Cairo - orașul celor 1000 de minarete

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6823
Mărime: 111.70KB (arhivat)
Publicat de: Aurora Ivașcu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lia Georgescu

Extras din proiect

Oraşul celor o mie de minarete", cum este numit Cairo datorită numărului mare de moschei este un orizont exotic; domurile şi minaretele grandioase aruncând un val vrăjit asupra metropolei,dar înainte de orice Cairo un oraş islamic.

Cairo este localizat în centrul inimii Nilului, în nordul Egiptului, în locul unde răul părăseşte deşertul şi se desparte în 2 braţe, formând magnifică Delta a Nilului.

De altfel,Egiptul rămâne, oricum ai vrea să priveşti lucrurile, o ţară araba şi islamică. Raportându-ne la religie, aceasta este vitală, covârşitoare şi imprima vieţii un alt curs decât cel cu care suntem noi obişnuiţi.

Oare de ce Cairo îmi oferă atât de multă pace şi entuziasm?De ce mă poartă într-o lume a miticului şi înţelepciunii?

Ceea ce mă uimeşte cel mai mult la Cairo este amestecul de nou şi vechi; de la perioada antică,la cea medievală,de la oamenii de afaceri îmbrăcaţi în costume la localnicii îmbrăcaţi în costume tradiţionale.Clădirile sale istorice sunt ascunse privirii curioase de către cartiere aglomerate.

Astfel şocul cultural îţi oferă o nouă perspectivă.Dar aşa cum se spune şi în “o mie şi una de poveşti”cel ce nu a văzut Cairo nu a văzut lumea deloc.

Păşirea pentru prima dată pe acest tărâm mirific te introduce într-o altfel de lume mirosul pământului african îţi pătrunde în adâncul inimii Multitudinea de culori şi aerul înăbuşit de praful celor mai uimitoare construcţii ale omului parcă te fac să îţi doreşti să stai aici pentru totdeauna.

Iubesc Cairo!iubesc Africa! Prima călătorie la Cairo vă va lăsa fără cuvinte, pentru că străvechiul tărâm al Egiptului este la fel ca acum mii de ani, constrastul fiind uluitor. Din avion veţi putea vedea deşertul fără sfârşit, cu dunele aride de nisip, o imagine de-a dreptul înspăimântătoare, iar din mijlocul acestuia se ridică un oraş aglomerat şi plin de animaţie, o adevărată oază modernă. De mii de ani comorile din Egipt au atras ca un magnet, creând legende şi povestiri. Iar astăzi Cairo este locul unde vă puteţi întoarce în trecut, fără a renunţa la nimic din viaţa modernă chiar împletind-o pe acesta cu miticul vremii.

O simplă plimbare pe străzile aglomerate din Cairo, unde veţi găsi adesea meşteşugari şi vânzători stradali, totul într-un ritm ameţitor şi chiar obositor, este de-a dreptul fascinantă. Pot spune că este fascinat să fii obosit datorită plimbării prin acest bazar al lumii.Locuitorii nu sunt deloc timizi în faţa străinilor, mai ales cei care vor să vândă ceva, să vă ofere şansa unei plimbări spre piramide sau cei care stau în pragul prăvăliilor, în aşteptarea clienţilor.

Acest mirific ‘pod ‘ care face legătura între Africa şi Orientul Mijlociu m-a fascinat întotdeauna.Odată cu zărirea primelor umbre ale somptuaselor piramide simţi cum genunchi ţi se înmoaie.Ai în faţă o istorie de mii de ani şi totodată pragul absolut al înţelepciunii şi al uimitoarei capacitai de a realiza ceva inegalabil.

Apusul soarelui parcă învăluie piramidele într-o aură de nedescris

Vizitarea muzeului din Cairo te uimeşte încă de la început.Descoperi o clădire care îţi împărtăşeşte o mică parte din alura mistică a acestui dar al Nilului “Cairo”.

