Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3686
Mărime: 3.70MB (arhivat)
Publicat de: Manole Iorga
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Lazar

Extras din proiect

Istoric Tenerife

Desi Tenerife atrage o multime de turisti, datorita plajelor sale exotice, insula este de fapt de factura vulcanica. Istoria vulcanilor din Tenerife a inceput acum 12 milioane de ani. Forma actuala a insulei dateaza de acum trei milioane de ani.

Primii oameni de pe insula, se pare ca au facut parte din populatia Guanche. La inceput, insulele ce formau Tenerife, erau organizate in mici regate ale populatiei Guanche. De-a lungul timpului, regatele au fost devastate de invazia spaniolilor si a englezilor.

Cea mai palpabila dovada ca populatia Guanche a existat inca de acum cateva milioane de ani, este data de piramidele de la Guimar, Tenerife.

In perioada Evului Mediu, insula Tenerife a cunoscut perioade de pace. Insa in anul 1494, populatia Guanche s-a confruntat cu un aprig razboi impotriva invadatorilor spanioli. Cu toate ca spaniolii aveau o tehnologie mult mai avansata si o armata mult mai bine instruita, locuitorii din Tenerife au reusit sa-i invinga. Doi ani mai tarziu, spaniolii au cucerit insula definitiv. Foarte multi locuitori ai Tenerifelor au devenit sclavi, vanduti in Portugalia, Germania sau chiar in America de Sud.

In anul 1797 au avut loc aprige razboaie cu armata engleza. Locuitorii din Tenerifeau reusit sa apere insula, respingand, in repetate randuri, atacurile englezilor.

In anul 1936 a inceput revolta in randul populatiei. Guvernul republican, condus de Francisco Franco a trasformat aceasta revolta in Razboiul civil spaniol, indreptat impotriva Guvernului Frontului Popular. Razboiul civil a fost inabusit de guvernul lui Francisco Franco. Acesta a luat masuri foarte dure, sfarsind prin a-i omora pe cei care nu erau de acord cu noul regim. Acest fapt a determinat migrarea in masa a populatiei care s-a indreptat catre America Latina sau Cuba.

La jumatatea secolului trecut, Tenerife a cunoscut o crestere economica semnificativa prin dezvoltarea turismului. Si astazi, turismul este cea mai dezvoltata ramura a economiei Tenerifelor.

Descriere Tenerife

Tenerife este o insula de spaniola, ce adaposteste 31 de localitati, dintre care cea mai importanta este capitala Santa Cruz de Tenerife. Insula este una dintre cele mai iubite din lume, fiind este aleasa drept destinatie de vacanta de catre turistii europeni, veniti sa aici sa practice tot felul de sporturi pe apa, sa stea la plaja, sa viziteze muzeele, cluburile, bisericile sau alte centre de larg interes din Tenerife. Mai este cunoscuta si ca “Insula Eternei Primaveri”, fiind o insula ce emana energie, cu o istorie bogata si peisaje extraordinare.

Asezare geografica Tenerife

Tenerife este localizata la nord de Tropicul Cancerului, ocupand o pozitie centrala intre celelalte insule alearhipelagului Canare: Gran Canaria, La Gomera si La Palma. Este situata la 300 km distanta de coasta Africii si la 1000 km distanta de pensinsula Iberica.

Tenerife este cea mai mare insula din arhipelagul Canare, cu o suprafata de 2034 kmp. Cel mai inalt punct al insulei Tenerife este atins pe muntele Teide, situat la o altitudine de 3718 (cel mai inalt varf din Spania).

Turismul rural in Tenerife

Turismul convenţional nu este neapărat şi întotdeauna ceea ce turiştii preferă. Astfel, devin necesare anumite maniere alternative de a descoperi o destinaţie. Acesta este motivul pentru care turismul rural s-a afirmat în Tenerife, o insulă deja copleşită de turismul convenţional. Oricum, turismul rural este din ce în ce mai popular în Tenerife, având în vedere că se armonizează foarte bine cu o gamă largă de activităţi de agrement: călărie, hiking, degustarea de delicii gastronomice tradiţionale, descoperirea tradiţiilor artizanale şi, pe scurt, contemplarea insulei în ceea ce aceasta este cu adevărat şi în mod autentic.

ATTUR (Asociacion Tinerfena de Turismo Rural)

Astfel, cazarea rurală este disponibilă aproape în întreaga Tenerife.ATTUR (Asociacion Tinerfena de Turismo Rural) este organizaţia responsabilă de administrarea celor mai multe aspecte relative la turismul rural, precum oferirea de informaţii despre cazare, despre atracţiile rurale şi sugerarea de activităţi.

Preview document

Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 1
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 2
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 3
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 4
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 5
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 6
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 7
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 8
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 9
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 10
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 11
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 12
Model de Program Turistic în Tenerife pentru 7 Zile - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Model de Program Turistic in Tenerife pentru 7 Zile.doc
  • program turistic spania.doc

Ai nevoie de altceva?