Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia)

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3249
Mărime: 557.07KB (arhivat)
Publicat de: Alexia Murariu
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA Facultatea „Business şi Administrarea Afacerilor” Catedra „Turism şi servicii hoteliere”

Cuprins

  1. 1. Informație generală despre produsul turistic
  2. 2. Accesibilitatea zonei
  3. 3. Descrierea destinației:
  4. • patrimoniul natural
  5. • potențialul turistic antropic
  6. • nivelul de dezvoltare al infrastructurii
  7. • infrastructura tursitică
  8. 4. Potențialul de cazare
  9. 5. Servirea mesei
  10. 6. Servicii de agrement (excursii, itinerare turistice)
  11. 7. Perioadele de sezon
  12. 8. Riscurile

Extras din proiect

1.Informație generală despre produsul turistic

Norvegia, țara faimoaselor fiorduri nordice, cele mai frumoase și mai încîntătoare peisaje din lume. O ţară unde tradiţiile şi modernitatea trăiesc bine împreună, unde bogăţia adusă de veniturile din petrol şi o anume concepţie sănătoasă despre viaţă au creat un stat care respiră frumuseţe şi bunăstare.

Principalele atracţii turistice ale Norvegiei sunt cu siguranţă fiordurile care crestează toată coasta până mult după Cercul Arctic, dar şi pădurile, munţii sau natură sălbatică.

O țară cu o economie puternic dezvoltată, regiunea numită și "ținutul soarelui în miez de noapte" atrage o mulțime de oameni prin frumusețea ei deosebită, cu munți, fiorduri impresionante și ghețari, bucurîndu-se de zile de vară lungi și însorite, de orașe pitorești, de sate pescărești ce-și păstrează tradițiile nealterate și de obiective istorice importante precum vasele Vikingilor și bisericile medievale.

Vara turiştii vin pentru a vedea fiorduri, gheţari, munţi sau cascade, pentru a campa în mijlocul naturii sau pentru a face lungi plimbări cu motocicletă sau bicicletă şi călătoresc în special pe rutele special dedicate turismului către marile obiective turistice.

Iarna majoritatea turiştilor sunt atraşi de sporturile albe şi vin în staţiunile de schi care au excepţionale facilităţi şi infrastructură. În Norvegia există o lungă tradiţie în sporturi, în special în cele de iarnă, şi toată lumea schiază, iar copii sunt puşi pe schiuri încă de foarte mici alături de părinţi sau de bunici, căci norvegienii sunt sănătoşi, longevivi, frumoşi şi energici până la vârste foarte înaintate.

Dar şi toamna, cînd zilele sunt mai scurte şi a trecut căldură verii, Norvegia îşi aşteaptă turiştii pentru relaxare la spa, pentru vizitarea muzeelor sau pentru a participa la festivaluri de muzică, de teatru, de film sau artă culinară, pentru a vedea expoziţii din cele mai diverse sau pentru a participa la marele maraton organizat în septembrie la Oslo.

Ca peste tot în lume şi în Norvegia turismul a dus şi la internaţionalizarea felurilor de mâncare , iar ca reacţie a apărut o tendinţa de reîntoarcere la tradiţii.

În restaurantele hotelurilor, dar în special în zonele rurale şi în cabanele montane, oamenii au început să consulte vechile cărţi de bucate din vremea bunicilor şi prepară încă multe feluri naţionale: peştele fermentat (rakfisk), brânză de vaci (gammelost) şi coaste de miel sărate (pinnekjott).

Bergen este al doilea oraş norvegian că mărime, fost port hanseatic, distrus de mai multe ori de incendii. Vechiul cartier din Bergen cu străzi de lemn, Bryggen, martorul importanţei pe care a avut-o oraşul în imperiul comercial al Ligii Hanseatice din secolele XIV-XVI, a fost inclus în 1979 de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Mai multe incendii, ultimul în 1955, au distrus parţial sau total vechi case cu scări exterioare acoperite şi balcoane construite din lemn, dar totuşi a fost uimitor că o mare parte a oraşului a scăpat de flăcări.

