Asigurarea animalelor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3220
Mărime: 110.35KB (arhivat)
Publicat de: Alexandr T.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Cioban Gabriela
Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica
Universitatea "Stefan cel Mare", Suceava

Cuprins

  1. I. TRATAREA TEORETICĂ A ASIGURĂRILOR PENTRU ANIMALE. 3
  2. I.1 NOȚIUNEA ȘI CE REPREZINTĂ O ASIGURARE. 3
  3. I.2 ASIGURAREA ANIMALELOR. 4
  4. II. STUDIU DE CAZ: OFERTA GROUPAMA ASIGURĂRI S.A. PENTRU ASIGURAREA ANIMALELOR. 5
  5. 1.ASIGURAREA ANIMALELOR. 5
  6. 2.RISCURILE ASIGURATE 6
  7. 3.SUMA ASIGURATĂ 6
  8. 4.PERIOADA DE ASIGURARE 6
  9. 5.PRIMA DE ASIGURARE 6-7
  10. 6.RĂSPUNDEREA ASIGURĂTORULUI ȘI ASIGURATULUI 7-8
  11. 7.CONSTATAREA, EVALUAREA PAGUBELOR ȘI STABILIREA DESP ĂGUBIRILOR ÎN ASIGURAREA ANIMALELOR. 8
  12. III. CONCLUZII 8-9
  13. IV. BIBLIOGRAFIE 9

Extras din referat

I. Tratarea teoretică a asigurărilor pentru animale.

I.1 Noțiunea și ce reprezintă o asigurare.

Fiecare din noi deține bunuri materiale, care la rândul său sunt supuși la factorii de risc prezenți în viața de zi cu zi. Pentru a ne proteja și a ne proteja bunurile, în ajutorul nostru vin companii de asigurare, care au ca concept/scop de a ne crea condiții pentru a ne simți în siguranță pentru ziua de mâine și pentru a continua activitatea. Asigurarea este un mijloc de protecție împotriva pierderilor financiare. Este o formă de gestionare a riscurilor, utilizată în principal pentru a se asigura împotriva riscului unei pierderi contingente sau incerte.

O entitate care oferă asigurare este cunoscută ca asigurător, societate de asigurare, transportator de asigurări sau subscriptor. O persoană sau entitate care cumpără asigurare este cunoscută ca asigurată sau ca titular de poliță de asigurare. Tranzacția de asigurare implică asigurarea presupunând o pierdere relativ redusă, garantată și cunoscută, sub forma plății către asigurător, în schimbul promisiunii asigurătorului de a compensa asiguratul în cazul unei pierderi acoperite. Pierderea poate fi sau nu financiară, dar trebuie să fie redusă la termeni financiari și de obicei implică ceva în care asiguratul are un interes asigurător stabilit prin proprietate, posesie sau relație preexistentă.

Asiguratul primește un contract, numit polița de asigurare, care detaliază condițiile și condițiile în care asigurătorul va compensa asiguratul. Suma de bani percepută de asigurător deținătorului poliței pentru acoperirea prevăzută în polița de asigurare se numește prima. În cazul în care asiguratul se confruntă cu o pierdere potențial acoperită de polița de asigurare, asiguratul prezintă o cerere către asigurător pentru a fi procesată de un reclamant. Asigurătorul își poate acoperi propriul risc prin scoaterea din reasigurare, prin care o altă societate de asigurare acceptă să suporte un anumit risc, în special dacă asigurătorul primar consideră că riscul este prea mare pentru ca acesta să poarte.

Sectorul asigurărilor este unul dintre pilonii infrastructurii sectorului serviciilor financiare și ai economiei în ansamblul său. Din punct de vedere al sferei de cuprindere, în literatura de specialitate piața asigurărilor este privită ca ”segment” al pieței financiare, alături de piața monetară și piața de capital; această concepție este vizibilă și în practica din România.Importanța acordată expansiunii sectorului asigurărilor este legată de creșterea ponderii lui în sectorul financiar agregat în majoritatea țărilor dezvoltate și în cele în curs de dezvoltare. Companiile de asigurări, împreună cu fondurile mutuale și fondurile de pensii, sunt printre cei mai mari investitori în acțiuni, obligațiuni și titluri de stat și impactul lor asupra dezvoltării economice este de așteptat să crească în contextul manifestării unor fenomene precum îmbătrânirea populației, creșterea disparităților privind veniturile, globalizarea etc. Intensificarea interdependențelor dintre asigurări și alte ”secvențe” ale sectorului financiar poate potența, de asemenea, posibilul rol al companiilor de asigurări în creșterea economică.

