Criză de imagine - Intertrans Company

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3474
Mărime: 652.06KB (arhivat)
Publicat de: Timotei Basarab Dan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicoleta Dospinescu
Universitatea Al. I. Cuza Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Specializarea Administratie publica

Cuprins

  1. Introducere , 1
  2. Capitolul 1. Compania Intertrans Company 2
  3. 1.1. Despre companie 2
  4. Capitolul 2. Criza de imagine – Intertrans Company 2
  5. Capitolul 3. Planul de comunicare pentru ieşirea din criză 3
  6. 3.1.Scopul şi obiectivele comunicării 3
  7. 3.2.Alegerea publicului ţintă 4
  8. 3.3.Axa campaniei de comunicare 5
  9. Capitolul 4. Alegerea releelor de informare 5
  10. Capitolul 5. Alegerea tehnicilor specifice de PR 7
  11. Capitolul 6. Comunicatul de presă şi invitaţia 8
  12. Capitolul 7. Strategia de comunicare Coombs 11
  13. Capitolul 8. Tabloul GANTT şi stabilirea bugetului campaniei 12
  14. Capitolul 9. Evaluarea eficienţei campaniei 13
  15. Bibliografie 15

Extras din proiect

Introducere

Omul trăieşte într-o lume diversă de obiecte şi fenomene, care există în spaţiu şi se desfăşoară în timp. Pentru a stabili relaţii informaţionale cu ele şi a se adapta lor, el dispune de capacităţi perceptive complexe.

Percepţia este procesul psihic prin care obiectele şi fenomenele din realitate sunt percepute direct cu ajutorul organelor de simţ.

Lumea a început să înţeleagă provocarea schimbărilor climatice şi sectorul de transport public demonstrează ca aceasta poate duce la schimbarea percepţiei oamenilor asupra impactului alegerilor mobilităţii lor.

O problemă frecventă în zilele noastre este dată de traficul auto foarte aglomerat ce îngreunează deplasarea şi afectează sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător. O posibilă soluţie pentru reducerea numărului de autovehicule din trafic este reprezentată de atragerea călătorilor spre utilizarea transportului public. În plus, mai sunt şi alte avantaje pentru utilizarea transportului public şi anume reducerea poluării fonice, descongestionarea traficului, reducerea necesarului de locuri de parcare, reducerea necesarului de invesiţii pentru construirea de pasaje şi tuneluri destinate fluidizării circulaţiei, reducerea cheltuielilor cu transportul pentru cetăţeni.

Pe lângă aceste beneficii, utilizarea transportului public prezintă adesea şi incoveniente precum structura foarte complicată a reţelei de transport ce face dificilă alegerea unui drum optim. Alegerea unui drum optim este cu atât mai dificilă în cazul în care nu este cunoscută locaţia exactă a destinaţiei (muzeu, restaurant, parc etc.).

Conform Institutului Naţional de Statistică, în 2009 transportul rutier naţional de pasageri a fost de 65.521 de pasageri în trimestru I, 68.525 de pasageri în trimestru II, 63.006 de pasageri în trimestru III şi de 65.259 de pasageri în trimestru IV asta însemnând un total de 262.311 pasageri. Se poate observa că de la un trimestru la altul diferenţele nu sunt semnificative, procentajul fiind asemănător.

Capitolul 1. Compania Intertrans Company

1.1. Despre companie

În anul 2000, Intertrans Company a deschis primul traseu de transport persoane prin curse regulate interurbane, fiind prima firmă de profil din judeţul Iaşi care a înfiinţat şi executat curse regulate pe trasee judeţene şi intrajudeţene.

Beneficiind de o echipă managerială tânără şi ambiţioasă care reuşeşte să-şi adapteze planul de dezvoltare al firmei la mediul în continuă schimbare, Intertrans Company şi-a menţinut şi mărit portofoliul de trasee şi şi-a îmbunătăţit cantitativ şi calitativ parcul auto.

Astfel, prin calitatea serviciilor, dimensiunea parcului auto şi portofoliul de trasee, compania s-a impus ca cea mai mare şi importantă societate de transport rutier de persoane din judeţul Iaşi şi din zona Moldovei. Prin acţiunile pe care le întreprinde, compania urmăreşte să vină în întâmpinarea solicitărilor publicului călător fiind deschisă la orice sugestie în acest sens.

Capitolul 2. Criza de imagine - Intertrans Company

Orice organizaţie se poate confrunta cu o situaţie de criză, în măsură să pună în pericol funcţionarea ei normală şi reputaţia de care se bucură într-o anumită comunitate. Unele crize sunt previzibile şi pot fi prevenite, altele nu pot fi bănuite şi nu pot fi anticipate în mod corect.

Percepţia populaţiei cu privire la modul în care companiile de transport se comportă în relaţia directă cu cetăţenii, afectează modul în care populaţia alege să utilizeze astfel de mijloace sau nu.

Criza de imagine a companiei Intertrans care afectează încrederea consumatorilor este cea dată de nerespectarea unui program regulat al curselor, perceperii unor tarife diferite pentru transportul coletelor, tarife care nu sunt precizate nicăieri şi din cauza unui comportament neadecvat al conducătorilor auto.

Preview document

Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 1
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 2
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 3
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 4
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 5
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 6
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 7
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 8
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 9
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 10
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 11
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 12
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 13
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 14
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 15
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 16
Criză de imagine - Intertrans Company - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Criza de Imagine - Intertrans Company.docx

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?