Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 6433
Mărime: 30.32KB (arhivat)
Publicat de: Matei Gheorghiță
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Cristea
Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Master: Managementul Afacerilor in Turism

Extras din proiect

În ultimele decenii turismul a cunoscut o creştere continuă şi o diversificare vastă,devenind unul din sectoarele economice cu cea mai rapidă creştere din lume. Turismul a devenito industrie înfloritoare pe plan mondial, care poate avea atât impact pozitiv cât şi negativ asupraeconomiei ţărilor în curs de dezvoltare. Nu este de mirare faptul că a devenit a patra mareindustrie din economia globală.În mod similar, în ţările în curs de dezvoltare, precum India, turismul a devenit unul dintresectoarele majore ale economiei, contribuind la o mare parte din venitul naţional şi generândoportunităţi uriaşe de locuri de muncă. A înregistrat cea mai rapidă creştere în industriaserviciilor din ţară, având un potenţial mare de continuă expansiune şi diversificare. Cu toateacestea, există argumente pro şi contra în privinţa dezvoltării industriei turismului în India

India, oficial Republica India, este o ţară din sudulAsiei. Ea se află pe locul 7 în ierarhiaţărilor după suprafaţă, pe locul doi după numărul locuitorilor şi este statul democratic cu cei maimulţi locuitori. Turismul ocupă locul întâi în industria serviciilor din India, cu o contribuţie de8,6% la PIB-ul naţional şi furnizează 10,00% din totalul locurilor de muncă. În anul 2009 5,11mil turişti străini au vizitat India, în timp ce numărul turiştilor interni a fost de 650 mil. Industriaturistică din India a generat venituri totale de 117 miliarde dolari SUA în anul 2010 şi seestimează că cifra veniturilor din turism va creşte până la 330 miliarde dolari SUA până în anul2020. Ministerul Turismului este principalul agent care lucrează pentru dezvoltarea şi promovarea turismului în India desfăşurând în prezent campania "Incredible India".

Potrivit OMT, India va fi una dintre cele mai importante destinaţii turistice exotice în perioada 2009-2018, având cel mai mare potenţial de creştere în următorii zece ani. ConformRaportului privind competitivitatea în industria turismului şi călătoriilor din 2011 realizat decătre Forumul Economic Mondial, India se află pe locul 12 în regiunea Asia-Pacific şi pe locul68 la nivel mondial, stabilindu-se cu şase locuri mai jos faţă de anul anterior. Din punct devedere al resurselor naturale, India se clasează pe locul al 8-lea, iar din punct de vedere alresurselor culturale pe locul 24, cu multe monumente incluse în Patrimoniului Mondial atâtnaturale cât şi antropice. India are o faună bogată, mai multe festivaluri şi expoziţii, şi industriiextrem de creative. Transportul aerian este destul de satisfăcător (locul 39), în special având învedere stadiul de dezvoltare al ţării. Infrastructura de transport la sol este de asemenea rezonabilă (locul 43). Cu toate acestea, unele aspecte ale infrastructurii turistice rămân oarecumsubdezvoltate (locul 89), cu foarte puţine camere de hotel comparativ cu media internaţională şio joasă penetrare a ATM-urilor.

Specificul ofertei turistice a Indiei

Rolul important pe care industria turismului şi călătoriilor îl are îndezvoltarea economică şi socială al Indiei este incontestabil. Turismulreprezintă un fenomen social major pe plan mondial. S-a dezvoltat ca urmarea nevoii umanităţii de a experimenta, de a se relaxa şi educa în acelaşi timp.Depăşirea barierelor de comunicare la nivel mondial datorită progresuluitehnologic a favorizat dorinţa de a călători spre alte destinaţii decât cele dinţara natală.

