Gestiunea hotelieră și a restaurantelor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 9349
Mărime: 335.21KB (arhivat)
Publicat de: Georgel Dicu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

INTRODUCERE

Turismul reprezintã un fenomen economico-social propriu civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societãţii şi ca atare, aflat într-o relaţie de intercondiţionare cu aceasta.

Turismul este calea prin care omenirea se poate schimba şi dezvolta, prin care identitãţile culturale vor fi împãrtãşite şi barierele economice şi prejudecãţile de orice fel suprimate.

Multiplele sale conexiuni şi implicaţii pe plan economic, social, cultural şi politic, rolul sãu activ în societate, pe de o parte, şi transformãrile sale ca fenomen, pe de alta, argumenteazã actualitatea preocupãrilor pentru cunoaşterea conţinutului turismului, a sensibilitãţilor şi incidenţelor sale, pentru descifrarea mecanismelor de funcţionare.

În condiţiile specifice ale activitãţii de turism, pe lângã aspectele caracteristice ale dispersãrii în spaţiu a fluxurilor turistice se remarcã frecvent şi o repartizare inegalã în timp a cererii de servicii, care, în diferite zone de interes turistic, se soldeazã cu o concentrare pronunţatã a sosirilor de vizitatori în anumite perioade într-un an calendaristic şi respectiv cu diminuarea , sau uneori chiar sistarea, sosirilor de turişti în alte perioade.

Sezonalitatea în turism prezintã o serie de particularitãţi faţã de alte domenii ale economiei, unde este deasemenea prezentã, datoritã dependenţei mari a cererii faţã de condiţiile naturale, caracterul nestocabil al serviciilor turistice, rigiditãţii ofertei. Astfel, variaţiile sezoniere ale activitãţii turistice sunt mai accentuate, au implicaţii mai profunde şi de anvergurã, directe şi indirecte, posibilitãţile lor de atenuare sunt relativ limitate şi presupun eforturi mari din partea organizatorilor.

Capitolul 1

1.1 ZONA TURISTICÃ BRAŞOV

Depresiunea Braşovului este cea mai mare depresiune din Carpaţi, aici fiind amplasatã şi localitatea Braşov. Depresiunea Braşovului este limitatã la E de Munţii Perşani, Baraolt, Bodoc, Nemira, iar la sud de Munţii Bârsei, Întorsurii şi Vrancei. Are altitudini de 500-600 m, fiind întinsã, netedã şi cultivatã agricol.

Pe fondul climatului temperat continental al ţãrii, depresiunea se situeazã în etajul de climã montan, rãcoros, cu temperaturi medii anuale de 2-6oC, cu precipitaţii bogate (800-1200 mm/an), cu vânturi puternice. Sunt frecvente inversiunile termice, respectiv acumulãri de aer rece pe fundul depresiunilor şi vãilor, ceea ce favorizeazã înregistrarea de temperaturi foarte scãzute.

În ceea ce priveşte vegetaţia, se remarcã o dispunere etajatã pe verticalã, distingându-se douã zone: a pãdurilor de munte şi zona alpinã. Depresiunea Braşov cuprinde etajul stejarului reprezentat prin gorun, ulm, tei, carpen, etajul fagului care urcã pânã la 1200 m, şi etajul coniferelor cuprinzând molidul, bradul, pinul şi pe alocuri zada, etaj ce urcã pânã la limita superioarã a pãdurii.

Prezenţa Depresiunii Braşov, a altitudinii reduse şi a culoarelor de vale au favorizat popularea strãveche a zonei.

Amplasat în mijlocul ţãrii, Braşov este denumit şi “Salzburgul român” datoritã aşezãrii sale geografice – la poalele Tâmpei (967m înalt) şi strãjuind depresiunea Ţara Bârsei. Tradiţia culturalã remarcabilã, încã în plinã desfãşurare, este vizibilã şi astãzi fiind reflectatã de cãtre clãdirile medievale – clãdirea Primãriei, bastioanele care au aparţinut breslei, turnuri şi biserici – şi de cãtre viaţa de zi cu zi a localnicilor.

Coordonatele exacte la Braşovului sunt 25030’ longitudine esticã şi 45045’ latitudine nordicã, oraşul fiind situat pe şoseaua naţionalã nr.1, adicã pe una dintre principalele rute internaţionale care leagã Europa Centralã de Balcani. Situatã la o altitudine de 550m, în S-E Ţara Bârsei, aproape de punctul de întâlnire a Carpaţilor rãsãriteni cu cei meridionali, Braşovul este încã din foarte vechi timpuri cunoscut ca un oraş aşezat la rãscruce de drumuri.

Un oraş cu o societate filarmonicã şi o viaţã studenţeascã activã , este renumit şi pentru festivalul folcloric de primãvarã “Junii” ţinut, deobicei, în preajma zilei de 25 martie.

La 12 km de Braşov se aflã staţiunea Poiana Braşov, situatã la poalele muntelui Postãvarul la 1.030 m altitudine.

Ca staţiune montanã Poiana Braşov este afectatã de sezonalitate, perioada de sezon fiind în general cuprinsã între 15 decembrie-1 martie şi 15 iunie-15 septembrie.

Preview document

Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 1
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 2
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 3
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 4
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 5
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 6
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 7
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 8
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 9
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 10
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 11
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 12
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 13
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 14
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 15
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 16
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 17
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 18
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 19
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 20
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 21
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 22
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 23
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 24
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 25
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 26
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 27
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 28
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 29
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 30
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 31
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 32
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 33
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 34
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 35
Gestiunea hotelieră și a restaurantelor - Pagina 36

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Hoteliera si a Restaurantelor.docx

Te-ar putea interesa și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov

CAPITOLUL I: HOTELĂRIE ŞI INDUSTRIE HOTELIERĂ În prezent, hotelăria participă activ tot mai mult la viaţa economică şi socială; fiind o creaţie a...

Dezvoltarea turismului în contextul managementului dezvoltării durabile. Cercetare la Hotel Ambient

Introducere Sejururile la hotel reprezintă majoritatea vacanțelor în Europa, din cauza creșterii cererii din partea turiștilor, industria...

Perfecționarea Managementului Resurselor Umane - Atribut de Bază în Eficientizarea Activității Firmelor de Turism

INTRODUCERE Problematica şi complexitatea activităţii turistice din România şi de pretutindeni impune o abordare amănunţită în scopul cunoaşterii...

Proiect de Modernizare și Dezvoltare Hotel Roman Herculane

Descrierea proiectului: Proiectul îşi propune să transforme complexul hotelier de categoria o stea în complex hotelier de trei stele. Pentru...

Comparație mix de marketing - Hotel Capitol - Hotel Ambasador

I. Prezentarea societãţii Hotel Capitol***- Braşov Complexul Capitol, de 3 stele, este o unitate reprezentativă a S.C. ARO-PALACE S.A. Braşov....

Organizarea și Gestiunea unui Hotel

Introducere Dimensiunile industriei hoteliere, progresele înregistrare în domeniu, reprezintă măsura satisfacerii nevoii pentru turism a...

Analiza Costurilor Firmei Top Horeca

O scurta prezentare a firmei Top HoReCa este o companie ce îsi ofera din 1991 serviciile în cadrul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor si în...

Ai nevoie de altceva?