Plan de afaceri Cafenea Toscana

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2573
Mărime: 28.55KB (arhivat)
Publicat de: Dorel Danilă
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR MASTER ADMINISTRAREA SI NEGOCIEREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Capitolul I: Sinteza planului 3
  2. Capitolul II: Afacerea 4
  3. II. 1 Istoricul firmei şi activitatea sa 4
  4. II. 2 Activitatea propusă şi domeniul de activitate 5
  5. II. 3 Obiective 5
  6. Capitolul III : Planul de marketing 6
  7. III. 1 Clienţii 7
  8. III. 2 Produse/servicii 7
  9. III. 3 Segmentul de piaţă 8
  10. III. 4 Concurenţa 9
  11. Capitolul IV : Plan operational si segmentul afacerii 10
  12. IV. 1 Planul de productie 10
  13. IV. 1.1 Costuri de amenajare 10
  14. IV. 1.2 Cheltuieli cu utilaje 11
  15. IV. 2 Echipa manageriala 11
  16. IV. 3 Personalul 11
  17. Capitolul V : Planul financiar 12
  18. V. 1 Cheltuieli lunare 12
  19. V. 2 Cheltuieli cu personalul 12

Extras din proiect

I. SINTEZA PLANULUI

Afacerea pe care mi-am propus-o este deschiderea unei cafenele in zona Dristor. Cafeneaua “Toscana Coffee” isi propune sa devina o necesitate zilnica pentru iubitorii locali de cafea,un loc unde se elibereaza de stresul zilnic si in acelasi timp un loc confortabil pentru intalnirile cu prietenii sau pentru a citi o carte. Pe langa a fi o cafenea oarecare spaţiul va fi folosit si pentru a se putea desfaşura diverse activitaţi de divertisment cum ar fi karaoke. “Toscana Coffee” va oferi clientilor sai cea mai buna cafea pregatita in zona care va ficompletata cu produse de patiserie, precum si carti gratuite, pe care clientii le pot citi. Spaţiul este donat de catre o matusa, ceea ce reprezinta lipsa chiriei ceea ce va insemna posibilitatea oferirii de produse la un pret mai mult decat competitive.

Piaţa cafenelelor din Bucureşti are in continuare un imens potential, in conditiile in care numarul actual de cafenele şi baruri este insuficient pentru populatia existenta (o cafenea la 7.000 de bucureştenti). In Bucureşti exista o varietate mare de cafenele, de la cele de renume international, pana la cafenele romaneşti cu un renume mai mult sau mai putin cunoscut.

Majoritatea cafenelelor practica preţuri destul de ridicate, chiar şi cele orientate catre segmentul mediu. Marja aplicata este considerabil mai mare pentru o cafenea premium.

Societatea urmareşte deschiderea unei cafenele care sa ofere produse şi servicii de calitate la preţuri medii, reuşind sa-şi creeze astfel o clientela stabila care va recomanda cafeneaua şi altor clienti

Compania este un SRL cu asociat unic, ce are in componenta directorul firme, Oprea Denisa, si managerul Ciobanu Irina ,iar capitalul social fiind de 200 de lei/.

II. AFACEREA

II.1. Istoricul firmei si activitatea sa

Afacerea este in baza ei simpla şi concisa, avand drept canale de aprovizionare magazinul Metro , dar şi atragerea de promotii din partea firmelor mari precum Coca Cola , Tchibo, Illy, Jacobs si aşa mai departe.

Cu privire la profit, se estimeaza o amortizare a investitiei pentru fiecare asociat intr-o perioada de doi ani luand in calcul cel mai mic profit calculat. Se estimeaza incasari de cel putin 3500 euro pe luna, venituri ce vor acoperi marfuri, angajati, donaţii cat şi reamenajari necesare in timp ale cafenelei, fiind dificil in primele luni a obtinerii unui profit mai mare de 700-800 de euro calculand din nou luand in calcul cel mai scazut rezultat al incasarilor lunare.

Pentru a asigura calitatea produselor finale, compania se bazeaza pe calitatea input-urilor şi a proceselor. Astfel, furnizorii companiei sunt recunoscuti pe plan national (şi chiar international) pentru calitatea produselor oferite. Procesul de preparare al produselor pe baza de cafea şi ceai si al cocktailurilor va respecta intocmai parametrii stabiliti, pentru a obtine calitate maxima.Astfel, cafeneaua va respecta cu strictete standardele de calitate, cerand aceeaşi atitudine si din partea furnizorilor şi colaboratorilor sai.

De asemena, societatea va permite o comunicare directa cu clientii, prin intermediul unei cutii de sugestii / reclamatii existente in cafenea dar şi prin publicarea numarului de telefon al responsabilului de cafenea intr-un loc vizibil. Cutia de sugestii/reclamatii va fi consultata in mod periodic, nemultumirile şi sugestiile clientilor fiind atent analizate şi solutionate.

Managementul societatii este conştient de evolutia rapida a tendintelor şi nevoilor segmentului sau tinta. Studiile periodice de piaţă şi analiza concurentei vor ajuta firma sa anticipeze dorintele clientilor sai şi sa lanseze produse şi servicii noi, astfel incat sa ramana in topul preferintelor acestora.

In functie de sugestiile clientilor se vor lansa noi produse pe baza de cafea sau cocktailuri, se vor organiza concursuri pentru clienti (ex. propunerea / crearea unui produs nou), se vor oferi produse „deschise” – clientul işi creaza propria bautura prin comandarea dintr-un set de ingrediente, etc. Serile tematice vor fi de asemenea adaptate in functie de popularitatea observata şi de sugestiile clientilor.

In functie de rezultatele primei cafenele şi de evolutia pietei, managementul doreşte deschiderea unor noi locatii atat in Bucureşti, cat şi in alte oraşe ale tarii, sub acelaşi nume, pentru a crea un lant de cafenele. Se are in vedere şi posibilitatea francizarii know-how-ului pentru dezvoltarea lantului de cafenele.

Preview document

Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 1
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 2
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 3
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 4
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 5
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 6
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 7
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 8
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 9
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 10
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 11
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 12
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 13
Plan de afaceri Cafenea Toscana - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Cafenea Toscana.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?