Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 22030
Mărime: 83.30KB (arhivat)
Publicat de: Petru Teodorescu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Copiii au dreptul la protectie si asistenta in realizarea si exercitarea deplina a drepturilor lor, in conditiile legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Raspunderea pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copilului revine in primul rand parintilor, acestia avand obligatia de a-si exercita drepturile si de a-si indeplini obligatiile fata de copil tinand seama cu prioritate de interesul superior al acestuia. In subsidiar, responsabilitatea revine colectivitatii locale din care fac parte copilul si familia sa. Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a sprijini parintii sau, dupa caz, alt reprezentant legal al copilului in realizarea obligatiilor ce le revin cu privire la copil, dezvoltand si asigurand in acest scop servicii diversificate, accesibile si de calitate, corespunzatoare nevoilor copilului.

Interventia statului este complementara; statul asigura protectia copilului si garanteaza respectarea tuturor drepturilor sale prin activitatea specifica realizata de institutiile statului si de autoritatile publice cu atributii in acest domeniu.

Drepturile prevazute de lege sunt garantate tuturor copiilor fara nici o discriminare, indiferent de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica sau alta opinie, de nationalitate, apartenenta etnica sau origine sociala, de situatia materiala, de gradul si tipul unei deficiente, de statutul la nastere sau de statutul dobandit, de dificultatile de formare si dezvoltare sau de alt gen ale copilului, ale parintilor ori ale altor reprezentanti legali sau de orice alta distinctie.

Art. 45 alin.1 al Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului prevede dreptul copilului de a beneficia de asistenta sociala si de asigurari sociale, in functie de resursele si de situatia in care se afla acesta si persoanele in intretinerea carora se gaseste. In cazul in care parintii sau persoanele care au, potrivit legii, obligatia de a intretine copilul nu pot asigura, din motive independente de vointa lor, satisfacerea nevoilor minime de locuinta, hrana, imbracaminte si educatie ale copilului, statul, prin autoritatile publice competente, este obligat sa asigure acestora sprijin corespunzator, sub forma de prestatii financiare, prestatii in natura, precum si sub forma de servicii, in conditiile legii. Parintii au obligatia sa solicite autoritatilor competente acordarea alocatiilor, indemnizatiilor, prestatiilor in bani sau in natura si a altor facilitati prevazute de lege pentru copii sau pentru familiile cu copii. Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a informa parintii si copiii in legatura cu drepturile pe care le au, precum si asupra modalitatii de acordare a drepturilor de asistenta sociala si de asigurari sociale.

Copilul cu handicap are dreptul la ingrijire speciala, adaptata nevoilor sale. Copilul cu handicap are dreptul la educatie, recuperare, compensare, reabilitare si integrare, adaptate posibilitatilor proprii, in vederea dezvoltarii personalitatii sale. Ingrijirea speciala trebuie sa asigure dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala a copiilor cu handicap. Ingrijirea speciala consta in ajutor adecvat situatiei copilului si parintilor sai ori, dupa caz, situatiei celor carora le este incredintat copilul si se acorda gratuit, ori de cate ori acest lucru este posibil, pentru facilitarea accesului efectiv si fara discriminare al copiilor cu handicap la educatie, formare profesionala, servicii medicale, recuperare, pregatire, in vederea ocuparii unui loc de munca, la activitati recreative, precum si la orice alte activitati apte sa le permita deplina integrare sociala si dezvoltare a personalitatii lor. Organele de specialitate ale administratiei publice centrale si autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa initieze programe si sa asigure resursele necesare dezvoltarii serviciilor destinate satisfacerii nevoilor copiilor cu handicap si ale familiilor acestora in conditii care sa le garanteze demnitatea, sa le favorizeze autonomia si sa le faciliteze participarea activa la viata comunitatii

INSTITUTII SI SERVICII CU ATRIBUTII IN PROTECTIA COPILULUI

Institutii la nivel central

Monitorizarea respectarii principiilor si drepturilor stabilite de lege si de Conventia Organizatiei Natiunilor Unite cu privire la drepturile copilului, ratificata prin Legea nr. 18/1990, republicata, precum si coordonarea si controlul activitatii de protectie si promovare a drepturilor copilului se realizeaza de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, aflat in subordinea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Apararea drepturilor si libertatilor copilului in raporturile acestuia cu autoritatile publice cu scopul de a promova si de a imbunatati conditia copilului se realizeaza si prin institutia Avocatul Poporului.

