Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2268
Mărime: 80.76KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adina Dornean

Cuprins

  1. 1. Scurta prezentare a UniCredit Tiriac Bank 3
  2. 2. Procesul de stabilire a pretului 5
  3. 3. Strategia de aplicare a preturilor 8
  4. Bibliografie 10

Extras din referat

1. Scurta prezentare a UniCredit Tiriac Bank

Toate organizatiile constituite pe criterii de profitabilitate, precum si multe dintre cele bugetare sau non-profit, stabilesc preturi pentru produsele sau serviciile pe care le ofera. Chiar daca se ascund sub un nume diferit, in esenta prin functiile indeplinite, multe alte concepte sunt tot preturi: chiria este pretul ocuparii temporare a unui spatiu, dobanda este pretul banilor imprumutati, salariul este pretul muncii, amenda este pretul incalcarii legii, cautiunea este pretul libertatii temporare, cotizatia este pretul apartenentei la o anumita organizatie, comisionul este pretul unei intermedieri, iar onorariul este pretul unei consultatii.

In mod traditional, preturile, erau stabilite de cumparatori si vanzatori prin negociere, stabilirea unor preturi unice, ne-negociate pentru toti cumparatorii, care astazi ni se pare ceva foarte firesc, este o practica relativ recenta. Ea a fost introdusa odata cu initierea operatiunilor comerciale cu amanuntul pe scara larga.

UniCredit este o banca europeana de top, cu radacini puternice in 22 de tari. Reteaua sa internationala cuprinde 50 de piete, peste 9.600 de sucursale si peste 162.000 angajati. Aflata in top 5 jucatori pe piata romaneasca, UniCredit Tiriac Bank ofera clientilor sai, prin intermediul celor peste 240 sucursale si peste 3.000 angajati, solutii financiare pentru necesitatile persoanelor fizice, I.M.M., marilor companii, persoanelor fizice autorizate.

Misiunea bancii “A intelege realitatea de zi cu zi si nevoile reale ale clientilor, companiilor si comunitatilor locale se afla reprezinta angajamentul nostru profesional. Depunem toate eforturile pentru a oferi clientilor raspunsuri concrete si beneficii reale la provocarile si oportunitatile cu care se intalnesc acestia” este mesaul impartasit tuturor angaatilor de mai bine de 10 ani de zile.

In regiunea Europei Centrale si de Est, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 3.900 de sucursale si puncte de lucru. Grupul este activ in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria,Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina

Parte a unui grup financiar puternic, pune la dispozitia clientilor competenta si experienta consultantilor sai, dar si cea a celorlalte entitati financiare specializate, care ii sunt partenere atat in UniCredit Group cat si in Romania sau la nivel european.

UniCredit Tiriac Bank este singura banca din Romania cu o retea nationala dedicata clientilor companii mari (corporate), fiind astfel in masura sa ofere companiilor si corporatiilor partenere consiliere specializata si proactiva, prin servicii adaptate nevoilor si profilului lor.

Prin intermediul produselor corporate se acorda atat creditare, cat si acces la fonduri europene, trade finance, factoring, cash management, servicii de custodie, dar si instrumente financiare complexe cum sunt sindicalizarile, produse de trezorerie si investitii.

O importanta parte a serviciilor si produselor dezvoltate in ultima perioada o reprezinta cele dedicate IMM-urilor: conturi curente, pachete de servicii, trade finance si acces la fonduri europene pentru agricultura si industrie. Pentru piata de retail, banca a continuat sa lanseze produse noi pe segmentul cardurilor de credit, dar si pachete de servicii avantajoase, care sa asigure acces simplu si rapid la finantare si in plus, control eficient asupra finantelor personale.

Pe segmentul creditarii de consum se bazeaza pe partenerii specializati de la UniCredit Consumer Financing, fiind astfel capabila sa propuna proceduri de creditare simplificate si termene de aprobare mai rapide.

Printre companiile membre ale Grupului UniCredit in Romania se numara: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Insurance Broker si Pioneer Asset Management.

2. Procesul de stabilire a pretului

În fiecare banca se instituie o scara a dobânzilor creditoare si debitoare care reflecta implicit raportul între cheltuielile si veniturile bancii si posibilitatile sale de a obtine profit. Pe de oparte, banca procura resurse prin depozitele ce le constituie în relatiile cu clientii si de la furnizorii deresurse, alte banci sau Banca de Emisiune, pe care trebuie sa le remunereze la nivelul dat, de regula la nivelul pietei. Pe de alta parte, fata de debitorii sai fiecare banca aplica un anumit nivel al dobânzilor în masura sa-i acopere cheltuielile, cu dobânzile si de functionare, si implicit un anumit nivel al profitului.

Preview document

Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 1
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 2
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 3
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 4
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 5
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 6
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 7
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 8
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 9
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Unicredit Țiriac Bank - studiu de caz - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea Preturilor Produselor pe Exemplul UniCredit Tiriac Bank - Studiu de Caz.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?