TuneUp Utilities 2008

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2496
Mărime: 18.61KB (arhivat)
Publicat de: Teohari Rotaru
Puncte necesare: 5
Prezentare pentru disciplina Pachete Software

Extras din referat

TuneUp Utilities 2008 este un utilitar foarte eficient pentru imbunătăţirea performanţelor calculatorului. Optimizarea sistemului de operare Windows poate fi efectuată foarte uşor cu ajutorul acestui produs software. Acesta include o suită de module (miniprograme) ce permit transformarea sistemului în unul mai rapid, mai confortabil şi mai sigur în doar câteva minute. Utilitarul combină funcţii complete pentru optimizarea sistemului, configurare, curăţare şi menţinere, totul într-o interfaţă modernă ce realizează o divizare a acestuia in şase principale categorii:

1) Creşterea performanţei <<Increase Performance>>

2) Eliberarea spaţiului pe disc <<Free Up Disk Space>>

3) Întreţinerea sistemului de operare <<Maintain Windows>>

4) Rezolvarea diferitor probleme <<Solve Problems>>

5) Personalizarea sistemului de operare <<Customize Windows>>

6) Altele <<Additional Tools>>

1) Creşterea performanţei:

Modulele din cadrul acestei categorii ajută, în principal, la menţinerea unei viteze optime a sistemului de operare. Foarte multe setări implicite ale sistemului de operare Windows fac ca viteza de reacţie a sistemului la diferite comenzi să fie una mică. Utilizatorii experimentaţi cunosc acest lucru, ei putând realiza unele setări asupra sistemului pentru ca acesta să funcţioneze optim. Astfel, cu ajutorul modulelor din cadrul acestei secţiuni, fiecare îşi poate seta sistemul de operare astfel încât să fie posibilă o funcţionare la o capacitate bună cu performanţe maxime.

Principalele module din cadrul acestei categorii sunt:

a) Funcţia de defragmentare a hard disk-ului<TuneUp Drive Defrag >

Reprezintă una din cele mai puternice instrumente pentru accelerarea sistemului de operare. Defragmentarea avansată efectuată asupra sistemului va permite Windows-ului şi programelor să pornească mai rapid.

b) Funcţia de defragmentare a regiştrilor<TuneUp Registry Defrag>

Realizează optimizarea şi defragmentarea regiştrilor din Windows, care cresc considerabil şi fac ca interacţiunea cu sistemul să fie mai lentă cu cât timpul de lucru cu Windows-ul este mai mare.

c) Funcţia de stabilire a programelor rulate la pornirea sistemului<TuneUp Start

UpManager>

Face posibilă oprirea uneia sau a mai multor aplicaţii ce pornesc odată cu sistemul de operare. Acest lucru se datorează faptului că, deseori, odată cu Windows-ul pornesc numeroase programe fără ca utilizatorul să dorească acest lucru.

d) Funcţia de optimizare a sistemului<TuneUp System Optimizer>

Acest modul verifică sistemul pentru a detecta orice setare care îl poate încetini şi o poate modifica printr-un simplu click. Deasemenea utilizatorului i se oferă sfaturi cu privire la configurarea părţii hardware şi software a sistemului.

e) Funcţia de optimizare a memoriei<TuneUp Mem Optimizer>

Realizează monitorizarea memoriei sistemului,pe care în mod automat o optimizează în cazul în care utilizatorul nu interacţionează cu sistemul.

2) Eliberarea spaţiului pe disc:

Această categorie ajută la detectarea fişierelor ce nu sunt necesare şi recuperează spaţiul de pe hard disk. Cel mai important avantaj este integrarea acestei categorii în punctul de start(Start Center) al produsului software TuneUp Utilities. După ce execută o analiză rapidă, acest Start Center afişează o diagnoză în ansamblu asupra spaţiului ce poate fi eliberat pe spaţiul de disc selectat. În afara abordării standard de căutare a fişierelor, aplicaţia nu numai că recunoaşte fişierele ce ocupă cu adevărat spaţii mari, ci şi alte fişiere nefolositoare ce nu sunt găsite de alte aplicaţii asemănătoare.

Un accent deosebit este pus şi pe securitate. Astfel, în contrast cu alte proceduri convenţionale de curăţare a spaţiului de pe disc, aplicaţia foloseşte anumite tipare, bine definite astfel încât apariţia unor mesaje de eroare sau funcţionări improprii ale programelor să nu fie posibilă.

Astfel de fişiere ce nu sunt considerate necesare pot fi împârţite în:

a) copii de siguranţă şi alte fişiere

În cadrul acestei categorii, toate fişierele pot fi şterse fără nici o problemă. Acest lucru permite eliberarea rapidă a discului. Printre aceste fişiere se regăsesc fişiere temporare, conţinutul cache al browser-ului, fişiere temporare de vizualizare a imaginilor dar şi fişiere de log generate automat. Aceasta categorie include deasemenea şi fişiere folosite pentru restaurarea unui sistem la într-o stare anterioară.

b) fişiere de Windows

Sistemul de operare instalează numeroase caracteristici standard ce ocupă spaţiu pe disc. Astfel de caracteristici pot fi dezactivate, în special cele ce ocupă spaţiu mare. Un exemplu de astfel de fişier caracteristic Windows-ului este fişierul de hibernare, ce îşi rezervă permanent un spaţiu pe disk echivalent cu memoria sistemului.

3) Întreţinerea sistemului de operare:

Modulele prezente în categoria aceasta ajută la păstrarea funcţionării optime a sistemului. Categoria include două module:

a) Întreţinerea sistemului printr-un simplu click<TuneUp 1-click Maintenance>

Este o funcţie performantă care evaluează erorile şi optimizează sistemul prin executarea unui click

b) Funcţia de curăţare a regiştrilor<TuneUp Registry Cleaner>

Fiecare program instalat realizează o scriere a intrărilor sale în regiştrii, intrări care nu întotdeauna pot fi înlăturate după ştergerea respectivului produs software. Acest lucru duce la creşterea regiştrilor, ocupând din ce în ce mai mult spaţiu pe disc. Acest modul realizează înlăturarea tuturor intrărilor de registru ce nu sunt necesare şi încetinesc sistemul.

Preview document

TuneUp Utilities 2008 - Pagina 1
TuneUp Utilities 2008 - Pagina 2
TuneUp Utilities 2008 - Pagina 3
TuneUp Utilities 2008 - Pagina 4
TuneUp Utilities 2008 - Pagina 5
TuneUp Utilities 2008 - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • TuneUp Utilities 2008.doc

Ai nevoie de altceva?