Institutii si servicii la nivel local

Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa garanteze si sa promoveze respectarea drepturilor copiilor din unitatile administrativ-teritoriale, asigurand prevenirea separarii copilului de parintii sai, precum si protectia speciala a copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ingrijirea parintilor sai.

Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a implica colectivitatea locala in procesul de identificare a nevoilor comunitatii si de solutionare la nivel local a problemelor sociale care privesc copiii. In acest scop pot fi create structuri comunitare consultative cuprinzand, dar fara a se limita, oameni de afaceri locali, preoti, cadre didactice, medici, consilieri locali, politisti. Rolul acestor structuri este atat de solutionare a unor cazuri concrete, cat si de a raspunde nevoilor globale ale respectivei colectivitati. Mandatul structurilor comunitare consultative se stabileste prin acte emise de catre autoritatile administratiei publice locale. Pentru a-si indeplini rolul pentru care au fost create, structurile comunitare consultative vor beneficia de programe de formare in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

In subordinea consiliului judetean functioneaza comisia pentru protectia copilului, ca organ de specialitate al acestora, fara personalitate juridica, avand urmatoarele atributii principale:

a) stabilirea incadrarii in grad de handicap si orientarea scolara a copilului;

b) pronuntarea, in conditiile prezentei legi, cu privire la propunerile referitoare la stabilirea unei masuri de protectie speciala a copilului;

c) solutionarea cererilor privind eliberarea atestatului de asistent maternal;

d) alte atributii prevazute de lege.

Serviciul public specializat pentru protectia copilului, existent in subordinea consiliilor judetene, precum si serviciul public de asistenta sociala de la nivelul judetelor se reorganizeaza ca directie generala de asistenta sociala si protectia copilului.

Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului este institutie publica cu personalitate juridica, infiintata in subordinea consiliului judetean, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, care preia, in mod corespunzator, functiile serviciului public de asistenta sociala de la nivelul judetului si, respectiv, atributiile serviciului public de asistenta sociala de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti.

Preview document

Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 1
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 2
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 3
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 4
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 5
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 6
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 7
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 8
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 9
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 10
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 11
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 12
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 13
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 14
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 15
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 16
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 17
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 18
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 19
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 20
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 21
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 22
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 23
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 24
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 25
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 26
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 27
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 28
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 29
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 30
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 31
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 32
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 33
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 34
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 35
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 36
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 37
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 38
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 39
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 40
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 41
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 42
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 43
Sisteme de acțiune socială - beneficiari - copiii - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Sisteme de Actiune Sociala - Beneficiari - Copiii.doc

Alții au mai descărcat și

Consilierea copiilor în școală

Din Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului, documentul internațional în care „drepturile copilului” sunt menționate și promovate în mod...

Diagnoza Instituțională a Fenomenului Mobilității Forței de Muncă Românești în Spațiul European

Migratia internationala este un fenomen relativ nou pentru România contemporana si probabil abia perioada de dupa 1998 începe sa defineasca...

Teorii Privind Rolul mass-mediei în Societate

Lui Harol Laswell i se datoreaza schema clasica a comunicarii: "Cine ?; Ce spune ?; Prin ce canal ?; Cui ?; Cu ce efect ?" , reductibila la...

Cuba

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km² situat între marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii...

Legea de stat și recunoașterea proprietății în România rurală

Titlurile de proprietate iau diferite forme de la cele legitime la cele nelegitime.De exemplu , in legea engleza detinerea de drepturi de...

Teoria Schimbului

Teoria schimbului reprezinta tranzactionarea muncii,resurselor si serviciilor,sau chiar a persoanelor si cuvintelor in societate. Karl...

Te-ar putea interesa și

Cunoștințe Fundamentale și de Specialitate pentru Examenul de Licență

I. TEORII SI METODE IN ASISTENTA SOCIALA SOCIETATEA CA SISTEM I. Introducere 1.1. Societatea ca sistem Practica asistenţei sociale moderne este...

Ai nevoie de altceva?