Prezentarea specificului mediului natural, demografic, social,economic, politic, istoric al economiei Indiei

India este ţara marilor contraste unde istoria şi tradiţia merg mână în mână cu prezentuldinamic. Deşi ocupă locul al doilea după SUA, în tehnologia informaţiei, viaţa domestică rămânetradiţională şi familiile mănâncă împreună, bucurându-se mai degrabă de felurile de mâncare proaspăt şi laborios preparate decât de fast-foodurile comode.

Cu fiecare vizită, turiştii iubesc India tot mai mult, această ţară oferindu-le în orice anotimptoate posibilităţile pentru petrecerea de concedii variate. Un loc care frapează cu căldura,mirodeniile pentru ca apoi să impresioneze cu cultura, misterul şi coloritul peisajelor sale unice. Totodată, haosul constant al oraşelor de aici poate fermeca sau dimpotrivă poate fi respingător. Există mai multe faţete ale Indiei, iar cele 28 de state ale sale oferă turiştilor un număr uimitor de modalităţi de petrecere a timpului liber.

Varietatea trăsăturilor fizice ale locuitorilor va uimi şi ea. Peisajele urmează acelaşi tipar aldiversităţii: aici turistul este întâmpinat de Himalaya cea acoperită de zăpezi veşnice, pădurileKashmirului, câmpiile fertile ale Punjabului, deşertul Thar, vastul platou de granit Deccan.

INDIA – Date generale

Denumirea oficială:Republica India şi, pe scurt, India (Bharat în limba hindi)

Poziţia geografică:India se află in sudul Asiei, ocupând peninsula cu acelaşi nume. Estedenumită adesea şi subcontinentul indian. Partea continentală din nord poarta denumirea dezona Hindustan, iar partea peninsulară sudică, zona Deccan.

Vecini: Nord – R.P. Chineza, Regatul Bhutan, Regatul Nepal, Nord-Est:R.P.Bangladesh, Myanmar; Sud R.D.S. Sri Lanka, Maldive; Vest şi Nord-Vest R.I.Pakistan.

Suprafaţa: 3.287.263 kmp – a şaptea ţară din lume ca întindere (este de circa 14 ori maimare decât România şi 1/3 din suprafaţa SUA).

Populaţia: Conformrecensământului din 1 martie 2001 1.028milioane locuitori (532,1 mil. bărbaţi şi496,4 femei). Conform BBC in 2011numărul de locuitori este de aproximativ1,21 mld, 17% din populaţia Globului.

Religii: hinduism (82%), islamism(11%), creştinism (2,5%), sikhism (2%), budism (2%), jainism (0,5%)

Capitala: New Delhi– 12,8milioane locuitori. Alte oraşe principale:Mumbai (fost Bombay) – 16,4 milioanelocuitori, Kolkata (fost Calcutta) – 14milioane locuitori, Chennai (fostMadras) – 7 milioane locuitori.

Limba oficială: Hindi. Limbaengleză este limba oficială de lucru.

Moneda naţională: Rupia indiană(INR), abreviată Rs. O rupie are 100 de paise. 100.000 de rupii poartă numele deun

lakh, iar 10 milioane uncrore.

Ziua Naţională:- 26 ianuarie – Ziua Republicii – marchează intrarea in vigoare aConstituţiei (in 1950);- 15 august – Ziua Independentei – marchează ieşirea Indiei din componenţa imperiului britanic (in 1947).

Forma de guvernământ:Republică federală, prezidenţială cu 28 de state federale şi 7teritorii autonome.

Drapelul Indiei este tricolor. Culorile sunt dispuse pe orizontală: portocaliu sus – simbolizând curajul şi spiritul de sacrificiu, alb în mijloc – adevăr şi puritate şi verde jos -credinţă şi fertilitate. În centru se află Dharma Chakra – Roata Legii – chintesenţa valorilor morale şi religioase.

Preview document

Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 1
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 2
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 3
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 4
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 5
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 6
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 7
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 8
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 9
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 10
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 11
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 12
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 13
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 14
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 15
Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Secretele Gastronomiei Indiene - Mirodeniile.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?