Asigurările, similar băncilor și altor ”actori” de pe piața financiară servesc nevoile firmelor și pe cele ale gospodăriilor private în intermedierea financiară. Existența asigurărilor este esențială pentru stabilitatea unei economii și poate determina participanții la afaceri să accepte riscuri mai mari. Preluând aceste riscuri (total sau parțial) companiile de asigurări concentrează prime și formează fonduri de rezervă. Prin urmare, companiile de asigurări joacă un rol important în creșterea economică prin îmbunătățirea cash-flow-ului intern al asiguratului și prin crearea/mobilizarea unui mare volum de capitaluri plasate pe piața financiară.

Sectorul financiar și, implicit, sectorul asigurărilor contribuie la :

- ameliorarea alocării resurselor;

- mobilizarea disponibilităților bănești;

- reducerea costurilor capitalurilor prin economii de scală și specializare;

- managementul riscurilor și asigurarea de lichidități.

Economiile moderne au nevoie de mecanisme funcționale pentru transferul riscurilor și, prin extensie, de asigurări. Asigurarea riscurilor este un proces multidimensional, o afacere complexă care interacționează cu multe aspecte ale vieții oamenilor. Prin urmare, regulile care guvernează industria asigurărilor sunt foarte importante, motiv pentru care majoritatea în țărilor lumii acest sector de activitate este supravegheat și se urmărește reglementarea cât mai riguroasă a activității companiilor de asigurare.

I.2 Asigurarea animalelor.

Asigurarea animalelor, este o asigurare facultativă, indiferent de domeniul în care sunt prezente animalele fiind animale de companie, utilizate în domeniul de alimentație sau în domeniul agricol. Asemenea asigurare favorizează înlăturarea pierderilor suplimentare de către proprietarul animalelor.

Asigurarea are ca scop acoperirea pagubelor provocate de de un număr mare de riscuri, ca exemplu: boli prezente în ziua de azi, care pun sub risc viața animalelor avute în proprietărie, calamitățile naturale care se deferă în dependență de regiunea unde sunt aflate animalele, accidente tehnice la fabrici sau în spațiul de întreținere și creștere sau în cazuri animalelor de companie - diferite accidente în mediul urban și unul din factori suplimentari - asigurare de la furtul animalului.

În ziua de azi practic toți avem animale de companie care la rândul său au unele urmări, responsabilități și cheltuieli. Să ai un animal de companie poate fi un lucru costisitor. Nu este vorba doar de hrana pentru animale, de culcuș și de jucăriile care pot să se adune; este vorba, de asemenea, de cheltuielile neprevăzute de la cabinetul veterinar. Toți deținătorii de animale de companie știu că va trebui să suporte cheltuielile pentru vaccinuri, controale medicale, dar, uneori, pot surveni situații neașteptate în ceea ce privește animalul dvs. de companie.

Acum se ghemuiește lângă dvs. și în secunda poate să nu se simtă prea bine. Dacă animalul dvs. de companie se îmbolnăvește brusc, o vizită la veterinar va fi pe lista dvs. de priorități. Dar, cum orice iubitori de animale o știe, cheltuielile la cabinetul veterinar sunt incredibil de mari și, uneori, nu există bani suficienți pentru a le putea plăti. Dacă aveți o asigurare pentru animale de companie, în schimb, situația poate fi cu totul alta.

Un alt scenariu poate fi cel de care se tem toți deținătorii de animale de companie - animalul dvs. suferă un accident. Indiferent dacă animalul este lovit de o mașină sau atacat de alt animal, asigurarea pentru animale de companie vă poate ajuta în privința cheltuielilor pe care trebuie să le suportați pentru a-l repune pe picioare.

Polițele de asigurare pentru animalele de companie sunt disponibile pentru câini, pisici și iepuri și pot fi organizate ca polițe separate sau, de asemenea, ca polițe pentru mai multe animale de companie. În plus, dacă decideți să achiziționați o poliță de asigurare pentru mai multe animale de companie, puteți beneficia de o reducere, prin urmare se merită să studiați problema.

