Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2947
Mărime: 291.72KB (arhivat)
Publicat de: Mitrofan Lazăr
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

“Brutaria Ropotan” este o unitate de productie specializata in fabricarea painii si a altor produse de panificatie si patiserie, depinzand de cererea consumatorilor.

Brutaria este situata in comuna Baleni judetul Galati fiind patronata de sotii Ropotan, care detin pe langa brutarie si un magazin de tip mixt, folosit ca piata de desfacere pentru produsele de panificatie si patiserie. Dar paine si produsele fabricate in brutarie nu sunt vandute doar in magazinul din comuna Baleni, acestea sunt distribuite si in satele din zona cu ajutorul unei masinii din dotare. Brutaria este dotata cu utilaje si mobilier adecvat producerii painii si a altor produse. De asemenea are si trei angajati, unul care supravegheaza buna-functionare a utilajelor si doi pe postul de brutari si patiseri.

II. Utilajele si mobilierul tehnologic a unitatii economice S.C. Brutaria Ropotan SRL este constituit din: cernator, masina de divizat, malaxor, masina de divizat lung, cuptor, rastele, ladite, masina de ambalat in pungi, masa de lucru. Acestea fac parte din categoria utilajelor si mobilierului din industria panificatie si patiserie.

Cernatorul cu sita vibratoare reprezinta o masina simpla compusa dintr-o rama cu sita (1), prinsa cu bare flexibile (2) pe un cadru metallic (3).

Pentru cernere faina din palnia de alimentare (4) trece pe rama imbracata cu sita metalica. Miscarea rapida de du-te vino a sitei, imprimata de un sistem cu excentric (4) actionat de la motorul electric 5, provoaca cernerea. Faina cernuta curge pe un jgheab inclinat, evacuandu-se. eventualele impuritati sunt retinute de sita si se elimina manual.

Cernatorul cu sita vibratoare prezinta o serie de avantaje, printre care: productivitate ridicata, constructie simpla, gabarit redus, control si intretinere usoara. Are insa si unele dezavantaje, cum ar fi: nu aeriseste prea bine faina in timpul cernerii, nu se poate instala decat la etaj, functioneaza cu trepidatii si produce mult praf de faina.

Principalele caracteristici tehnice ale cernatorului vibrator sunt: productivitatea sitei, circa 3t/m2 pe ora; numarul vibratiilor sitei este de 300-400/min; puterea instalata circa 0,5 kW.

Framantarea aluatului se realizeaza cu ajutorul malaxorului, utilaj care se compune in principal din corpul cu organelle de framantare si cuva in care se prepara aluatul.

Malaxorul cu brat oblic, cunoscut sub denumirea de malaxor tip Independenta, are bratul de framantare terminat la capat cu doua ramificatii de forma curbata. Pentru framantare, cuva care este montata pe un carucior, se aseaza pe malaxor, carubiorul fixandu-se pe placa de baza cu ajutorul unui sistem de blocare cu clichet. Datorita atat miscarii bratului framantator, care se afunda periodic in cuva, cat si rotirii cuvei prin antrenarea de la axul motor, componentele aluatului sunt amestecate sunt amestecate pana la omogenizare.

Cu acest malaxor se obtine o framantare buna a aluatului, care este aerisit satisfacator si capata elasticitate corespunzatoare. Malaxorul functioneaza fara zgomot si trepidatii.

Malaxorul se cunstruieste pentru cuve de diferite marimi, astfel incat sa poata fi utilizat cat mai rational in unitatea de marime mijlocie cum este Brutaria Ropotan.

Modelul utilizat aici are articulate la batiu, in loc de aparatoare pentru protectia aluatului si cea a moncitorului, un capac sub forma de clopot care se coboara deasupra cuvei in timpul operatiei de framantare.

Caracteristicile tehnice ale malaxorului Independenta 500 sunt: productivitatea in kg aluat/h – 500; volumul cuvei in litrii – 500; diametrul cuvei in mm – 1140; turatia cuvei in rotatii pe minut – 5,5; turatia bratului de framnatare in rotatii pe minut – 14; durata framntarii in minute – 8-15; dimensiunile de gabarit in mm lungime-1990, latime-1200, inaltime-1540; puterea instalata – 5,5 kW; masa, inclusive cuva in kg – 1090.

Masina de divizat cu camera si piston (anexa 1) executa proportionarea aluatului prin masurarea lui intr-o cavitate alimentata in mod constant de catre un piston. Functionarea masinii are loc in modul urmator: din palnie, aluatul trece in camera de alimentare la baza careia se afla un cutit glisant si de aici, cu ajutorul unui piston este impins in camera de divizare. Aici actioneaza doua pistoane, unul pentru divizarea aluatului necesar painii mai mari de 1 kg bucata si altul pentru painea de sub 1 kg. bucata de aluat decupata este trecuta pe banda transportoare montata sub mecanismul de divizare, fiind astfel eliminata din masina.

Caracteristicile tehnice ale masinii de divizat cu tambur sunt: productivitatea in bucati/h – 700-1500;marimea bucatilor de aluat divizate in g – 400-2400; precizia de divizare , in procente - ± 1,5; dimensiunile de gabarit in mm lungime-1390, latime-620, inaltime-1645; puterea instalata – 1,1 kW; masa in kg – 660.

Preview document

Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 1
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 2
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 3
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 4
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 5
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 6
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 7
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 8
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 9
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 10
Activitatea de producție în unitatea SC Brutăria Ropotan SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Activitatea de Productie in Unitatea SC Brutaria Ropotan SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?