Analiza Site-ului evoMAG

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1779
Mărime: 15.02KB (arhivat)
Publicat de: Cerasela Molnar
Puncte necesare: 6
Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" Facultatea de Management Turistic și Comercial

Extras din referat

Analiza site-ului evoMAG

1. Funcționalitate (20 puncte)

În cadrul acestui element, vor fi analizate următoarele elemente componente: accesibilitate, viteza și dimensiunea benzii, calitatea HTML, navigația și link-urile și legalitatea.

Accesibilitate

Site-ul este compatibil cu toate browserele populare, precum Firefox, Google Chrome, Internet Explorer și Safari. Acesta poate fi vizualizat cu succes în toate dintre acestea, încadrarea în pagină a elementelor site-ului rămâne neschimbată, și nu sunt schimbări în modul în care se desfășoară navigarea. Indiferent de ce browser utilizăm, putem avea aceeași experiență în timp ce vizualizăm site-ul.

Site-ul poate fi vizualizat de la monitoare care au o rezoluție mică, însă și atunci când este citit de pe un monitor cu o rezoluție mare, acesta se așază frumos pe ecran.

Nu sunt prezente opțiuni de schimbare a limbii. Site-ul poate fi citit doar în limba Română, fapt ce face imposibil ca persoane care nu o vorbesc să folosească site-ul. El este un site orientat pe comerțul intern, fapt ce face ca lipsa mai multor limbi să nu fie o mare pierdere pentru acesta.

Viteza și dimensiunea benzii

Site-ul are o structură complexă, cu multe secțiuni, subsecțiuni și categorii. Sunt prezente și multe poze ale diferitelor produse. Site-ul are 150 KB, însă se încarcă în aproximativ 8 secunde datorită bannerelor complexe și conținutului de tip flash. Timpul de așteptare la prima reacție a utilizatorului este de aproximativ 4 secunde pentru paginile simple, și de 8 secunde pentru cele complexe, care conțin și imagini.

Calitatea HTML

Codul HTML al site-ului este unul redactat în mod profesionist, este complex și folosește în mod eficient resursele limbajului HTML. După o examinare amănunțită a site-ului, am ajuns la concluzia că acesta nu are nici o greșeală.

Toate elementele, precum activele x și rollover-urile, funcționează corespunzător, și nu îngreunează navigarea.

Paginile au titluri scurte și sugestive, astfel încât să transmită repede și eficient informații despre conținutul paginii.

Navigația și link-urile

Site-ul are un meniu cuprinzător, care conține toate categoriile de produse, care la rândul lor se împart în alte categorii. Site-ul pare a fi destul de încărcat de conținut, așa că orientarea ar putea dura. După ce parcurgem conținutul meniului, putem ajunge fără probleme la produsul dorit. Fiecare legătură duce în locul dorit, fapt ce arată iarăși o redactare corectă a HTML-ului.

Preview document

Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 1
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 2
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 3
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 4
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 5
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 6
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 7
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 8
Analiza Site-ului evoMAG - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Site-ului evoMAG.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Bazele comerțului

Obiective Disciplina “Bazele Comertului” abordeazã fenomenele si procesele economice sub aspectul esentei si formelor de manifestare,...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?