Marketingul privind colectarea deșeurilor în comunitățile mici

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 952
Mărime: 158.01KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu H.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Lucrarea analizează nivelul actual de informare a cetățenilor cu privire la reciclarea corectă a deșeurilor. În partea teoretică, am expus definirea conceptului de marketing ecologic și am discutat despre impactul social. Am expus o posibilă legătura între managementul deșeurilor și marketingul ecologic, în continuare doresc să scot în evidență relevanța unei părți empirice a cercetării.

Numărul mare de produse și servicii, apărute odată cu creșterea populației și urbanizarea masivă începând cu era industrială, duc la o creștere inevitabilă a deșeurilor produse. Drept urmare, apare necesitatea unor transformări în modul prin care se face reciclarea.

Pornind de la posibila legătură dintre managementul deșeurilor si marketingul ecologic, urmăresc sa aflu nivelul de informare a cetățenilor cu privire la reciclarea corectă a deșeurilor. În altă ordine de idei, există posibilitatea ca felul cum administrația publică implementează programele de marketing ecologic pot influența gradul de informare a populației și în consecință procesul de reciclare să devină mult mai eficient. Ipoteza este dată chiar de titlul acestei lucrari, marketingul privind colectarea deșeurilor în comunitățile mici.

Metoda folosită este una cantitativă, iar instrumentul folosit este chestionarul dezvoltat și construit de mine, după regulile de rigoare, ajustat la contextul mediului urban din România.

Am ales ancheta socială pentru că sunt multe cazuri și vreau să colectez informații cantitative. Ca modalitate de selectare a cetățenilor am propus, populația orașului Bistrița, ajungându-se la un eșantion de aproximativ 1067 de persoane. Fiind o metoda de cercetare cantitativă, chestionarul va fi unul structurat, cu întrebări închise și se va adresa unui eșantion selectat aleatoriu, în concluzie eșantionarea va fi una simpla și aleatorie, adică probabilistică.

După tipărirea a 1067 de chestionare, acestea vor fi împărțite operatoriilor din teren, cu pregătirea lor în prealabil. Chestionarea respondenților se va face pe tot parcursul zilei, începând cu orele 9 si pana la orele 19, încercându-se a surprinde un spectru cât mai larg al populației.

Cercetarea v-a dura 5 zile, de luni până vineri, respondenții vor fi abordați lângă pubelele de gunoi, acolo unde respondenți pot să vadă cât mai exact datele problemei.

Pe baza studierii literaturii de specialitate consider că o rată de răspuns de 50% este adecvată pentru o analiză completă. Chestionarul va fi construit în așa fel, durata parcurgeri lui să nu dureze mai mult de 10 minute.

Preview document

Marketingul privind colectarea deșeurilor în comunitățile mici - Pagina 1
Marketingul privind colectarea deșeurilor în comunitățile mici - Pagina 2
Marketingul privind colectarea deșeurilor în comunitățile mici - Pagina 3
Marketingul privind colectarea deșeurilor în comunitățile mici - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Marketingul privind colectarea deseurilor in comunitatile mici.pdf

Te-ar putea interesa și

Programe și Proiecte de Dezvoltare Rurală

CAPITOLUL I PROGRAME ȘI PROIECTE DE DEZVOLTARE RURALĂ 1.1.Programe de dezvoltare rurală În condițiile în care în Romania sunt dominante ca număr...

Ai nevoie de altceva?