Managementul strategic al colectivităților locale - Tokyo

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 91 în total
Mărime: 3.70MB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Ciocan
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: irina popescu
acesta este un proiect pe care l-am avut in anul IV la seminarul de managementul strategic al colectivitatilor locale din cadrul ASE - Facultatea de Management Administratie Publica

Extras din proiect

Date generale

Tokyo – sub denumirea formala de Metropola TOKYO (Tōkyō-to ) este una din cele 47 prefecturi ale Japonie, si poate cea mai unica. Deoarece gazduieste sediul guvernului si palatul imperial, inclusiv familia regala Tokyo este considerat capitala de facto a Japoniei.

Tokyo este cea mai populara prefectura din tara si cel mai cunoscut oras.Cele 23 diviziuni ale Tokyo-ului desi considerate din punct de vedere administrativ orase constituie ceea ce este informal numit orasul Tokyo care gazduieste o populatie de peste 8 milioane de locuitori.

Intreaga metropola Tokyo este concentrata in jurul orasului Tokyo dar include si Chiba, Kanagawa, si Saitama, este cea mai populata zona metropolitana din lume cu o populatie de peste 35 milioane de locuitori. A fost cea mai populata zona urbana din lume intre 1965 si 1970 , si in ciuda tendintei de scadere a populatie japoneze populatia acestei zone este in continua crestere

Tokyo are cel mai mare PIB din lume , pentru un oras si a detinut titulatura de cel mai scump oras din lume pentru mai mult de 10 ani, din 1992 pana in 2005.

Tokyo a fost cunoscut initial sub denumirea de EDO, insemnand estuar.Denumirea s-a schimbat in Tokyo (Tōkyō: tō (est) + kyō (capitala)) cand a devenit capitala de facto a imperiului in 1868. In timpul erei Meiji orasul a fost denumit Tokey, o pronuntie alternativa pentru caracterele chinezesti ale numelui Tokyo. Aceasta pronuntie este considerata invechita astazi

SIMBOLURILE TOKYO-ULUI

Logo-ul Tokyo-ului-Simbolul metropololei reprezinta maginea a 3 arcuri asemanatoare unei frunze de ginko si ale literi “T”.Simbolul a fost adoptat oficial pe 1 iunie 1989.

Arborele Tokyo-ului Ginkgo biloba, un arbore original din China care poate atinge 30 metrii inaltime a fost desemnat arborele metropolei la 08.11.1996.

Pasarea Tokyo-ului

Pescarusul yurikamome este pasarea simbol a metropolei. Soseste in sudul Tokyo-ului la sfarsitul lunii octombrie si se stabileste in porturile din jurul Tokyo-ului pana la sfarsitul lui aprilie. Reprezinta o atractie pentru pictori si poeti fiind denumit si miyakodori, insemnand “pasare de capitala” A fost aleasa in mod oficial pasarea metropolei pe 1 octombrie 1965.

Floarea Tokyo-ului

Floarea ciresului Somei-yoshino a aparut in perioada tarzie a EDO-ului A fost desemnata floarea oficiala a metropolei pe 22 iunie 1984.

Conținut arhivă zip

  • Managementul Strategic al Colectivitatilor Locale - Tokyo.ppt

Ai nevoie de altceva?