Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 11527
Mărime: 1.17MB (arhivat)
Publicat de: Denisa Voicu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Spac Ghenadie

Extras din proiect

1. Scurt istoric a firmei de încălțăminte SRL “Olesia”

Întreprinderea „Olesia” este o societate cu răspundere limitată, înregistrată la CAMERA ÎNREGISTRĂRII DE STAT cu codul fiscal 1003600016375 la data de 01.12.1992. Are statut de persoană juridică de drept privat cu scop lucrativ, înființată de Dn-ul Buga G. La 05.02.2005 întreprinderea a primit certificatul de înregistrare, cu seria MD 0019756.

SRL “Olesia” funcționează în conformitate cu prevederile Legilor stabilite de organele de stat ale Republicii Moldova, și conform domeniului său de activitate adică – fabricarea încălțămintei. Sediul societății este : str Mircea Eliade 11, mun.Chișinău, Republica Moldova.

Încălţăminte confortabilă, accesibilă şi calitativă este ceea ce oferă de mai bine de 11 ani Întreprinderea cu proprietate privată “SRL Olesia” tuturor consumatorilor de toate vârstele şi gusturile din Republica Moldova. Înfiinţată în 1992 cu un buget minim şi cu un colectiv format din 10 persoane, Cristina încearcă să convingă consumatorul, că producţia ce îi poartă numele este mai mult decât accesibilă – este ceea de ce oamenii au mare nevoie, încălţăminte frumoasă şi comodă la un preţ avantajos. Anii au trecut iar cei de la Olesia nu au stat pe loc, astfel încât astăzi, după zeci de ani de muncă asiduă, Olesia îşi desfăşoară activitatea cu succes în continuare. Este singura fabrică de profil din Moldova care posedă un program de modelare a încălţămintei în format electronic, o politică chibzuită a preţurilor, care le face mai accesibile pe piaţa Republicii Moldova.

Modelele de încălţăminte Olesia sunt variate ca factură, textură şi coloristică, designul tuturor fiind inspirat din tendinţe europene în domeniul încălţămintei. Cu toc mic, mediu sau de 12 cm, cu platformă sau fără, cu şiret, fermoar sau arici, de toate găsiţi în magazinele noastre, în plus , încălţămintea noastră este confecţionată doar din piele naturală. Fie că e vorba de piele simplă, velour sau piele lăcuită, toate sunt de o calitate superioară nu doar în exterior ci şi în interior. Aşadar , ne place să lucrăm cu pielea dar şi cu culorile, iată de ce spargem monotonia şi stereotipul că în Moldova poţi încălţa doar încăţăminte de culoare neagră. Dispunem de o paletă vastă de culori care sunt asortate cu bun gust, astfel încât perechea de încălţăminte să-i facă din ochi chiar şi celui mai conservatist cumpărător. În funcţie de zona unde este amplasat magazinul, ne-am gândit la o distribuire a mărfii în aşa fel încât aceasta să satisfacă nevoile şi cerinţele consumatorilor din regiunea respectivă. Astfel, înainte de a distribui marfa într-un magazin are loc analiza cererii de piaţă.

De-a lungul anilor, Fabrica de încălţăminte Olesia a câştigat notorietate şi încredere prin produsele pe care le oferă, nu doar oamenilor simpli, ci şi persoanelor publice, vedetelor autohtone.

Fabrica Olesia încearcă să vă convingă nu doar prin gânduri şi cuvinte frumoase că e o marcă care merită cumpărată, ci prin produse calitative având ferma convingere că unul din factorii care redau noţiunea de viaţă este CONFORTUL.

2. Analiza amplasamentului și aprecierea localizării magazinului de încălțăminte „Olesia”

Punctul de vînzare este definit ca fiind locul de vînzare permanent în care pătrunde clientul și unde el își efectuează cumpărăturile. Acesta este una din entitătile spațiale aflate în posesia unei firme comerciale „SA UNIC”, care exploatează diferite forme de organizare a activității de comerț: magazine, magazine-depozit, depozite. Magazinul este un sistem constructiv, proiectat pentru a etala, a depozita și a vinde mărfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale. O asemenea definitie sugerează necesitatea existenței unui plan general al magazinului, în care elementele sale definitorii să ofere în mod distinctiv organizare și funcționare. Un magazin trebuie să prezinte o imagine proprie care să îl individualizeze față de concurenții săi. Imaginea magazinului este definită ca percepția consumatorilor asupra magazinului și atributelor sale, puse în valoare de un set de caracteristici: amplasarea magazinului, mărimea și structura asortimentului de mărfuri, ambianța și organizarea interioară, promoții și oferte, amenajarea de ansamblu, calitatea deservirii, profesionalismul vînzătorilor. Aceste caracteristici sunt percepute de către clienti, ca fiind acele elemente care definesc personalitatea magazinului. Întrebați cum apreciază personalul magazinului, consumatorii răspund că sunt cinstiți, corecți, demni de încredere, tot astfel descriind și facilitățile fizice oferite: curat, ușor de găsit, există loc de parcare.

Fundamentarea deciziilor privind amplasarea magazinului se sprijină pe cunoașterea riguroasă a factorilor care condiționează volumul și structura cererii de mărfuri, a populației din perimetrul ariei de atracție a magazinului respectiv. Am delimitat aria de atracție conform unor principii:

1. Se afla magazinul pe un amplasament cu largi căi de acces? Magazinul se află pe un amplasament cu două căi de acces, una fiind escalatorul, iar alta scările laterale, magazinul fiind amplasat nemijlocit în apropierea lor.

2. Care sunt caracteristicile geografice ale zonei de amplasare? Magazinul se află în zona central a orașului, acces fiind din toate direcțiile orașului.

3. Cartierul are o atractie mai deosebita? Magazinul se află în apropierea Pieței Centrale, Gării Auto Centrale, și vis-à-vis de Operatorul Național “Moldtelecom”.

4. Care este disponibilitatea transportului? În direcția magazinului de firmă „Olesia”, merg transporturi din toate zonele orașului, inclusiv și din zona rurală.

Magazinul este foarte clar organizat. Locul fiecărui tip de încălțăminte este bine definit, în așa fel, încît este ușor de găsit dar și este pus în evidență aspectul exterior, lumina fiind un factor extrem de important..Magazinul este curat, inspiră încredere din punct de vedere al igienei. De asemenea, important este că transmite și imaginea „de oportunitate“, „de promoție“, rafturile au o anumită poziție. Paleții, piramidele, expunerile de la capat de raft, transmit imaginea de preturi bune. Managerul de magazin este foarte atent la trenduri și doleanțele clienților, pentru că acest lucru înseamnă că se va adapta mai repede la tendintele pieței și va avea o șansă mai mare de succes. Atenția se marită la calitatea produselor și la comportamentul angajaților față de clienți. Clienții magazinelor mici sunt mult mai sensibili la calitatea produselor și a serviciilor. Relația este mai personală.

Preview document

Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 1
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 2
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 3
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 4
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 5
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 6
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 7
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 8
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 9
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 10
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 11
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 12
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 13
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 14
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 15
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 16
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 17
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 18
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 19
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 20
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 21
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 22
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 23
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 24
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 25
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 26
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 27
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 28
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 29
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 30
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 31
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 32
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 33
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 34
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 35
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 36
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 37
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 38
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 39
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 40
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 41
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 42
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 43
Raport de practică - firma de încălțăminte SRL Olesia - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Firma de Incaltaminte SRL Olesia.docx

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?