Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3851
Mărime: 15.92KB (arhivat)
Publicat de: Raluca C.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Valentina Marinescu

Extras din proiect

In literatura de specialitate sunt mentionate nu o singura definitie a comunicarii nonverbale ci mai multe si toate sunt acceptate. Totul depinde din ce perspectiva este abordat procesul de transmitere a semnelor nonligvistice.

Comunicarea nonverbala este cumulul de mesaje, care nu sunt exprimate prin cuvinte si care pot fi decodificate, creand intelesuri. Aceste semnale pot repeta, contrazice, inlocui, completa sau accentua mesajul transmis prin cuvinte. Importanta comunicarii nonverbale a fost demonstrata in 1967 de catre Albert Mehrabian. In urma unui studiu, acesta a ajuns la concluzia ca numai 5% din mesaj este transmis prin comunicare verbala in timp ce 38% este transmis pe cale vocala si 55% prin limbajul corpului.

Comunicarea nonverbala este foarte importanta in transmiterea unui mesaj, dar foarte putini oameni pun accent pe acest aspect in viata de zi cu zi.

Motivam, asadar, alegerea temei pentru proiectul de cercetare deoarece consideram ca foarte putini oameni pun accentul in viata de zi cu zi pe limbajul nonverbal. Fiecare persoana se foloseste de el voluntar sau involuntar, fara a realiza cat de multe putem transmite prin limbajul corpului.

Cap. l

Teorii despre limbajul nonverbal si minciuna

Prin comunicarea nonverbala intelegem ”transmiterea voluntara sau involuntara de informatii si exercitarea influentei prin intermediul elementelor comportamentale si de prezenta fizica a individului sau ale altor unitati sociale(grupuri sau unitati umane), precum si perceptia si utilizarea spatiului si timpului ca si artefactelor”(S. Chelcea, 2005,11)

Comunicarea nonverbala este comunicarea fara cuvinte si este de doua feluri:comunicarea paraverbala si limbajul trupului.Limbajul trupului este cel mai puternic efect asupra celorlalti. Mehrabain-cercetator american a cercetat fenomenul si a ajuns la concluzia ca un interlocutor este impresionat de cuvinte in proportie de 8%, de intonatie 23% si de limajul trupului in proportie de 69%.

Limbajul trupului imprima si nota atmosferei in care are loc interactiunea. Un individ cu o mimica zambitoare, tonica, dinamica induce o stare de bine, in opozitie cu un individ apatic, lipsit de tonus si neingrijit.

Paul Ekman (1997b) considera ca expresiile faciale comunica informatii, insa nu intotdeauna sunt intentionate. In timp ce oamenii fac miscari faciale pentru a transmite un mesaj, espresiile faciale ale emotiilor sunt neintentionate.

In lucrarea The repertoire of nonverbal behavoir:categorie, origins, usage and coding(1969, apud S.Chelcea, 2003, 130-135) Paul Ekman si Wallace F. Friesen propun un sistem de categorii pentru clasificarea comportamentului nonverbal avand la baza originile, functiile si coordonarea acestora. Printre ele se afla si expresiile faciale (affect displays) sunt miscarile faciale care exprima starea emotionala;ele pot fi intentionate sau neintentionate.

Compotamentul nonverbal are la baza mimica, gesturile si toate miscarile corpului. Voi incerca sa explic limbajul nonverbal din punct de vedere al expresiei faciale deoarece mimica fetei ocupa un rol foarte important in relatiile interumane, constient sau inconstient.

Pozitia capului este foarte sugestiva. Capul se poate afla in diverse pozitii: ridicat sau coborat, inclinat la stanga sau la dreapta, ridicat oblic la stanga sau la dreapta. Capul impins inainte ne duce cu gandul la un semn de amenintare. Capul plecat inseamna supunere iar capul aplecat oblic inseamna perfidie. Cel care inalta capul, isi descopera gatul, zona vulnerabila, aratand astfel ca nu se teme, ca are semtimentul propriei valori. Ridicarea batosa a capului inseamna aroganta, capul lasat destins pe spate este un semn de auto predare sau o senzatie trezita de amintiri sau ascultarea muzicii preferate, deconectare de ce ii inconjoara. Capul inclinat lateral dreapta inseamna bunavointe, ascultare in opozitie cu inclinarea la stanga care denota scepticism, critica, indoiala.

Pozitia capului tradeaza interesul, toleranta, indiferenta, dezgustul fata de interlocutor. Pozitia de ascultare cu intereses este cu capul usor inclinat lateral. Clatinarea capului in sus si in jos inseamna acord, aprobare, intelegere. Clatinarea capului de la stanga la drapta inseamna negare, dezaprobare si acesta miscarea a capului descurajeaza foarte mult persoana in cauza. In cazul unor negocieri sau diferite conversatii de afaceri sau nu numai castigam teren daca initiem aproape imperceptibil miscarile capului celui cu care negociem.

Preview document

Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 1
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 2
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 3
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 4
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 5
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 6
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 7
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 8
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 9
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 10
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 11
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 12
Comunicarea non-verbală - cercetare calitativă importanța gesturilor la angajare - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Comunicarea Non-Verbala - Cercetare Calitativa Importanta Gesturilor la Angajare.doc

Alții au mai descărcat și

Femeia, victimă a violenței domestice

Cap 1. Introducere 1.1. Abordări cu privire la violenta domestica Pe parcursul secolului XX, situaţia femeilor s-a ameliorat treptat. Acest lucru...

Discriminarea în organizații

TEMA CERCETARII Problemele privind discriminarea in organizatii sunt foarte grave in Romania, sustin reprezentantii Centrului Parteneriat pentru...

Cauzele Interesului Redus pentru Facultatea de Sociologie și Asistență Socială Secția Resurse Umane

II. PROPUNERE DE CERCETARE 1) Rezumatul proiectului Mi-am propus să studiez cauzele pentru care există un număr atat de mic de candidați la...

Discriminarea ucide vise

1. STABILIREA TEMEI DE CERCETARE : Tema de cercetare este reprezentată de IMPACTUL PE CARE L-A AVUT CAMPANIA “ DISCRIMINAREA UCIDE VISE “ (în...

Metodologia cercetării în științele socioumane privind persoanele fără adăpost din România

1. Stabilirea temei Stabilirea ca temă de cercetare Persoanele fără adăpost din România s-a realizat ca urmare a numarului extins şi ȋn ascensiune...

Munca pe timpul facultății

1. Introducere Fenomenul muncii în rândul studenților înscriși la cursurile de zi este unul relativ nou în România, inexistent înainte de 1990 și...

Influența jocurilor de noroc asupra evoluției psihice a indivizilor

1. Tema proiectului de cercetare Tema proiectului de cercetare aleasa este influenta jocurilor de noroc asupra evolutiei psihice a indivizilor din...

Opinia Publică despre Hărțuirea Sexuală la Locul de Muncă

Introducere Hărţuirea sexuală a avut loc la locul de muncă de mulţi ani, acceptată ca parte din atmosfera de muncă sau ca termeni şi condiţii...

Ai nevoie de altceva?