Ecoturism în India

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 2159
Mărime: 2.04MB (arhivat)
Publicat de: Georgian Adam
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Candrea
Ecoturism si turism rural, Universitatea Transilvania din Brasov

Extras din proiect

A. Initiative ecoturistice

WWF India este una dintre cele mai mari organizatii implicate in conservarea vietii salbatice si conservarea naturii din tara. Infiintata ca o asociatie caritabila in 27 noiembrie 1969, ea are o experienta de peste patru decenii in domeniu. De la un iceput modest, organizatia a fost propulsata prin eforturile fondatorilor sai si a asociatiilor care au oferit voluntar timpul si energia pentru a da impulsul la aceasta miscare.

O parte din WWf international, organizatia si-a facut simtita prezenta si prin sensibilizarea oamenilor prin crearea de constientizare.

Organizatia abordeaza probleme cum ar fi: supravietuirea speciilor si habitatelor, schimbarile climatice si educatia de mediu.

Obiectivul WWF India este protejarea securitatii ecologice a Indiei prin urmatoarele obiective program:

- asigurarea conservarii biodiversitatii tarii, a ecosistemelor majore si a peisajelor;

- minimizarea consumului si folosirea rationala a resurselor naturale de catre toate sectoarele societatii

- promovarea implicarii active a comunitatilor rurale si traditionale in gestionarea durabila

- reducerea efectelor schimbarilor climatice

- minimizarea poluarii, reducerea consumului de substante chimice toxice

- participarea active a tuturor sectoarelor societatii in conservarea naturii si protectia mediului

- promovarea unei guveernari de mediu

WWF India doreste sa gaseasca si sa implementeze solutii astfel ca

oamenii sa traiasca in armonie cu natura sis a lasa pentru generatiile viitoare o lume bogata in resurse si minuni naturale .

Programele dezvoltate de WWF India sunt legate de: specii, ape dulci si zone umede, paduri, schimbari climatice si energie, mediu si dezvoltare, toxine, mediul marin etc.

Conservarea speciilor a inceput in anul 1997 cu demararea Programului de conservare a tigrilor, cel mai important proiect dezvoltat de WWF in India. Acest program include: intarirea capacitatii de gestionare, evaluarea si monitorizarea habitatului tigrilor, consolidarea vointei publice, facilitarea cooperarii internationale.

Programul este guvernat de un comitet director care cuprinde un membru din fiecare WWF-International, WWF-UK, WWF-SUA, WWF-Ţările de Jos şi trei membri de la WWF-India.

Programul a inceput cu sapte arii protejate, in prezent acest numar a crescut la 21.

Doi factori importanti in eforturile de conservare sunt capacitatea inerenta a padurii si pasunilor din India de a se dezvolta rapid si, al doilea, tendinta tigrului in sine de a se reproduce daca ii sunt asigurate protectie si mancare.

Alte programe dezvoltate de WWF India:

- AREAS (The Asian Rhino an Elephant Action Strategy)

- FWP (India's Freshwater and Wetlands programme)

- LGP (Living Ganga Programme)

Sunt de-asemenea demarcate programe la nivel local cum ar fi RACHNA, program local ce incurajeaza localnicii sa adune si sa interpreteze informatiile de mediu pentru a realiza importanta eforturilor de conservare.

B. Potentialul ecoturistic

Aproximativ 23% din teritoriul Indiei reprezinta padurile, acest lucru fiind o oportunitate turistica imensa. De asemenea prezenta padurilor, marii, raurilor cascadelor si a masivului Himalaya ofera turistilor posibilitati abundente de abordare a ecoturismului.

Activitati

O calatorie in India poate fi o aventura. Diversitatea sa geografica permite efectuarea diferitelor activitati, printre care se numara:

• ayurveda – ayurveda este un cuvant sanscrit, derivate din doua radacini: “ayush” (viata) si veda (cunoastere). Asadar, ayurveda este stiinta vietii. Ayurveda este o stiinta care se ocupa nu numai cu tratamentul unor boli, ci este un mod complet de viata. Este singurul sistem care imbina sugestii si caile de atac atat pentru persoanele sanatoase cat si pentru cele bolnave. Cu secole in urma Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut ca nu se poate vorbi de sanatate doar din punct de vedere fizic sau tinand cont de absenta bolii, ayurveda lucreaza cu starea de bine mentala, fizica si sociala a individului. Ayurveda este o veche stiinta medicala Indiana, esxistand de peste 5000 de ani, fiind mentionata in una din cele mai vechi lucrari filosofice ale lumii, Rig Veda. Aspectul cel mai fascinant la ayurveda este ca foloseste aproape toate metodele de vindecare ca yoga, aromaterapie, meditatie, amulete, pietre pretioase, plante medicinale, dieta, astrologia, culoarea si chiar interventii chirurgicale.

Conform Ayurveda fiecare corp este lacatuit din cinci elemente si anume:

- prithvi sau pamant

- jal sau apa

- tejas sau incendiu

- vayu sau aer

- akash sau spatiu

Preview document

Ecoturism în India - Pagina 1
Ecoturism în India - Pagina 2
Ecoturism în India - Pagina 3
Ecoturism în India - Pagina 4
Ecoturism în India - Pagina 5
Ecoturism în India - Pagina 6
Ecoturism în India - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Ecoturism in India.doc
  • Ecoturism in India.ppt

Te-ar putea interesa și

Turismul în India

Introducere În această teză de lecenţă se analizează potenţialul turistic al Indiei. Cauzele care mau detrerminat sămi aleg această tema este...

Turismul în India

INTRODUCERE În ultimele decenii turismul a cunoscut o creștere continuă și o diversificare vastă, devenind unul din sectoarele economice cu cea...

Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile

În ultimele decenii turismul a cunoscut o creştere continuă şi o diversificare vastă,devenind unul din sectoarele economice cu cea mai rapidă...

Ecoturismul în India

India Denumirea oficială: Republica India - Republic of India (Bharat Ganarajya) Capitala: New Delhi Sistem statal: republică federală...

Politici de Dezvoltare a Turismului în India

Capitolul I India - Informatii generale Denumirea oficială : Republica India şi, pe scurt, India (Bharat în limba hindi) Poziţia geografică:...

Marile centre și regiuni turistice ale terrei

Notiuni introductive Turismul desemneaza ansamblul activitatilor legate de deplasarea persoanelor pentru petrecerea timpului liber in scopuri...

Posibilități de gestionare ecologică a fenomenului turistic în comuna Ciocănești, Județul Suceava

Introducere Deşi iniţial industria turistică a fost considerată ca o activitate cu impact mai redus asupra mediului, în realitate multe destinaţii...

Ecoturismul Asiatic

Asia beneficiază de 211 238 935 ha areale protejate, 22,5% din totalul mondial, dar cu o distribuţie neuniformă în cadrul statelor.Ţările cu cele...

Ai nevoie de altceva?