Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2323
Mărime: 26.98KB (arhivat)
Publicat de: Elisabeta Gavrilă
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valentin Stancu
S.N.S.P.A Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice

Extras din proiect

Profilul organizaţiei SECS

Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) este o organizaţie non-guvernamentală românească, cu o istorie de peste 18 ani în planificarea familială şi sănătatea reproducerii. Printre acţiunile sale se numără instruirea în sănătatea reproducerii a personalului medical, supervizarea furnizorilor de servicii de planificare familială, elaborarea şi diseminarea de materiale în domeniul planificării familiale şi sănătăţii reproducerii.

1. Tipul campaniei: GMP Advertising a creat “Dragoste fără griji”, o campanie socială de informare şi educare realizată pentru Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS). Încadrarea campaniei în această tipologie se justifică prin faptul că ,,Dragoste fără griji” nu urmăreşte doar conştientizarea unei probleme importante, ci şi însuşirea de către public a informaţiilor despre specificul problemei ( care sunt metodele moderne de contraceptie, cum se folosesc etc) şi în ultimă instanţă faptul că femeile ar trebui să adopte o atitudine şi un model de acţiune faţă de problema propusă în conformitate cu cel propus în campanie.

2. Definirea problemei (scopul campaniei): Campania iniţiată de SECS vine ca o reacţie-manifest, absolut necesară în contextul actual. Studiile arată că, deşi au informaţii cu privire la metodele contraceptive moderne, femeile din România încă nu şi-au conturat un stil de viaţă sănătos şi responsabil privind propria sexualitate. Aceste date alarmante ne-a determinat să lansăm această campanie care nu doar să vorbească despre sănătatea vieţii sexuale, ci să mobilizeze şi să responsabilizeze publicul feminin. Am făcut aceste precizari pentru că scopul campaniei în ultimă instanţă este acela de a reduce rata îngrijorătoare a avorturilor din România, informându-le şi învătându-le pe femei că există o multitudine de metode contraceptive moderne prin care ar putea evita acest proces traumatizant şi extrem de dureros. Avortul nu este şi nici nu trebuie să fie o soluţie de urgenţă.

În acest sens Oliver Kapusta, Integrated Communication Director GMP, declara:,, Dacă în urma campaniei, cel puţin o femeie va evita un avort folosind metode contraceptive moderne, eu deja voi fi fericit. Foarte fericit.”

3. Publicurile ţintă: Campania “Dragoste fără griji” se adresează femeilor din mediul urban şi rural (preponderent urban) cu vârste cuprinse între 15 – 49 ani.

4. Analiza situaţiei:

Am ataşat în această secţiune şi rezultatele cercetării pe care SECS a demarat-o la sfârşitul anului 2006 cu privire la gradul de utilizare a contracepţiei în România. Datele statistice alarmante ale acestei cercetări au constituit de fapt baza campaniei ,,Dragoste fără griji”.

• 48% dintre femeile din România nu folosesc nicio metodă contraceptivă.

• În ciuda notorietăţii principalelor metode contraceptive (prezervativele - 14% la egalitate cu contraceptivele orale - 14%), femeile din România preferă încă să folosească în proporţie considerabilă (25%) metode contraceptive naturale (metoda calendarului sau coitus interruptus).

• 47% dintre femeile din România consideră că nu au suficiente cunoştinţe despre metodele contraceptive

• Aproximativ jumătate din femeile intervievate au făcut cel puţin un avort în decursul vieţii (43%);58% dintre respondente au cel putin o prietena care sa fi facut un avort in timpul vietii.

• 67% dintre femeile din România merg la ginecolog doar atunci când au o problemă.

• Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România, în anul 2004, se înregistrau 883.37 avorturi raportat la 1000 născuţi vii, ceea ce plasa ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană.

Preview document

Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 1
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 2
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 3
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 4
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 5
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 6
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 7
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 8
Dragoste fără griji - campanie de relații publice creată de GMP Advertising pentru SECS - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Dragoste Fara Griji - Campanie de Relatii Publice Creata de GMP Advertising pentru SECS.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de Redactare a Textelor Jurnalistice

The Elements of Style, avându-i ca autori pe William Strunk Jr. si E.B White este manualul care, de la prima ediţie şi până astăzi, a format...

Lobby-ul realizat de către europerlamentarii români la Parlamentul European

Master Relatii Publice An 1 Prin lobbying se întelege activitatea unui grup care incearca sa determine puterea legislativa sau executiva sa adopte...

Comunicare noțiuni generale și interpersonală

Definirea comunicării COMUNICAREA: reprezintă un proces de transmitere de informații (fapte, idei, impresii) necesita cel puțin doi poli...

Cursuri MIA 1-9

Curs 1 Când avem de-a face cu afacerile internaționale? - cumpărăm un produs realizat de către o companie din străinătate, importat pe piața...

Anti Fumat

1 . Introducere Tutunul este original din Mexic, unde în secolul al VI – lea era folosit pentru anumite ritualuri religioase. Indienii numeau...

Dimensiunea socială a publicității

In societatea de astazi se poate remarca prezenta tot mai pregnanta a publicitatii. Strans legata de comunicarea de masa, aceasta isi trage...

Ai nevoie de altceva?