Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6444
Mărime: 771.77KB (arhivat)
Publicat de: Ernest Ifrim
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Brad Catalin
Academia de Studii Economice Facultatea de Comerţ

Extras din proiect

Introducere

Deşi sporturile tradiţionale precum fotbalul, baschetul sau tenisul nu sunt chiar în afara intereselor tinerilor, lumea aşa numitelor "sporturi extreme" câştigă din ce în ce mai multă popularitate. Atât copiii cât şi adulţii participă în numar din ce în ce mai mare la aceste activităţi cel puţin riscante - de ce?

Provocările apar la tot pasul în activităţile de zi cu zi. Nimic nu pare însă a concura cu înfruntarea naturii şi a legilor gravitaţiei.

Există totuşi trei categorii mari în care se pot încadra sporturile extreme: sporturi care se practică în aer, în sau pe apă şi pe pământ. De aici, imaginaţia poate creea orice activitate cu un oarecare grad de periculozitate care poate fi catalogată drept sport extrem.

Unele persoane preferă să facă activităţi ‘’periculoase’’ , ce implică o doză mai mare de adrenalină , decât să facă faţă antrenamentelor rigide de fotbal sau tenis. Alţii preferă să meargă pe bicicletă până la epuizare sau sa petreacă o săptămână întreagă învăţând noi scheme de snowboarding.

Pentru mulţi, sporturile tradiţionale înseamnă foarte mult antrenament, reguli, stress şi competiţie. Este uşor de înteles aşadar de ce aceştia vor fi atraşi de individualitatea sportului modern şi de posibilităţile pe care acesta le oferă.

Desigur, tinerii sunt atraşi de sporturile extreme şi pentru că acestea sunt "cool". Şi cui nu-i place să simtă pulsul de adrenalină? Snowboarding-ul, fratele mai mic şi mai rău al skiului a fost legitimizat atunci când, la Jocurile Olimpice din 1998 de la Nagano, a devenit o probă oficială. Combinând acest factor cu o expunere media crescândă se va obţine o imagine atletică a unui sport modern şi rebel.

Extrem sau nu, este important să-i încurajezi atât pe tineri , cât şi pe copii să se exprime fizic, chiar dacă gusturile lor sunt orientate înspre sporturile moderne sau spre cele mai tradiţionale. Atât practicat în echipă cât şi individual, sportul poate consolida încrederea în sine, poate elibera stressul şi poate asigura o stare constantă de sănătate. Persoanele care practică sporturi extreme sunt atleţi deosebiţi, cu abilităţi speciale dobândite greu (snowboardingul,raftingul sau parapantismul nu sunt activităţi simple).

Provocarile apar la tot pasul in activitatile de zi cu zi. Nimic nu pare însă a concura cu înfruntarea naturii şi a legilor gravitaţiei.

Există totuţi trei categorii mari în care se pot încadra sporturile extreme: sporturi care se practică în aer, în sau pe apă şi pe pământ. De aici, imaginaţia poate creea orice activitate cu un oarecare grad de periculozitate care poate fi catalogată drept sport extrem.

Un alt mare beneficiu al practicării sporturilor extreme este confruntarea cu propria frică. Dar cei mai mulţi caută în sporturile extreme provocarea. Vă puteţi învinge teama de înălţime sărind în gol. Cu siguranţă, sporturile extreme au devenit noul stil de viaţă al lumii moderne. În timp ce sporturile tradiţionale au promovat regulile stricte şi fair-play-ul, sporturile "noi" oferă practicanţilor o provocare mult mai personală. Sunteţi voi împotriva voastră. Nu există o altfel de competiţie decat cea cu propria persoana.

Echipa noastră a ales un program turistic care să includă practicarea a 5 sporturi extreme , în locaţii fascinante şi cu echipamente pe măsura ; întrucât şi în ţara noastră se remarcă o creştere a numărului de practicanţi de astfel de sporturi , această vacanţă le va atrage cu siguranţă atenţia.