Bibliografie

- Oana Simona Caraman-Hudea, Asigurări și reasigurări. Elemente teoretice și aplicative, Editura Pro Universitaria, 2017

- Kicsi Rozalia, Managementul Asigurărilor, Asigurări și Reasigurări, Suceava, 2010

- https://www.groupama.ro/groupama-asigurari

- https://www.allianztiriac.ro/content/dam/onemarketing/cee/azro/documente/ipid/IPID_Asigurari_animale.pdf

- http://garantie.md/asigurari-juridice/asigurari-agricole-si-animale/

Preview document

Asigurarea animalelor - Pagina 1
Asigurarea animalelor - Pagina 2
Asigurarea animalelor - Pagina 3
Asigurarea animalelor - Pagina 4
Asigurarea animalelor - Pagina 5
Asigurarea animalelor - Pagina 6
Asigurarea animalelor - Pagina 7
Asigurarea animalelor - Pagina 8
Asigurarea animalelor - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Asigurarea animalelor.docx

Alții au mai descărcat și

Asigurările de bunuri aparținând persoanelor fizice în România (xyz sa)

CAPITOLUL I Introducere 1.1. Evoluţia asigurărilor în România Activitatea din domeniul asigurărilor de bunuri, persoane şi răspundere civilă,...

Asigurarea Animalelor

Asigurarea prin efectul legii, a animalelor – o necesitate Această asigurare considerată de unii perimată, a constituit una din formele de...

Sistemul de asigurări sociale în Germania

Introducere – sistemul public de pensii german Sistemul de pensii german este apreciat ca fiind unul dintre cele mai performante sisteme de...

Analiză comparatorie între asigurările tip RCA oferite de companiile ARDAF și OTP Garancia Asigurări

I.1 Descrierea asigurarii de tip RCA Asigurarea de raspundere civila auto - cunoscuta sub numele de RCA, reprezinta in momentul de fata una din...

ING Groupe

Grupul ING este unul dintre cele mai mari gupuri financiare din lume oferind o gama larga de servicii financiare integrate clientilor individuali...

Asigurări

CAP I Def: Asigurarea este un mijloc de a acoperi o parte a riscurilor cu care se confruntă persoanele sau firmele în activitatea lor de zi cu zi...

Asigurări și Reasigurări

CAPITOLUL I NOŢIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND ASIGURĂRILE - Este unanim recunoscut şi constatat faptul că puterea economică a unei ţări se află în...

Asigurări internaționale

1) Subiectele asigurarii: asigurarea implica o serie de factori: persoane fizice si juridice intre care se nasc raporturi sau sau relatii juridice...

Te-ar putea interesa și

Asigurările de bunuri aparținând persoanelor fizice în România (xyz sa)

CAPITOLUL I Introducere 1.1. Evoluţia asigurărilor în România Activitatea din domeniul asigurărilor de bunuri, persoane şi răspundere civilă,...

Asiguararea culturilor agricole

INTRODUCERE Agricultura este sectorul dominant de muncă din Moldova.În rezultatul reformelor de privatizare întreprinse în deceniul trecut, circa...

Produse contemporane în asigurări non-viață

1. Despre asigurări Definiția care pune accent pe latura financiară a asigurărilor, în forma cea mai simplă, dar și cea mai frecvent întâlnită în...

Asigurarea Complexă a Gospodăriilor Persoanelor Fizice și Asigurarea Animalelor

Asigurarea complexa a gospodariilor persoanelor fizice Din dorinta de a satisface cât mai bine preferintele potentialilor asigurati, societatile...

Asigurarea Animalelor

Asigurarea prin efectul legii, a animalelor – o necesitate Această asigurare considerată de unii perimată, a constituit una din formele de...

Asigurarea Animalelor

Prezentarea asigurarilor de animale: Scurt istoric: Primele forme de asigurare a animalelor au aparut in anul 1909 prin aparitia a doua asociatii...

Produse contemporane în asigurările non-viață

1. Introducere Putem spune despre asigurarile de non-viață că sunt cele care nu includ în mod direct viata omului , acestea se refera la cele de...

Asigurări de Bunuri

1. Particularităţi ale asigurărilor de bunuri În cazul asigurării de bunuri, societatea de asigurări se obligă ca la producerea riscului asigurat...

Ai nevoie de altceva?