Program turistic internațional în Marea Britanie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6799
Mărime: 37.21KB (arhivat)
Publicat de: Adelin Zamfir
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stanciulescu Gabriela
Universitatea “ Petru Maior” Tirgu - Mures Faculatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative

Extras din proiect

Program turistic international in Marea Britanie

Capitolul I

Este vorba de un circuit international de 19 zile care contine urmatoarele orase: Viena- Salzburg- Munchen- Heidelberg- Luxemburg- Bruxelles- Brugge- Canterburry- Londra- Greenwich Windsor- Oxford- Blenheim- Stratford- Chester- Liverpool- Lake District- Belfast- Glasgow- Edinburgh- Stirling- Loch Ness- Newcastle- Durham- York- Leeds- Amsterdam- Haga- Rotterdam- Koln- V. Rinului- Frankfurt- Praga. Atractia principala a acestui circuit este Marea Britanie si anume Anglia, Scotia si Irlanda.

1.1 Circuit 19 zile Anglia, Scotia, Irlanda

1.2 Principala tara in care se desfasoara circuitul este Marea Britanie.

Marea Britanie este o insulă în vestul Europei. Este înconjurată de Marea Nordului, Canalul Mânecii, Marea Irlandei şi Oceanul Atlantic. Este cea mai mare dintre Insulele Britanice, care mai cuprind Irlanda, insula Man, Jersey, Guernsey, arhipelagurile Shetland şi Orkney.

Se mai foloseşte denumirea de Marea Britanie pentru desemnarea celor trei ţări componente ale Regatului Unit care se află pe această insulă: Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În limba română Regatul Unit mai este uneori numit, incorect, "Marea Britanie", denumirea corectă şi completă fiind: "Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord".

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord este un stat independent în Europa de Vest. Este compus din patru ţări tradiţionale: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, precum şi din mai multe teritorii dependente. Capitală a sa este oraşul Londra.

Regatul Unit este numit, în mod obişnuit, în româneşte, Marea Britanie, chiar dacă acest nume nu este întru totul corect, deoarece Marea Britanie desemnează doar Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor. Regatul Unit nu trebuie însă confundat cu Anglia - una din ţările constituente.

Cea mai mare parte a sa este situată lângă coasta continentală de nord-vest a Europei continentale, regatul fiind înconjurat de Marea Nordului, Canalul Mânecii şi de Oceanul Atlantic.

Istorie

Regatul Unit de acum s-a construit în jurul regatelor independente ale Angliei şi Scoţiei, ambele existente încă din secolul al X-lea. Ţara Galilor face parte din Regatul englez începînd cu 1535. Prin Legea Uniunii din 1707, Anglia şi Scoţia se unesc de drept sub un singur monarh, formînd Regatul Marii Britanii; cele două regate fuseseră conduse de acelaşi monarh încă din 1603. Unirea Scoţiei cu Anglia nu a fost bine primită de populaţia băştinaşă scoţiană.

Irlanda, care între secolele al XII-lea şi al XVII-lea fusese treptat adusă sub controlul englez, este anexată oficial la Regatul britanic prin Legea Uniunii din 1800, astfel luînd naştere Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei. Nici această unire nu a avut sprijinul popular al populaţiei native irlandeze.

Subdiviziuni

Regatul Unit este format din ţările constituente Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Fiecare ţară constituentă are propriile subdiviziuni, după cum urmează:

- Anglia este împărţită în nouă regiuni: East of England, East Midlands, Greater London, North East, North West, South East, South West, West Midlands şi Yorkshire and the Humber. La rîndul lor, aceste regiuni sînt împărţite în comitate administrative şi autorităţi unitare, cu excepţia Londrei Mari, care este împărţită în "burguri".

- Scoţia este împărţită în 32 de zone de consiliu;

- Ţara Galilor constă din 22 de autorităţi unitare: 10 "burguri-comitat", 9 comitate şi 3 oraşe;

- Irlanda de Nord este divizată în 26 de districte

Există şi câteva dependenţe ce aparţin de coroană: Anguilla, Gibraltar, Insulele Bermude, Insulele Canalului, Insulele Cayman, Insulele Falkland, Insulele Georgia de Sud şi Sandwich de Sud, Insula Man, Insula Montserrat, Insula Pitcairn, Insula Sfânta Elena, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine Britanice, Teritoriul Antarctic Britanic, Teritoriul Britanic din Oceanul Indian.

