru nivelul esteticii fiecărei mărci analizate
  16. Concluzii

Extras din proiect

Introducere

Am ales această temă: “Analiza valorii estetice a rochiilor de seară“ deoarece acestea sunt foarte importante, atât ca element al vestimentaţiei, cât şi ca declaraţie a personalităţii noastre. Multe femei sunt de părere că rochiile au o oarecare influenţă asupra comportamentului lor. Mulţi designeri sunt de parere că la o rochie se asortează pantofii şi accesoriile şi nu neapărat invers.

Nu numai rochiile au o influenţă asupra femeilor, dar odată ce ai intrat în lumea misterioasă a acestora, se poate spune că poţi să-ţi faci deja o idee asupra caracterului şi personalităţii ei.

Femeia care poartă rochii sport este o fire mai activă şi foarte independentă. Rochiile in genul clasic, elegant, gata oricând de o cină în oraş. Cea care preferă rochiile cu barete, imprimeuri şi diverse alte accesorii este genul petrecăreţ, liber. Rochiile simple, foarte comode, sunt pentru o ţinută casual, adoptată de obicei de o femeie foarte ocupată, care face multe drumuri şi se gândeşte mai întâi la comoditate decât la apariţie. Asta nu înseamnă, însă, că nu pot lua ochii. Orice rochie poate fi fascinantă, contează gustul fiecăruia, bugetul şi, mai presus de orice, calitatea.

Atfel in lucrarea de faţă ne-am propus să analizăm valoarea estetică a rochiilor.

În primul capitol al lucrării am prezentat scurtul istoric al rochiilor, tipologia şi caracteristicile de calitate ale lor şi beneficiile şi riscurile în utilizarea produsului.

În capitolul al II-lea am prezentat criteriile de evaluare a valorii estetice a produselor industriale şi am expus informaţii despre estetică si rol: linie, culoare, formă, armonie, stil, contrast.

În capitolul al V-lea am realizat o schema de punctaj, am evaluat fiecare marcă de produs pe baza schemei de punctaj, am stabilit clasamentul produselor din punct de vedere al valorii estetice pe baza punctajului mediu total.

Iar în capitolul al V-lea am prezentat soluţii de îmbunătăţire a nivelului estetic în cazul fiecărei mărci de produs.

Capitolul 1: Prezentarea produsului

1.1. Scurt istoric

Fie că a acoperit perfecţiunea unei zeiţe, voluptatea unei curtezane sau trupul trudit al unei ţărănci, rochia a fost întotdeauna acel „ceva” care a făcut femeia femeie.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care istoria acestui obiect vestimentar este atît de complexă. Dacă haina nu-l face pe om, ea cu siguranţă ni-l descrie în termeni simbolici, atât pe el, cât şi istoria sa. Evoluţia rochiei, focalizată pe diverse perioade şi civilizaţii oferă detalii preţioase privind ierarhizarea în societate, concepţiile şi mentalităţile vremii.

Rochia Egiptului antic a evoluat promovând dezgolirea trupului. Prima rochie atingea nivelul gleznelor în lungime, era confecţionată din in, materialul era înnodat sub sâni pentru susţinere, iar mânecile ajungeau la încheietura mâinii. Modelul care a urmat era prins de umeri şi se asemăna cu furoul de azi. Goliciunea corpului, în aceasta perioadă, avea cu totul alte conotaţii, nefiind considerată o indecenţă, mărturie stă şi ţinuta slujnicelor care era compusă numai din fustă, bustul nefiind acoperit.

Dacă sari-ul indiencelor oferea varietate prin intermediul procedeelor de înfăşurare a pânzei în jurul corpului, în China, rochiile nu trebuiau să încurajeze imaginaţia. Femeile de la ţară, de altfel, purtau pantaloni. În Japonia, ţărăncile munceau pămîntul la bustul gol, însă vestimentaţia femeilor din înalta societate a fost marcată de celebrul kimono din mătase.

Un semn de eleganţă era purtarea unui număr cât mai mare de kimono-uri suprapus, putându-se ajunge până la 20 de astfel de costume.

Rochia anticilor greci era tunică, vesmânt simplu în ansamblul său, deşi putea varia în funcţie de activitatea socială întreprinsă, aşa cum se întâmplă în cazul cretanelor. Vestimentaţia doamnelor din înalta societate, preotese, prinţese, frapa însă prin podoabe,complexitate şi lux.

Perioada Evului Mediu, a cavalerilor şi a prinţeselor va marca în vestimentaţia femeilor un proces de emancipare intelectuală şi laicizare. Deşi dotată cu trenă, rochia permite întrezărirea gambei. Bustul este pus în valoare de decolteul în V, materialul fiind apoi prins imediat sub sâni.

Ca şi restul artelor, moda va fi revoluţionată în timpul Renaşterii. Răspunzatoare de următoarele schimbări care se vor impune în designul vestimentar sunt două accesorii clasice: crinolina și corsajul.

Moda crinolinei va fi introdusă de o infanta a regelui Spaniei, ca modalitate de a-și masca șoldurile proeminente. Paradoxal, diametrul rochiei în aceasta zona va creşte semnificativ, prin intermediul unei carcase de metal în forma de clopot care înfoia fusta.

Vestimentaţia despre care vorbim va pune însă numeroase dificultăţi de mişcare, circumferinţa la poalele rochiei ajungând la un record de 8m.

Alte elemente esenţiale în ţinuta femeilor voi fi mantiile, accesorizate şi ornamentate în funcţie de zona geografică şi de statutul social al posesoarelor şi mânecile detaşabile, bufante, împodobite cu pietre preţioase, perle, etc.

Preview document

Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 1
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 2
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 3
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 4
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 5
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 6
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 7
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 8
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 9
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 10
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 11
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 12
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 13
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 14
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 15
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 16
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 17
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 18
Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seară - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Analiza Valorii Estetice a Rochiilor de Seara.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?