1.Alegerea tipului de program turistic

Agenţia de turism Extreme Travel a creat un program turistic internaţional numit EUROTRIP , ce cuprinde un circuit de 7zile/ 6 nopti in 5 tari ale uniunii europene Italia, Franta, Elvetia, Austria , Spania in perioada 01.06.2011 – 08.06.2011, în care turiştii vor putea practica intr-un timp relativ scurt 5 sporturi extreme : parapantism, bungee jumping, scubadiving, snowbording, rafting şi în acelaşi timp vizita 5 ţări şi 7 oraşe superbe.

Ţările în care se desfăşoară programul

Italia :

Italia, oficial Republica Italiană (italiană Repubblica Italiana, numele scurt este identic) este un stat suveran european, situat în cea mai mare parte pe Peninsula Italică și cuprinzând și câteva insule la Marea Mediterană, cele mai importante fiind Sicilia și Sardinia. Se învecinează cu Franța la nord-vest, Elveția și Austria la nord și Slovenia la nord-est. De asemenea înconjoară două enclave independente: San Marino și Vatican, și are și o exclavă înconjurată de Elveția numită Campione d'Italia. Capitala Italiei este Roma.

Italia a fost un loc de origine al multor culturi europene, precum etrusci și romani, și al mișcărilor culturale moderne, cea mai notabilă fiind Renașterea. Roma este un sediu al Bisericii Romano-Catolice, și a fost pentru o perioadă lungă centrul civilizației occidentale.

Astăzi Italia este o republică democratică și o țară dezvoltată, ocupând a șaptea poziție conform PIB-ului, a opta conform indicelui calității vieții și a douăzecea conform indicelui dezvoltării umane. Este membru fondator al Uniunii Europene și unul dintre membri ai G8, OTAN-ului, Consiliului Europei, Uniunii Europei Occidentale.

Torino :

Torino (Turin în piemonteză și occitană) este un important oraș industrial în nord-vestul Italiei. Este situat pe malul stâng al râului Pad, aproape de confluența sa cu râurile Sangone, Dora Riparia și Stura di Lanzo. Cu o populație de 905.209 de locuitori și 1.700.000 în zona metropolitană, este cel mai mare oraș și capitala regiunii Piemont și totodată a provinciei omonime. Torino a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2006.

Preview document

Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 1
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 2
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 3
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 4
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 5
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 6
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 7
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 8
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 9
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 10
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 11
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 12
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 13
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 14
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 15
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 16
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 17
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 18
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 19
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 20
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 21
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 22
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 23
Pachetul Turistic al Agenției Extreme Travel - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Pachetul Turistic al Agentiei Extreme Travel.DOCX

Te-ar putea interesa și

Optimizarea mixului de marketing în cadrul unei agenții de turism

ARGUMENT Marketingul desemnează tot ceea ce trebuie făcut de o firmă în conformitate cu mediul său intern şi extern, pentru satisfacerea...

Tehnici Promoționale

CAPITOLUL I Promovarea produselor hoteliere prin elementele mixului de marketing 1.1 Mixul de marketing- generalităţi Prin conceptul de...

Practică agenție de turism

Motivaţie, explicaţii Am ales această agenţie de turism, Activ Travel, pentru a efectua stagiul de practică pentru a capăta un minim de experienţă...

Agenția de turism - noi concepte în dezvoltarea turismului românesc

INTRODUCERE Dezvoltarea turismului atât ca modalitate de petrecere într-un mod placut si instructiv a timpului liber, cât si ca activitati...

Prezentarea unei Destinații Turistice - Barcelona

CAP 1. POTENŢIALUL TURISTIC AL BARCELONEI Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei, fiind al doilea cel...

Analiza circulației turistice a agenției de turism Adria Travel SRL

INTRODUCERE Turismul, ca ramură a sectorului terţiar, este un fenomen amplu şi complex, cu adânci implicaţii sociale, politice, culturale şi...

Analiza particularităților activităților de marketing

În ultimele decenii, marketingul modern a evoluat foarte mult devenind un concept călăuzitor al conducerii firmei, indiferent dacă aceasta...

Particularități ale politicii de prețuri la nivelul firmei SC Dimm Travel SRL

1. Elementele componente ale preţului produsului turistic Tarifele şi preţurile reprezintă factori formativi deosebit de importanţi ai consumului,...

Ai nevoie de altceva?