Geografie

Relieful Angliei constă în majoritate din coline joase, despărţite, de la nord la sud, de un lanţ de dealuri şi munţi (Cumbria, Munţii Pennini). Altitudinile vîrfurilor muntoase nu depăşesc 1000 m. Rîurile engleze majore sunt Tamisa, Severn, Trent şi Ouse. Cele mai importante oraşe sînt Londra, Manchester, Birmingham, Leeds, Newcastle upon Tyne, Sheffield, Bristol, Liverpool, Leicester, Nottingham. Tunelul Canalului Mânecii, care începe din apropiere de Dover, face legătura cu Franţa.

Ţara Galilor este în majoritate muntoasă, cel mai înalt punct fiind vârful Snowdon, cu 1085 m. La nord se găsesşte insula Anglesey. Cel mai mare oraş este capitala, Cardiff, urmat de Swansea, Newport şi Wrexham.

Geografia Scoţiei este variată, cu porţiuni joase în sud şi est, şi porţiuni muntoase (highlands) în nord şi vest, unde se află şi Ben Nevis (1343 m), cel mai înalt vîrf din Regat. În largul coastelor scoţiene se găsesc numeroase insule, cele mai importante fiind arhipelagurile Hebride, Shetland şi Orkney. Oraşele principale sînt Edinburgh, Glasgow, Aberdeen şi Dundee.

Irlanda de Nord are un relief predominant colinar. Oraşele majore sînt Belfast şi Londonderry.

1.3 Piata tinta a acestei oferte turistice este constituita din segmental de persoane cu varsta cuprinsa intre 14 si 60 de ani, cu venituri medii care apreciaza natura si arta. Programul este destinat marii majoritati a populatiei, deoarece are de oferit cate ceva pentru fiecare. Oricine poate gasi in acest colt de lume modalitatea perfecta de a petrece o vacanta de neuitat.

Preview document

Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 1
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 2
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 3
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 4
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 5
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 6
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 7
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 8
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 9
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 10
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 11
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 12
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 13
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 14
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 15
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 16
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 17
Program turistic internațional în Marea Britanie - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Program Turistic International in Marea Britanie.doc

Te-ar putea interesa și

Scoția - strategia de brand

Capitolul 1. Prezentarea ţării pe scurt Drapel Stemă Deviză: Nemo me impune lacessit (latină: Nimeni nu mă răneşte fără a scăpa nepedepsit)...

Importanța evenimentelor sportive în dezvoltarea urbană

Introducere În 2008, pentru prima dată în istorie, mai mult de jumătate din populaţia globului, însumând 3,3 miliarde de oameni, locuiesc la oraş....

Rolul transporturilor în dezvoltarea activităților turistice

Capitolul I: Rolul şi importanţa transporturilor turistice 1.1. Locul transporturilor în economie Prin intermediul transporturilor se realizează...

Studiu comparativ privind dezvoltarea turismului internațional în Europa, America și Asia de Sud Est Pacific

Introducere Mileniul trei debutează cu schimbări globale, profunde, strâns legate de crizele declanşate pe plan mondial şi intenţiile de reformă a...

Analiza indicatorilor de performanță turistică - Europa Atlantică

EUROPA ATLANTICA I. SPECIFICUL GEOGRAFIC Europa Atlantica este regiunea situata in vecinatatea Oceanului Atlantic, intre paralelele de 43° si 61°...

Campaniile de promovare a României

CAMPANIILE DE PROMOVARE A ROMANIEI Campania de promovare in Spania Initiator: Guvernul Romaniei Finantatori: Saatchi & Saatchi Obiectivul:...

Republica Malta

Republica Malta este o ţară insulară în Europa de sud. Consistând dintr-un arhipelag în centrul Mării Mediterane, la sud de Italia şi la nord de...

Politica Turistică a Maltei

I.Introducere Republica Malta este o ţară insulară în Europa de sud. Datorită poziţiei pe care o are, Malta a reprezentat o legătură între Europa...

Ai nevoie de altceva?