Despre Cairo ar fi multe de spus;nimic nu este suficient pentru a descrie această impresionantă capodoperă a lumii şi a naturii aceasta din urmă jucând un rol esenţial în clădirea acestui paradis.

Vă invit alături de mine că în din paginile următoare să ne luăm câteva notiţe din glasul istoriei un glas al PERLEI EGIPTENE.

“Fascinaţia unei civilizaţii străvechi, misterioase, ale cărei taine au rămas ascunse până în ziua de azi.” (Herodot)

Capitolul 1 - Repere geografice

1.1. Asezare

CAIRO ( în arabă Al Qãhira, inseamnă “ victoriosul”) este capitala Egiptului şi este cel mai mare oraş din continentul Africa

Localizat pe ambele maluri ale fluviului Nil aproape de capul deltei acestuia, în nordul Egiptului, locul a fost ocupat mai mult de 6000 de ani şi a servit drept capitală a numeroase civilizaţii egiptene. Cairo este cunoscut local ca Misr, numele arab pentru Egipt.

Oraşul Cairo acoperă o suprafaţă de mai mult de 453 km2 , cu toate că este greu să desparţi oraşul de suburbiile sale imediate.

- Suprafaţa: 453 km pătraţi

- Populaţia: 8,1 mil. loc (aglomeraţia urbana număra 16,2 mil. Loc)

- Sporul natural: 1,88%

- Densitatea populaţiei: 17.880 loc/km pătrat numai în oraş

- Distanţa faţă de Marea Mediterană: 200km

- Capitala Egiptului

- Limbi: araba(limba oficială), engleza, dialecte locale

- Moneda: lira egipteană

- Religie: islamism (92%)

1.2. Clima

Cairo are o climă tropicală:

- Veri fierbinţi şi secetoase, cu temperaturi care variază în iulie între 24 grade Celsius şi 41 grade Celsius;

- Ierni blânde şi însorite cu precipitaţii reduse, temperatura medie în ianuarie variază între 9 grade Celsius şi 19 grade Celsius.

Preview document

Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 1
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 2
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 3
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 4
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 5
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 6
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 7
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 8
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 9
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 10
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 11
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 12
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 13
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 14
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 15
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 16
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 17
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 18
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 19
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 20
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 21
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 22
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 23
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 24
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 25
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 26
Cairo - orașul celor 1000 de minarete - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Cairo - Orasul Celor 1000 de Minarete.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Turismului Cultural în Europa de sud-vest

Introducere Ca alternativă a turismului clasic, turismul cultural sau turismul de cunoaştere reprezintă un subiect amplu promovat şi de mare...

Perspectivele de Valorificare a Turismului Rural și Agroturism în Zona de Nord a Moldovei

INTRODUCERE Actualitatea temei. Actualitatea acesteia teme reiese din necesitatea de a cunoşate în totalitate potenţialul turistic al Moldova...

Delta Dunării

Această lucrare face referire la situaţia şi perspectivele turismului românesc în dinamica turismului european, analizând în mod direct zona Deltei...

Optimizarea mixului de marketing în cadrul unei agenții de turism

ARGUMENT Marketingul desemnează tot ceea ce trebuie făcut de o firmă în conformitate cu mediul său intern şi extern, pentru satisfacerea...

Valorificare potențialului turistic în Județul Maramureș

Cap.I Localizarea si caracterizarea judetului. 1.1 Asezarea geografica a judetului. Judetul Maramures este asezat in extremitatea nord vestica a...

Valorificarea potențialului turistic al Județului Argeș

INTRODUCERE Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare-chei din economia...

Turismul Cultural în România și Oltenia de Nord

INTRODUCERE Turismul în zone rurale, complementar altor f 616d311g orme de turism, contri¬buie la sustinerea acestuia, oferindu-i conditiile...

Turismul în Egipt

INTRODUCERE Actualmente turismul s-a dovedit a fi o bună alternativă de diversificare economică pentru multe ţări şi în mod special pentru cele în...

Ai nevoie de altceva?