Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2485
Mărime: 21.07KB (arhivat)
Publicat de: Alex M.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Introducere

În zilele noastre, dezvoltarea nevoilor de securitate și de perspective strategice modifică continuu societatea și măresc presiunea asupra sistemului de ordine publică.

Aceste aspecte determină o schimbare a perspectivelor de strategie în domeniul asigurării ordinii și liniștii publice, care să pună la dispoziție integrarea și focalizarea acțiunilor tuturor instituțiilor care oferă servicii de securitate publică. Activitățile depuse de Direcția Generală de Poliție Locală și Control, ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul județului Bistrița-Năsăud, au făcut posibilă această schimbare în administrația publică locală.

Subiectul acestei teme este unul important atât pentru mine, cât și pentru toți locuitorii județului Bistrița-Năsăud. Municipiul, ca oricare alt municipiu, este un conglomerat de locuitori de diverse etnii și confesiuni, este cel mai mare centru politic, economic, științific, cultural, financiar-bancar și educațional din țară, el adunând în fiecare zi peste trei milioane de oameni. Oamenii care trăiesc și muncesc în Bistrița și turiștii care vizitează municipiul trebuie să fie în siguranță atât din punct de vedere al infracționalității, cât și din punct de vedere rutier.

Considerații generale

Poliția Locală a municipiului Bistrița își realizează activitățile pe întreg teritoriul muncipiului, și au ca principal obiectiv asigurarea, păstrarea liniștii și ordinii publice pentru populație locală și turiști ori persoane ce se află ocazional în Bistrița.

Înființată ca Direcție Generală de Poliție Locală și Control, o instituție publică de interes local, cu personalitate juridică ce se află în subordinea primăriei, ce își efectuează activitatea pe baza legii și în executarea ei, cu respectarea principiilor legate de legalitate, încredere, previzibilitate, proximitate și proporționalitate, deschidere și transparență, eficiență și eficacitate, răspundere și responsabilitate, imparțialitate și nediscriminare.

După anul 1989, în țară noastră are loc instaurarea regimului democratic având drept consecință schimbarea totală a structurilor societății și deschizând calea spre instaurarea statului de drept. Forțele publice polițienești și organele care fac parte din componența acestora au primit funcții normale într-un stat de drept, însemnând un pas extraordinar de important în procesul ce ține de restructurarea și modernizarea infrastructurilor. Astfel, poliția din țara noastră a devenit unul dintre factorii ce dețin un rol de bază în păstrarea echilibrului societății, a respectării legalității, a ordinii și liniștii publice și a drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor.

De asemenea, Poliția Română este implicată într-un proces continuu de reînnoire și restructurare pe toate planurile, prima schimbare constând în depolitizarea acestei instituții, ceea ce a permis să fie doar în slujba comunității, a legii și a adevărului.

Dreptul polițienesc, în privința structurii și rolului organelor ce au atribuții polițienești ce aparțin de statul de drept, impune analiza situației juridice, a personalului ce face parte din aparatul poliției, a drepturilor și obligațiilor care îi revin din legile statului, a începerii și încetării raportului de serviciu și a diferitor aspecte ce au legătură cu statutul juridic al funcționarului ce acționează în sistemul forțelor publice polițienești. Noțiunea de statut juridic provine din limba latină “status” ce desemna atributele vitale dobândirii personalității fără de care individul era lipsit de posibilitatea exercitării depline a drepturilor lui.

Statutul juridic al polițistului constă într-un ansamblu de drepturi, dar și de obligații profesionale sau personale ce sunt conferite de funcția pe care o exercită, conform legii, în cadrul uneia din structurile aparatului polițienesc, servind comunitatea. Statutul juridic al polițistului, ce a fost adoptat prin Legea nr. 360/2002, face clară trecerea polițiștilor din structura militară în structura civilă, demilitarizarea poliției este considerată ca fiind un pas important în lupta contra criminalității, o activitate ce este mai calificată și responsabilă a polițistului.

Bibliografie

Alexandru Negoiță - „Drept administrativ și știința administrației”, Editura Atheneum, București, 1991

Mitrofan N., Butoi T., Zdrenghea V., „Psihologia judiciară”, Editura Șansa SRL, București, 1992

Plumb I., „Managementul serviciilor publice”, Editura Tribuna Economică, București, 2004

Voicu C., „Managementul organizațional al poliției ” - București, 2001

Abraham, Pavel, „Poliția comunitară - abordări conceptuale și perspective contemporane”, Editura Expert, București, 2002

Crețu, Daniela, Nicu, Adriana, Mara, Daniel, „Pedagogie. Formarea inițială a profesorilor”, Editura Universității „Lucian Blaga”, Sibiu, 2005

Dușe, Dan-Maniu, „Managementul resurselor umane, Ediția a II-a”, Editura Universității „Lucian Blaga”, Sibiu, 2009

Parlagi, Anton P., Cristian Iftimoaie, „Serviciile publice locale”, Editura Economică, București, 2001

Voicu, Costică, Prună, Ștefan, „Managementul Poliției”, Editura Mediauno, București, 2004

Voicu, Costică, Sandu, Florin, „Managementul organizațional în domeniul ordinii publice”, Editura Ministerului de Interne, București, 2001

Preview document

Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița - Pagina 1
Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița - Pagina 2
Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița - Pagina 3
Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița - Pagina 4
Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița - Pagina 5
Sistem de măsurare a performanțelor Poliția Locală Bistrița - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Sistem de masurare a performantelor Politia Locala Bistrita.docx

Ai nevoie de altceva?