Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5639
Mărime: 1.34MB (arhivat)
Publicat de: Marusia Fărcaș
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Capitolul I-Alegerea tipului de program turistic international

Pachetul turistic oferit este compus dintr-un circuit de 8 zile (7 nopti), 2 nopti cazare la hotel Hilez 3*** cu mic dejun inclus in Treavna, o noapte cazare la hotel St. George 3*** in Sofia, o noapte cazare la hotel Ego 3*** in Plovdiv si 3 nopti la hotel Los Dos Gallos 3***, in Balcik.

Agentia Variant Travel prefera acest tip de program turistic intrucat acesta confera unele avantaje financiare venite din partea firmelor colaboratoare, cum ar fi hotelurile, firmele de transport, cat si din partea ghizilor.

Tot mai multi turisti aleg circuitul, datorita faptului ca acesta implica pe langa, vizitarea multor obiective turistice, si distractie si multa miscare.

1.1 Titlul programului turistic

Titlul programului turistic “Bulgaria - Farmecul Balcanilor” este inspirat de frumuseţea peisajului balcanic.

1.2 Tara in care se desfasoara programul turistic

Bulgaria

Republica Bulgaria este o ţară europeană situată în S-E Europei (Peninsula Balcanică). Se învecinează cu România la nord (în cea mai mare parte de-a lungul Dunării), Serbia şi Republica Macedonia la vest şi Grecia şi Turcia la sud. La est, teritoriul ţării este delimitat de Marea Neagră.

Cu toate ca teritoriul are o suprafata relativ mica, este traversata de 3 regiuni biogeografice: padurile Europei mijlocii, stepa Eurasiei si campiile mediteraneene.

Ca si Romania, in Bulgaria exista o diversitate foarte mare a reliefului: de la campie si stepa, rauri si lacuri, pana la dealuri si munti, ajungand pana la Marea Neagra. Acest lucru garanteaza o varietate foarte mare a faunei si florei. Practic, in Bulgaria, vei gasi, indiferent de anotimp, locuri in care sa iti petreci vacanta alaturi de prieteni.

Bulgaria este formată din regiuni ale provinciilor antice Tracia, Moesia și Macedonia. Sud-vestul muntos al țării prezintă două lanțuri alpine - Rila și Pirin - iar mai la est sunt munții Rodopului, mai scunzi, dar mai extinși. Muntele Rila include și cel mai înalt vârf din Peninsula Balcanică, Musala, cu 2.925 m; întinsul lanț al Munților Balcani este orientat pe direcția vest-est de-a lungul țării, la nord de faimoasa Vale a Rozelor. Dealuri și coline se pot găsi în sud-est, de-a lungul coastei Mării Negre în est, și de-a lungul principalului râu al Bulgariei, Dunărea, în nord. Alte râuri importante sunt Struma și Marița, în sud. Există aproximativ 260 de lacuri glaciare în Rila și Pirin, mai multe lacuri mari pe coasta Mării Negre, și mai mult de 2.200 de lacuri amenajate. Izvoarele minerale sunt abundente, localizateîn special în sud-vestul și centrul țării.

Bulgaria are o climă temperată, cu ierni reci (cu multe precipitații) și veri calde și uscate, precum și cu o influență mediteraneană de-a lungul coastei Mării Negre. Efectul de barieră a Munților Balcani influențează clima de-a lungul țării : nordul Bulgariei este mai răcoros și ploios decât regiunile sudice. Precipitațiile medii din Bulgaria sunt de aproximativ 630 mm pe an. Cela mai aride regiuni sunt Dobrogea și partea nordică de coastă, în timp ce părțile cele mai înalte ale munților Rila și Stara Planina prezintă cele mai mari cantități de precipitații. În timpul verii, temperaturile din sudul Bulgariei depășesc de obicei 40 de grade, dar rămân mai scăzute pe coastă. Cea mai mare temperatură de până acum a fost 46,7 grade Celsius, înregistrată lângă Plovdiv.

Tara deține zăcăminte de minerale relativ importante, incluzând rezerve vaste de lignit și antracit, sau minerale neferoase precum cuprul, plumbul, zincul și aurul. Există depozite mari de mangan în nord-est. Depozite mai mici de fier, argint, cromit și nichel sunt de asemenea prezente. Bulgaria este bogată în sare, gips, caolin și marmură.

