Strategiile de marketing dezvoltate de către Procredit Bank

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 32 în total
Mărime: 680.59KB (arhivat)
Publicat de: Simi Sima
Puncte necesare: 5

Extras din referat

ProCredit Bank în Moldova face parte din grupul ProCredit, care, la rîndul său, este condus de compania-mamă din Frankfurt.

ProCredit Holding este acţionarul majoritar al ProCredit Bank în Moldova, deţinînd 91.7% din acţiuni. Banca a fost fondată în decembrie 2007 prin alianţa unui grup de investitori internaţionali orientaţi spre dezvoltare.

Scopul înființării: de a crea un nou tip de instituţie financiară care să satisfacă cerinţele impuse de afacerile mici şi mijlocii într-un mod social responsabil.

Obiectivul înființării: consolidarea sectorului financiar şi contribuţia la dezvoltarea economică pe termen lung, în acelaşi timp obţinînd o rentabilitate stabilă a învestiţiilor. 

ProCredit fac parte din liderii de pe piaţa din Moldova în ceea ce priveşte acordarea creditelor întreprinderilor foarte mici, mici şi mijlocii. Volumul portofoliului de credite consolidat de ambele instituţii s-a majorat cu 22.0%, adică 45.3 mln dolari SUA in 2009, iar numărul total de credite a crescut cu 6.1% până la 16 195. Banca şi-a lansat activităţile de creditare în ianuarie 2009, iar pînă la finele anului a debursat 3 295 credite, totalizînd 16.8 mln dolari SUA.Valoarea medie a creditului debursat în 2009 a fost de 5 111 dolari SUA, ceea ce reflectă misiunea băncii de a susţine dezvoltarea afacerilor mici. La 31 decembrie 2009, portofoliul de credite al ProCredit Bank înregistra 2 974 credite cu un volum de 12.3 mln dolari SUA, iar 83.3% din creditele din portofoliu erau pentru sume mai mici de 10 000 dolari SUA.

În timp ce portofoliul de credite al companiei financiare s-a redus cu 10.4%, pînă la suma de 33 mln dolari SUA, portofoliul băncii a atins cota de 12.2 mln dolari SUA pînă la sfarşitul anului, ceea ce reprezintă o majorare consolidată cu 22.9% pe tot parcursul anului 2007.

Portofoliul de credite a constituit 38.6% din totalul de active al băncii, în timp ce cota activelor lichide a fost de 34.8%. Banca a menţinut poziţia lichidităţilor în conformitate cu cerinţele BNM pe tot parcursul anului, şi a înregistrat un raport de lichidităţi de 43.5% la 31 decembrie 2009.

ProCredit Bank şi-a lansat operaţiunile pe piaţa serviciilor bancare prin oferirea unui spectru larg de produse de bază. Spre deosebire de mulţi dintre concurenţii banca oferă produse de depozit uşor accesibile, care sunt adaptate in conformitate cu necesităţile clienţilor. Conform conceptului de banca din vecinătate, banca se axează pe grupurile-ţintă, care sunt frecvent neglijate de băncile comerciale convenţionale, inclusiv şi populaţia cu venituri mici, pensionari şi copii.

Conținut arhivă zip

  • Strategiile de Marketing Dezvoltate de catre Procredit Bank.ppt

Te-ar putea interesa și

Prezentarea băncilor Unicredit și Procredit

1. Prezentarea companiilor bancare Unicredit Tiriac Elemente de identitate Nume, statut UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului...

Locul diagnosticului financiar în cadrul diagnosticului general al întreprinderii

1. ELEMENTELE DEFINITORII ALE OBLIGAŢIUNILOR 1.1. Definiţia şi caracteristicile obligaţiunilor Obligaţiunea este valoarea mobiliară emisă cu...

Ai nevoie de altceva?