Orașul Bergen- cel mai pitoresc oraș din Norvegia, încărcat de istorie. Este un important centru universitar și port maritim. Orașul reprezintă unul din principalele destinații turistice din Norvegia și prin faptul că de aici pleacă majoritatea croazierelor pe fiordurile nordice, motivul din care a fost supranumit ”Poarta către fiorduri”. În acesta se combină ideal natura, cultura și experiențele urbane interesante.

Produsul turistic va fi destinat grupurilor de persoane din toate sferele profesionale, însă cu un venit mai mare decît mediu, aventurierilor experimentați în călătorii, plictisiți de destinații banale și sejururi pasive, dornici de a explora țărmurile nordice deținătoare de un patrimoniu natural spectaculos.

2.Accesibilitatea zonei

Calea aeriană

Aeroportul Bergen Flesland Airport este amplasat la 18 km la sud de oraș. Zboruri directe spre Bergen există din mai mult de 20 de destinații europene, și nu doar: Oslo,Amsterdam, Copenhaga, Alanya, Antalya, Barcelona, Berlin, Frankfurt, Edinburg, Salzburg, London, Paris, Nice, Madrid, Roma, Riga, Vilnius, Praga, Reykjavik, Helsinki, Stockholm, New York, Boston, Manchester, Newcastle, Seattle, Toronto, Tokyo.

Din Chișinău, cel mai convenabil și mai puțin costisitor zbor se poate realiza cu compania aeriană airBaltic, cu o escală în Riga la prețul de 172 euro (cu toate taxele incluse).

Calea maritimă

E posibil de călătorit cu feribotul din Danemarca direct spre Bergen cu linia de renume mondial Hurtigruten sau Fjord Line. La fel din mai multe orașe norvegiene se poate ajunge în Bergen pe apă: Balestrand, Flåm, Bodø, Florø, Hammerfest, Harstad, Kirkenes, Kristiansand, Molde, Tromsø, Trondheim, Vardø, Ålesund, Stavanger, Rosendal.

Calea feroviară

Direct din Oslo se poate ajunge în Bergen cu trenul. Faimoasa cale ferată montană de la Oslo la Bergen conține unele dintre cele mai frumoase peisaje din Norvegia. Acesta este cea mai mare linie de cale ferată din Europa de Nord, se extinde peste o sută de km. Biletele pot fi achiziționate online sau la Biroul de Informații Turistice din Bergen.

Cu transportul auto

Toate drumurile spre Bergen sunt însoțite de peisaje fantastice ale fiordurilor și mii de cascade, astfel călătoria cu autovehiculul este o alegere foarte bună.

Preview document

Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 1
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 2
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 3
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 4
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 5
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 6
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 7
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 8
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 9
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 10
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 11
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 12
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 13
Poarta către fiorduri - Orașul Bergen (Norvegia) - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Poarta Catre Fiorduri - Orasul Bergen (Norvegia).docx

Alții au mai descărcat și

Stațiunea Turistică Moneasa

STATIUNEA TURISTICA MONEASA Aflata la o distanta de 110 km de Arad, statiunea Moneasa este locul ideal unde sa va petreceti un sfarsit de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Reamenajarea stațiunii Voineasa

1. Localizarea zonei si alegerea tipului de amenajare Voineasa este o localitate montană din nordul judetului Valcea, la aproximativ 80 km de...

Sejur Moneasa

TRANSPORT asigurat pentru 20 persoane TRASEU HUNEDOARA – BEIUS- MONEASA Moneasa este o localitate din judetul Arad, aflata intr-o depresiune de...

Determinarea gradului de atractivitate al stațiunii Voineasa

CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALA A STATIUNII VOINEASA Voineasa este o comună în judeţul Vâlcea, regiunea geografică Oltenia, România. Voineasa...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Sejur de 6 zile în ținutul Hordaland

Tinutul (judetul) Hordaland este situat in partea de sud-vest a Norvegiei si este unul dintre cele mai frumoase si vizitate tinuturi...

Ai nevoie de altceva?