Bulgaria este o fantastica combinatie a naturii, a istoriei interesante si a culturii. Este o tara a muntilor scaldati de soare, a apelor, avand un folclor unic. Astfel, statiunile moderne de pe litoralul Marii Negre ofera turistilor frumusetea naturii, istoria si arhitectura moderna intr-o imbinare perfecta.

Muntii ofera si ei peisaje fantastice: paduri intinse, formatiuni din roca vulcanica, canioane si pesteri ce contribuie la o panorama magnifica.Iarna se poate practica skiul si snowbordingul in Bonsko, Botovets, Pamprovo si multe alte statiuni montane.

Coasta litoralului Marii Negre a devenit foarte populara de-a lungul decadelor, fiind una dintre cele mai vizitate destinatii din Bulgaria.

Bucătăria tradiţională bulgară nu poate trece neremarcată. Mâncarurile bulgăresti sunt o adevarată ispita pentru gurmanzi, puţini sunt cei care pot rezista tentaţiei de a gusta

pastrama, musacaua si supa de iaurt.

Ospitalitatea şi serviciile de calitate sunt caracteristice atât restaurantelor mici şi intime de pe plajă, cât şi modernelor restaurante de lux şi tavernelor.

Capitala Bulgariei este Sofia(Sofija),oras situat in partea central-vestica a tarii,in depresiunea omonima,la poalele muntelui Vitosa.Pe locul unei vechi asezari a tribului trac al serdilor, ia fiinta in sec.I d.Hr. un oras roman, ridicat sub Traian(98-117) la rangul de colonie (Colonia Ulpia Serdica).In orasul reconstruit de imparatul Iustinian este inaltata,intre 532-537 bazilica Sf. Sofia, de la care Sofia adopta , in sec.14, actuala denumire. In 809 Sofia intra in componenta primului tarat bulgar. Cucerit de turci in 1382,orasul devine centrul ad-tiv al provinciei Rumelia.In 1879 este proclamat capitala a Bulgariei.

Preview document

Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 1
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 2
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 3
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 4
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 5
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 6
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 7
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 8
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 9
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 10
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 11
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 12
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 13
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 14
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 15
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 16
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 17
Program turistic Bulgaria - farmecul balcanilor - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Program Turistic Bulgaria - Farmecul Balcanilor.docx

Alții au mai descărcat și

Posibilități de valorificare a potențialului turistic al Județului Buzău

P R E F A Ţ Ă Deşi apariţia turismului se pierde în negura timpurilor şi, în consecinţă, din cauza lipsei unor informaţii istorice nu se poate...

Turismul Balnear în Muntenia

1. Pozitia geografica a regiunii Sud Muntenia Muntenia este o regiune istorica din sudul Romaniei. Limitele sale sunt: la nord muntii Carpati...

Promovarea turismului rural în Județul Buzău

Capitolul 1. 1.1 Caracteristici generale Turismul rural este forma turistica preponderenta a regiunii Buzau/ Dealu Mare. Destinatiile turistice...

Program de prezentare și valorificare a resurselor și destinațiilor turistice din județul Tulcea

CAPITOLUL I PREZENTARE GENERALA A JUDETULUI TULCEA 1.1 ASEZAREA GEOGRAFICA A JUDETULUI TULCEA Judetul Tulcea ocupa jumatatea nordica a...

Județul Brăila

JUDEȚUL BRĂILA 1.Localizarea și caracterizarea județului 1.1Scurt istoric al județului Brăila este o veche așezare pe malul stâng al Dunării,...

Județul Buzău

Cap.1 LOCALIZAREA SI CARACTERIZAREA JUDETULUI BUZAU Scurt istoric Teritoriul judeţului Buzău, leagănul culturii şi civilizaţiei române, conservă...

Prezentarea turistică a zonei Dobrogea - litoralul Mării Negre

1.Introducere Podisul Dobrogei impreuna cu litoralul Marii Negre sunt rezultatul unei evolutii indelungate si complexe, determinate de evolutia...

Degustare de vinuri la crama Murfatlar

CAP 1 MURFATLAR, LEGENDA SI ADEVAR Dupa legenda, faima vinului de Murfatlar s-ar datora unor soiuri de origine franceza ajunse din intamplare pe...

Ai nevoie de altceva?